Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (395)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Anabolický psychopatický sedmdesátník masakruje bandu mimořádně nesnesitelných kreténů, přičemž umí záhadně zastavit ujíždějící autobus a ustát zásahy zbraní všeho druhu. Není moc komu fandit, nejsou jasné souvislosti, návaznost na originál vyšumí úplně do ztracena a početný killcount je nezajímavý. Slasherové trademarky jsou splněny částečně (oběti se chovají jako retardi, kozy nikdo neukáže), nic navíc se nekoná. Pokračování o hovně. Jedna hvězdička za nejtrvanlivější motorovou pilu v historii lidstva a jeden dobrý vtípek. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To je zase uvědomělých keců tady Ježíši Kriste! Co jste čekali? Frančíza Texaského masakru vždycky kulhala na jednu nohu a dýchala Halloweenu a Pátku 13. na záda z pořádné dálky. Dejme tomu že Leatherface není úplně marný vrah, ale ta jeho debilní rodinka srážela celou tuhle sérii do kopru. Posledních několik dílů se úplně nepovedlo a i přesto, že mají menší hodnocení, vesměs jsem si je užil. Nejlepší ze všech stále zůstává Nispelův opovrhovaný remake a přitom je strašně směšné, že nedoceněný Marcus Nispel natočil z obou významných frančíz nejlepší díly. Jeho Pátek 13. a jeho Texaský masakr jsou jednoznačně nejlepšími kousky v daných sériích a jen tady ta banda zaseklých idiotů lpějících na těch starých a mnohdy nesnesitelných dílech nemá šanci jít tomu naproti a uznat nesporné kvality daných děl. Od nového Masakru jsem nic nečekal. Tvůrci se rozhodli jít stejnou cestou jako tvůrci nových Halloweenu, to znamená vše ignorovat a navázat na první příběh, plus do centra dění uvrhnout jedinou přeživší postavu. Takže v tomhle ohledu zdejší tvůrci kradou jako prase, navíc má postava Sally Hardesty úplně stejně debilně napsaný charakter jako Laurie Strode v nových Halloweenech. Zapomeň na atmosféru prvního dílu, nebo vynikající nepříjemnou zvrhlost s dokonalým hudebním podkresem v Nispělově verzi z roku 2003. V centru dění se objeví banda nesympatických čuráckých kreténů, kterým jsem přál smrt od prvních vteřin a jsem neksutečně šťastný, že je Leatherface až na tu jedinou trochu sympatickou rozkrájí na sračky. Ten nesnesitelný banánovník v hlavní roli byl okamžitě na přesdržku. Když se tam dušoval nad jižanskou vlajkou strašně jsem se smál, jak si z toho Garcia s Alvarézem vyloženě dělají prdel. Dokonale reflektují dnešní zkurvenou dobu, ale všimněte si, že černoušek zemře nejmíň brutální smrtí, asi potřebovali být nakonec aspoň trochu korektní. Jakmile na město padne tma a déšť najde se i trocha atmosféry, gore a smrti jsou doslova lahůdka pro úchyláky a já, který žánr hororu Slasher považuju za nejmíň zajímavý, tak jsem si Leatherfaceovo řádění užíval jako prase. Scéna v autobuse totální masakr. Kdo čeká, že se tomuhle podřadnému žánru vyhne nelogické jednání postav, scénáristické sračky a scény na přesdržku, je vážně kokot a větší debilní idiot, než sám tvrdí o tvůrcích tohohle filmu, co čekáte kurva? Tak čumte na Tenent a podobný sračky a neshazujte hodnocení solidním slasherům. Béčko od kterého jsem dostal co jsem chtěl, navíc s výborným koncem. O proti novému Halloweenu který byl vyloženě k zblití, je nový Texaský masakr solidní krvák.55%. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se celkem těšil a doufal v nějaké solidní naplnění potenciálu série a opět jsem spíš zklamán, i když rozhodně ne znechcuen a nasranej jako v případě zrození z roku 2017. Leatherface tu vypadá dobře a s ničím se nesere, má tu hodně prostoru, ale je zase trošku vytuněnej - v některých svých piškuntáliích to je až za hranou - např. když s něčím až směšně přesně hází nebo láme rukou končetiny atp. To bych docela i odpustil, stejně tak tu nesmrtelnost či že je to často až zbytečně moc brutální a tlačí se na pilu, ale chybí tomu atmosféra ! Taková potitulková scéna nebo záběr jak si to Leatherface na začátku mašíruje z pole do silnice je super a takhle nějak měl vypadat celý film. Nejvíc mi totiž vadilo prostředí, vůbec se to neodehrává "v Texasu". Léto, vánek, pole, zapadající slunce, cvrčci.. nic! :) Namísto toho tu máme nějakou zaprděnou papundeklovou kulisu o jedné ulici a pár barácích, to smrdělo laciností a umělostí jako sviňa a celou dobu mi to kazilo dojem ze sledování. Smíšený pocity a na 3* to ani tentokrát asi nebude, na rozdíl od originálu či 2003 remaku se k tomuto už nemám důvod vracet. 4/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi největší vadou na kráse nového příběhu o starém Leatherfaceovi je Netflixem (jako už tradičně) podsouvané nabádání bílých holek k tomu, aby randily s černými. Ale budiž zase Netflixu dáno ke cti, že nechal pana Leatherface nemilosrdně a nápaditě odkráglovat nejen milého černouška i s jeho nastávající blondskou, ale i důkladně vykydlit obsah autobusu plného degenerátských "pokrokářských" pitomců z města, přišedších bohorovně na párty do nějakého texaského prdelákova, kde na návsi dosud nemají asfalt, zato tam mají sochu jakéhosi otrokáře na koni a z oken vlají vlajky Konfederace. Krom otravných angažovaných vsuvek o bělošském rasismu mě ještě vlastně silně rozladil fakt, že Leatherface měl na pile střídavě povolený (prověšený) a střídavě utažený řetěz, že mu v ní za tu spoustu let nezvodnatěl benzín, nebo že řezal podlahu i s kovovými trubkami jako rákos. Ale jinak samá velká pozitiva, přesně ten druh filmu, který mají dřevorubci rádi, v práci si o něm určitě hezky pokecáme. Vtipných momentů bylo tolik, že už si je ani všechny nepamatuju, ale myslím že vítězí úvodní vražda nešťastníka otevřenou zlomeninou jeho vlastní ruky. A skvělá byla královna Borgů Krige v roli matky, a taky zlověstně výrazná Fouéré v roli pomstychtivé oběti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Štúdio Legendary Pictures film predalo Netflixu po katastrofálne negatívnych testovacích premietaniach. (Real Tom Hardy)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama