Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť aký bol Arnold Schwarzenegger politik. To ma moc nezaujímalo. Avšak jeho hereckú karieru sledujem prakticky od začiatku. No a musím skonštatovať, že Arnieho herecké kvality priamo závisia na kreatívnych a profesionálnych skúsenostiach režiséra, s ktorým spolupracuje. Napríklad, to čo z neho dostal James Cameron v "Terminátorovi" je úžastné. Tak isto mu zapasovala aj úloha drsného veliteľa špeciálnej, vojenskej jednotky v snímku "Predator". No mnoho krát sa objavil aj v projektoch, ktoré mu vyložene nesedeli. A čo "Total Recall"? Ten jednoznačne radím ku filmom, v ktorých je Schwarzenegger perfektný. Je to svižné, ale popri tom aj dostatočne temné, akčné sci-fi, ktoré som už videl nespočet krát a ešte stále si ho viem vychutnať. Ukončím tento komentár krátkym citátom amerického spisovateľa Raya Bradburyho: "Mars je nebo". **** ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Myšlenky Phillipa K.Dicka, akce hodná Arnolda a k tomu extra cool hlášky ("Do you think I'm the real Quaid? Yes, I Am." - kdo neviděl, nepochopí) a několik zajímavých vysvětlení hodných dlouhé diskuze. Musím říct, že jsem spokojená a jde o jeden ze tří nejlepších filmů podle Philipa K.Dicka (vedou samozřejmě Blade Runner a Minority Report), ale i o jednu ze tří nejlepších věcí s Arnoldem (spolu s Terminátory a Pravdivými lži). ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak todle je fakt nic moc... Když se na začátku rozprskla hlava Arnolda Schwarzeneggera, říkal sem si, že by todle mohlo být zajímavý... nebylo... S původní povídkou to má společnýho asi tolik, co osamocenej jetel s tatarským biftekem (maximálně tak tu krávu), herecký výkony kohokoliv jsou naprosto nevýrazné, akce nezajímavá, a 3prsá děvka mi přišla vyloženě trapná. To množství mutantíků na konci mne skoro až znechutilo.. i když uznávám, že obludka spojená s člověkem v jeho hrudníku se stala zlomová pro filmovou trikařskou scénu. Proto taky ty dvě hvězdičky. Za obludku a za tu explodovanou hlavu v ůvodu... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Arnolda Schwarzeneggera a taky jeden z nej sci-fi. Tenhle film disponuje na svojí dobu hodně slušnejma efektama a spoustou výtečných nápadů, který občas nejsou sice úplne dotáhnutý, ale naštěstí to jsou jenom výjmky. Děj má slušnou zápletku a je na tenhle druh filmů s Arniem dobře propracovanej i když ne vždycky, ale to jsem ani od takovýhleho filmu neočekával. Z herců je samozřejmě nejvýraznější Arnold, kterej jako ve většině svých filmů mlátí a zabíjí a přitom vždycky utrousí nějakou tu hlášku. Určitě to neni na 5*, ale jelikož je to jeden z mých oblibených filmů, tak je tam musim šoupnout ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost možná vůbec nejlepší film, v němž se vyskytuje Arnold Schwarzenneger. Poprvé jsem to viděl vpodstatě hned jako žhavou novinku a byl jsem více než příjemně překvapen, a kupodivu i když se na ten film kouknu po letech, vždycky mě zaujme. Samozřejmě že se nejedná o žádné veledílo, které jednou provždy změnilo nazírání diváků na Arnoldovo herecké "umění", ale faktem zůstává, že scénář má hlavu i patu (samozřejmě v mezích žánru), herci vesměs zbytečně nepřehrávají nebo nedávají najevo "jak moc je to nebaví", triky jsou na velmi slušné úrovni a i hudební stránka má něco do sebe. Prostě povedená oddechovka bez nároku na větší soustředění a hluboké přemýšlení. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Výkonný producent Andrew G. Vajna v souvislosti s Paulem Verhoevenem pronesl: "Když jsme film natáčeli, pohádal jsem se s ním ohledně jedné scény a on chtěl odejít domů, tak jsem ho musel zavřít do pokoje. Do rána se uklidnil a parádně film dokončil. Půl roku poté byl u mě na večeři a poděkoval mi za to, že jsem se k němu zachoval v ten den takhle tvrdě, protože z toho pochopil, co vlastně chci." (Courtemanche)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama