Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Paul Verhoeven natočil další parádní snímek. hodně napínavý a to se mi líbí. Až na pár drobných chyb. Jako například: nosí masku, která má otvory na očí a ústa, ale ne na nozdry a uši :-) Nebo když je silně popálen, tak pochybuji o tom, že ještě bude schopen v klidu se plížit. No se ale dá vše přehlédnout. Vzhledem k podstaty filmu. Napínavé to bylo, záživné taky.... co dodat. Byl jsem spokojen ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Verhoeven, vědecké téma sahající do psychologie člověka, dobré obsazení a hromada efektů. Samozřejmě nesmím zapomenout na další "cameo" roličku krásné Rhony Mitry, která své tělo vystavuje na odiv, kde jí to dovolí. Muž bez stínu je už od své myšlenky dost problematický film, který hodně lidí neuspokojí. Možná kdyby se Verhoeven snažil více držet klaustrofobické atmosféry podzemní laboratoře a vynechal všechny výlety "do městských lovišť", celý film by působil silněji. Přesto jde o dobře zvládnuté řemeslo, které dobře zabaví a udrží atmosféru i napětí. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho prehnaneho konca, bol by som spokojny aj na 5 hviezdiciek, ale hollywoodske filmy nas uz prekvapili vselicim. V tomto filme sa mi najviac pacila postupna a nie rychla premena zvierat alebo cloveka na neviditelnych, ako to pozname z inych filmov, napriklad NEVIDITELNY NA UTEKU (1992) od Johna Carpentera. Nominacia na Oscara za vizualne efekty bola urcite zasluzena, avsak sosku si prebrali tvorcovia zo Scottovho GLADIATORA (2000). Hudba mi opät pripominala ZAKLADNY INSTINKT (1992) vsak to by nebol Jerry Goldsmith, aby som ho nespoznal. Jednoducho aj po niekolkych rokoch som si opät vychutnal tento film, ktory tak nepriamo pripominal MUCHU (1986), ked vedec skusal na sebe genialny experiment, ktory sa mu nielenze vymkol zpod kontroly, ale stal sa aj agresivnym a scena s muchou v ruke Kevina Bacona, to len pritvrdila, ako taky maly odkaz :-) __________ Elisabeth Shue - (Linda McKay) +++ Kevin Bacon - (Sebastian Caine) +++ Josh Brolin - (Matthew Kensington) +++ Kim Dickens - (Sarah Kennedy) +++ Greg Grunberg - (Carter Abbey) +++ Joey Slotnick - (Frank Chase) +++ Mary Randle - (Janice Walton) +++ William Devane - (Dr. Howard Kramer) +++ Produkcia: Douglas Wick +++ ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal čtyři hvězdičky, ale konec mě opravdu zklamal. Od Verhoevena jsem čekal něco mnohem lepšího. Docela mě znepokojila představa, že by se to stalo mě. Jak bych se choval? Byl bych schopnej chladnokrevně zabít člověka? Hlavou se mi honily dost znepokojující myšlenky. Já jsem bůh. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející film... Několikrát provařený námět je docela solidně provedenej a i když film nikomu nic nedá, tak se mu nedá upřít snaha... Některé scény byly docela povedené, což rozhodně na vysoké hodnocení nestačí, ale za osobní sympatie mu dám trochu víc, než mu patří. Verhoven si mírné nadržování zaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Keď posádka nesie napoly neviditeľného Sebastiána (Kevin Bacon) späť na operačný stôl, bola použitá kovová kostra. Bola vyrobená z kovu, aby bola ťažká, takže herci pôsobili dojmom, že naozaj nesú ľudské telo. (Arsenal83)
  • Ve filmu je použito na 560 trikových záběrů. (Karlos80)
  • Natáčalo sa od 16. apríla 1999 do 4. februára 2000 v Los Angeles a Washingtone. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama