Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Crack ovládl černošská ghetta stejně jako další místa v New Yorku. Droga umožnila vytvořit říši, díky které nesmírně bohatne drogový král Nino Brown (Wesley Snipes). Krimi ŘÍŠE DROG je kronikou vzestupu a pádu tohoto mafiána, jehož ceta k moci neznamená nic jiného než smrt pro kohokoli, kdo nedokáže odolat zákeřnému narkotiku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jsem si celkem jistej, že v telce to šlo jako Město drog. A není to vůbec špatný!! Svýho času to měla vcelku atmosféru, a pohled do bloku, kde to začíná výrobou, a končí prodejem a nahulením se crackem ještě uvnitř, v tzv. Enterprise (protože crack člověka údajně celkem vystřelí do kosmu - haha... ), byl docela zajímavej. K tomu kulisa hořících ohňů v sudech, kolem nich postávající si nad ním nahřívají ruce, kamera se vzdaluje a zabírá to hodně z výšky... na scénu padají velké bílé vločky a čtveřice černejch kluků si jede takový to jejich improvizační hlasový blues... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bílé drogy, černý film... Vcelku zajímavé drama na ožehavé téma z černého úhlu pohledu, s lehce moralistním nádechem politické agitky. V Harlemu není bezpečno a spravedlnost je slepější než kdysi za prohibice - koks, heroin a crack už dávno není totéž co pivo, víno, whisky... A jak případné, když na závěr filmu Nino obviňuje systém a vychází od soudu za všechnu tu hrůzu s ročním trestem, děkujíce Bohu za Ameriku a její systém. Smyšlený příběh dle pravdivých událostí - či naopak (?)... Každopádně vcelku věrohodný pohled do života newyorského drogového gangu, kde vše i život je jen byznys a nic osobního... Tři a půl hvězdičky za film - a za výborně namíchanou směs hiphopu a černočernou atmosféru zaokrouhleno nahoru... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra devadesátých let je markantní a drogová doupata + desítky černých mafiánů se zlatými prsteny velikosti vejce jsou vykreslena velice zajímavě, v jistém slova smyslu i syrově. Za pozornost stojí mladý Wesley Snipes, mladý Chris Rock, který je zde téměř k nepoznání a především ďábelský Ice-T, kterého jsem ještě neviděl vymanit se z jediného videobéčka. Tady se mu to na několik desítek minut povedlo a předvádí strhující herecký koncert. Jeho polda polomagor nemá chybu. Vzestup a pád drogového magnáta zde není tak detailně popsaný a snímek se spíše soustřeďuje na tvrdé pouliční boje, rivalitu a drogy jako takové. Zajímavý, tvrdý a špinavý film, který mi ovšem nepřirostl k srdci. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pátral jsem po něčem takovým, a našel jsem si tohle. Čekal jsem něco jako film Colors, ale tohle bylo daleko lepší. Snipes jako vládce podsvětí naprosto suprovej proti němu večně nasranej fízl Ice-T po boku s Peeblesem. Mohlo to mít klidně i nějaký fighty, ale to vše nahradily skvělý přestřelky, dobrá kamera a hudba. Bomba film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabá akční kriminálka z krásných 90. let, kdy se tomuto žánru nadmíru dařilo. V tomto případě se však jedná o průměrné béčko, které bylo průměrným béčkem už v dobách svého vzniku. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Takový podprůměrný film o tom, jak si Snipes vybuduje drogové království nezávislé na ostatních a jak ho pak pošle ke dnu policajt, kterýmu zabil v mládí matku. Nic moc. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tlustý zlatý řetězy, diamantový prsteny, bouchačky, dílování drog, války gangů, tvrdý gangsta rap a nějaký ty výrazy, jako motherfucker, nebo motherfucking, tak přesně těmihle slovy by se dala Říše drog vystihnout. Režisér Mario Van Peebles natočil film, který je natočen naprosto realisticky a každému je jasné, že takto to funguje v USA. Věřím, že tento film byl v roce 1991 naprosto skvělou záležitostí a taky dost možná kontroverzní záležitostí. V současné době, kdy máme třeba „ Zbohatni nebo chcípni“, tak tento film už je jen slabší odvar.. Je pravda, že prvních deset minut s tou honičkou na kole, tak to bylo skvělý, asi protože jsem zastáncem BMX! Škoda jen konce, kdy to bylo docela nudné. A už jsem nebyl tak nadšen, jako v prvních 30 minutách. Herecké obsazení je super! Pro mě osobně je tohle hned po Bladeovi druhá nejdůležitější role Wesleyeho Snipese, který ve stylových hadrách a s velkou zlatou naušnicí je velmi cool. Ice-T byl taky výborný a je to snad jediný film, kde jsem ho viděl něco hrát! Mladý Chris Rock taky potěšil. Průměrné drama o drogách! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Divácky, ale zároveň aj drsný a nekompromisný pohľad na svet drog. Povedal by som, že Wesley Snipes sa do takýchto úloh hodí viac ako do postáv neporaziteľných machov. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

moja zaujímavosť: Nino Brown (Wesley Snipes) nosí hodinky značky Rolex a Don Armeteo (John Aprea) nosí Rolex Datejust. (dyfur) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film o drogách ma vždy baví. A je to tak aj teraz. Áno je to znepokojúce že v chudobných štvrtiach sú drogy častejšie ako v iných. 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Veslo Snimpsa, pardon Wesley Snipes si vo filme uz vybudoval akj drogove imperium pozeram. Chris Kamen takmer ho nebolo pznat   :  69 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem po těch letech poslední projekce tohoto narko bijáku čekal malinko víc... Snipes byl famozní a dal si před soubojem se Slyem a následně ikonickou postavou Blada parádní předkrm jeho herectví. Role Nina Browna mu padla na tělo! Jenže zase do toho to kopyto a neherec Ice-T, kterej je opravdu marnej a kazí týhle říši celkovej dojem. Prostě průměr, nic víc. 50% ()

Suki 

všechny recenze uživatele

Neviem ešte síce prečo, ale takéto filmy ma vždy dostanú svojou atmosférou, aj napriek všetkým tým klišé, názornej morálky, a bohvie čo. Pri takýchto filmov vše pasuje do kopy, má svoj význam... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tento film má rozhodně své kvality. Zaujme svou atmosférou, příběhem, který se v 90% nedá odhadnout, zajímavé a i vcelku přesvědčivé herce, a sem tam nabídne i nějakou tu moralitku, které kupodivu nejsou nijak přitažené za vlasy a filmu neubližují. Co zas tak košér nebylo, byla režie - místy opravdu působila zaostale - a také zklamal ten největší tahák - Wesley Snipes. Toho drogového bose jsem mu nevěřil, nepůsobil suverénně, nešel z něho strach ani respekt, tohle nebyla role pro něj. Každopádně film ani na sekundu nenudil. Hodnotím 72,45% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Drogy jsou svinstvo. To vám potvrdí každý. Teda Nino (Wesley Snipes) asi ne, spíš se vám pokusí nějaké prodat. Tento film se točí jen kolem drog, a jen kolem Wesleyho Snipese.. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Film, který poskytl předlohu jedné z největší her všech dob "GTA: San Andreas". Snipes je tady téměř tak velký řezník jak v Demolition manovi. Být trošku chytřejšího scénáře a hlavně vykreslení postavy Ice-Te, tak bych šel s hodnocením i výše. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Námět dobrý,zpracování dobrý,prostě by se dalo říct průměr.Ale má minimálně dvě překvapení a to pozitivní. Wesley Snipes kolem sebe nemlátí a nestřílí a i ve vářný roli je dost sympaticekej.A Chris Rock není takový šašek, jak ho vídáme v jeho posledních dílkách a jeho absťák byl fakt vynikající.I Ice-T se mi tentokrát líbil.Žádnej velkej mother fucker drsoň,ale správnej ráznej polda.No sice to k němu moc nesedí,ale proč ne. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V jedné chvíli sleduje drogový kápo film Scarface a představuje si, že je Tony Montana. Bohužel Snipes není Pacino a tenhle film se Scarface nebo podobným gangsterkám ani neblíží. Snipes se na mafiána nehodí stejně jako Ice-T na kladného poldu, celý film je prázdný, povrchní a "vylepšený" béčkovými přestřelkami ve finále. Celá rovina s policajty, kteří gangstery sledují, ale celý film nemůžou nic dělat mi přišla úplně navíc. A když k tomu přidám nesnesitelnou hudbu a to že všichni melou a melou svým černošským slangem a dělají gesta jak z přiblblých hiphopových klipů, tak se divím, že jsem to vůbec dokázal dokoukat. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

New Jack City sa veľmi snaží hrať na niečo, čím v skutočnosti nieje. V porovnaní s ostatnými kúskami z drogovej brandže je však aspoň o ten krok lepší. Na tom majú zásluhu najmä charizmatickí herci, nejaký ten old-school rap a dosť brutálne znázornená realita, akú odjakživa prinášala ulica. ()

Reklama

Reklama