Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale v Total Recallu se podařilo skvěle skloubit skvělou Dickovu předlohu s typickými Verhoevenovými filmovými "úchylkami" - velikou brutalitou, zdůrazňovanou sexualitou a dávku (na)prostého šílentsví :-) Příběh má spád, nečekané zvraty i vtip, akční scény jsou hutné, mnohé takřka nezapomenutelné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm zajímavý. Občas se sám divím, že kdejakou zetkovou vocasárnu okomentovanou mám a pak narazím na nějaký zásadní kousek s nějakým mým oblíbencem, který okomentovaný kdo ví proč nemám. Nebo tak zásadní... Já osobně mám od Verhoevena stejně nejradši Robocopa a i u Arnolda mám pětihvězdičkové pecky kterým se tenhle film nevyrovná, ale je to poctivé a drsné Rkové sci-fi s dostatkem akce. Jenom mi ten film nikdy nepřišel ničím geniální, ale velmi kvalitní kousek to je, to zase jo.85% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Přestože možná nejznámější, rozhodně jeden z těch řemeslně slabších Verhoevenových snímků. Především pasáž odehrávající se na Zemi je hodně stylisticky nevýrazná a jako intro do krvavé vesmírné řežby s westernovou výstavbou působí trochu jako stydlivý panic vedle Roberta Rosenberga. Naštěstí je tu originální příběh se štědrým nánosem postupně dávkovaných a klíčových zvratů, hodně přesvědčivých oldschool efektů, ještě více akce a úplně nejvíc hláškujícího Arnolda, který je jednoduše boží a právě touhle rolí podtrhává své zlaté hollywoodské období. A přestože některé momenty (a opravdu jich není málo) svým technickým provedením a nefungující selskou logikou až příliš připomínají jisté béčkové skvosty z nižších filmařských lig, neexistuje film, jemuž bychom je odpustili raději. Oldies Goldies. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Tak todle je fakt nic moc... Když se na začátku rozprskla hlava Arnolda Schwarzeneggera, říkal sem si, že by todle mohlo být zajímavý... nebylo... S původní povídkou to má společnýho asi tolik, co osamocenej jetel s tatarským biftekem (maximálně tak tu krávu), herecký výkony kohokoliv jsou naprosto nevýrazné, akce nezajímavá, a 3prsá děvka mi přišla vyloženě trapná. To množství mutantíků na konci mne skoro až znechutilo.. i když uznávám, že obludka spojená s člověkem v jeho hrudníku se stala zlomová pro filmovou trikařskou scénu. Proto taky ty dvě hvězdičky. Za obludku a za tu explodovanou hlavu v ůvodu... ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • V prvej verzii scenára bolo menej násilia a viac fantasy o virtuálnej ceste na Mars. (gogo76)
  • I když nikde nebylo zmíněno, kde se Mars City nachází, řada obydlí je umístěna po stranách mohutného kaňonu, což napovídá, že Mars City je ve Valles Marineris, 2 500 mil dlouhém kaňonu na Marsu. (Dr Lizal)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama