Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenze (62)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborný televizní film a po dlouhé době záležitost, která mě naprosto pohltila. O příběhu Lisy jsem věděla už předtím z instagramu a až díl Opravdových zločinů mě vyburcoval k tomu se na film konečně podívat. Na televizní počin se to opravdu povedlo, příběh Lisy je neuvěřitelný a jsem ráda, že příběh měl dobrý konec. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Holka chytrá, únosce strašný debil. Špatně je udělaná zejména pasáž, kdy si máme myslet, že na základě práce v koblihárně Lisa ukecá i sériového vraha. To bylo hodně uhozené. Že je to TV film vidíme okamžitě, ale nevadí. Mohlo to být uvěřitelnější, kdyby se děvče tak chovalo, pravý by ji určitě zlikvidoval, jak všechny ostatní. Skutečné Lise respekt. Rodinu pozavírat až zčerná. ()

Reklama

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

No ty vole! tak to bylo silný kafe teda.. a ještě podle skutečné události.. obrovskej respekt této děvčici, protože ano, tohle bylo výjimečné a ona je výjimečná. Celej život v prdeli, pak se jí stane toto a ještě ji pomalu nikdo nevěří. Jinak film jako takový je podle mě skvěle zpracovanej, hlavní protagonistka podle mě výborně a přesvědčivě zahrála a vzhledem k takto silnému tématu si dovoluji dat za plnej. :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zrovna tohle téma by si zasloužilo nějakou větší produkci, ať už ve filmovém nebo seriálovém formátu. Ovšem to neznamená, že by to Kanaďané natočili špatně. Naopak. Příběh dívky, která doma dostává sodu, což jí paradoxně pomůže ve chvíli, kdy je unesena a znásilňována, je podán důvěryhodně a v některých momentech i nepříjemně sugestivně. Navíc herečka v hlavní roli zahrála na výbornou, takže člověk nemá problém se o ní bát a fandit jí. Casting se vůbec povedl. Problém je, že mi to připadalo takové letem světem a třeba sekvence, ve kterých dívka přesvědčovala policisty o tom, co se jí stalo, by zasloužily větší prostor. A totéž platí o neutěšeném rodinném zázemí. Nicméně i tak je výsledný dojem velmi dobrý. 80% ()

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Tak tu sa dajú sledovať dve úrovne. Jedna je tá reálna, obeť Bobby Joe Longa, ktorá sa zachránila a pomohla ho odhaliť. Druhá je tá filmová, kde herecké "výkony" a spracovanie zabíjajú inak veľmi dramatický a zaujímavý príbeh. Napriek mojej obľube vo filmoch o skutočných zločinoch, v tomto prípade sa mi nedá dať vyšší počet. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (6)

  • Okrem televízneho vysielania sa film dočkal aj špeciálneho premietania v Tampe, v tom istom kine, kde bol v roku 1984 zatknutý Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Na premietaní tohto filmu sa zúčastnila skutočná aj skutočná Lisa McVey Noland (Katie Douglas). (Arsenal83)
  • Bobby Joe Long se narodil s extra X chromosomem, mutací známou též jako 47,XXY, jednou z variant Klinefelterova syndromu. (Morrighan)
  • Únosce a vrah Bobby Joe Long byl popraven smrtící injekcí 23. května 2019. (Morrighan)

Reklama

Reklama