Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (217)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najslabší Creed kvôli nezaujímavej hlavnej zápletke. Michael B. Jordana som si za tie roky obľúbil a postava Creeda ma baví. Takisto sa mi páči, že v tomto diele už nie je za toho nerváka, ktorého rozhodí akákoľvek maličkosť. Konečne dospel. Bohužiaľ hen ten dilino s pohľadom večne zbitého psa ma sral od začiatku do konca. Jonathan Majors sa mojím obľúbencom nestane a budem rád ak ho už nikdy nikde neuvidím. Ten ich vzťah s Creedom u mňa vôbec nefungoval. Postava Damiana bola presne tak jednorozmerná ako záporáci v tých horších dieloch Rockyho. Rocky tu citeľne chýbal. Tentokrát ma nebavili ani boxerské zápasy. Vôbec som pri nich necítil zimomriavky z toho ako sa vyvrbí finále. Celkovo teda priemer, ktorý si asi už druhýkrát nepustím. 5/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Strhujícím způsobem nasnímané souboje ještě nedělají dobrý film. A v případě Creeda 3 to platí dvojnásob. Protože prvotní nadšení pro zajímavou alternaci boxerského outsidera Rockyho bylo zcela na místě, ale jestli druhé dobrodružství už trochu vařilo z vody i přes veškerý svůj potenciál v podobě Dolpha Lundgrena a Slye, trojka už je pouze ta stojatá voda, ze které se nic moc neukuchtí. Poslední Creed tak zůstává jen samoúčelnou střihovou exhibicí kontaktních soubojů a hip-hopových vypalovaček, zatímco celá dramatická linka s boys from the hood je letargická a vycucaná z prstu, tudíž nemá šanci na úspěch. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad tím celou noc (teda krom té doby, když jsem spal, která byla pravda celkem výrazná) a zjistil jsem, že jsem doposud viděl v životě jenom jeden boxerský film a to osm let starý Southpaw. Svědkem mi je můj tehdejší tamní komentář začínající větou, že jsem v životě neviděl žádný boxérský film. Proto patrně se nejsem schopný opřít o časté výtky směřující ke klišé boxerských filmů či naopak vynechaných důležitých aspektech boxerských filmů. Pro mě byl třetí Creed sympaticky přímočarou žánrovkou, kde žádný z vedlejších motivů nevyjede zpoza dost úzkých mantinelů, do kterých se musí vejít především zpocená nasvalená klepadla snažící se trefit něčí ksicht. Samotné scény zápasů jsou fantasticky nastříhané, ozvučené, rychlé, dynamické a přehledné, přičemž tím jak jsou neustále komentovány moderátory, tak nám dávají vhled do toho, co se vlastně z technické stránky v tom zápase děje, aniž by bylo třeba mít nějakých výrazných zkušeností s tímto sportem. Postavy jsou i přese všechnu snahu dost jednorozměrné a povinné atributy typu sparringová montáž, proběhnou rychle a jede do nich správně ukecanej rap. Kdybychom se zbavili patnácti minut boxovací holčičky s tváří Billa Cosbyho a umírající mamá, tak je to velmi sympatická tresť toho, co si představuji pod boxerským filmem. Napínavá a úderná v bojových sekvencích, jednoznačná až přiblblá ve svých motivacích. Jinak jsem teda nepochopil v půlce, proč jsou všichni nasraný na Damiana, když v normálním zápase porazil Felixe a dostal titul a taky v čem tkvěl ten dle všeho zásadní twist s fotkou z krimu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vnútorne som mal pocit, že "Creed III" sa stal filmom, ktorý som tak nejako vnútúrne potreboval vidieť. Mal som potrebu vidieť osobný príbeh, kde minulosť začne prenasledovať nášho hrdinu a bude sa jej musieť postaviť čelom. Kde sa ukáže, že dusiť v sebe minulosť a pocity krivdy alebo naopak aj pocity viny úplne nefunguje. Vždy človek narazí na prekážky, ktoré ho potom vedia stiahnuť ku dnu. V tomto smere ide pre mňa o absolútne unikátny zážitok, za ktorý musím Michaelovi B. Jordanovi pogratulovať. Primárne ako režisérovi, že sa k tomuto príbehu postavil týmto spôsobom. Pamätám si ako kritici po "Creed II" hovorili, že najlepšie by bolo asi ostať tu a nerobiť ďaľšie pokračovanie, lebo by to mohlo celú sériu pokaziť. Nuž, myslím si, že k tomu v žiadnom prípade nedošlo a to práve vďaka Jordanovi a rovnako úžasnému Jonathanovi Majorsovi, ktorý si po "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" vychytil ďalšiu vynikajúcu rolu a som úprimne zvedavý v čom ho uvidím nabudúce. Záverečný súboj medzi Creedom a Andersenom považujem za jeden z najlepších súbojov, aké som kedy mal možnosť v Creed sérii vidieť a absolútne nádherne v ňom vidno, ako veľmi osobný bol pre oboch aktérov celý tento súboj. Až všetko okolo nich zmĺklo a jediné čo existovalo boli dvaja bývalí priatelia, ktorí potrebovali uzavrieť roky trvajúci konflikt. Takže výsledok je viac než uspokojivý a ide o jeden z highlightov tohto mesiaca. Bez debaty. Hodnotenie: A ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sylvester Stallone o tom, proč si nezopakoval svou roli Rockyho Balboy: „Mám rád, když jsou moji hrdinové zbiti, ale prostě nechci, aby šli do toho temného místa ve své mysli. Mám pocit, že lidé v sobě mají dost temnoty.“ (mikki089)
  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama