Reklama

Reklama

Neporazitelný

(seriál)
  • USA Invincible
Trailer
USA, (2021–2025), 20 h 22 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Robert Kirkman

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Seth Rogen, Zazie Beetz, Mark Hamill, Walton Goggins, Jason Mantzoukas, Mae Whitman, Max Burkholder (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Neporazitelný je americký animovaný televizní seriál o superhrdinech pro dospělé, který vychází ze stejnojmenné série Image Comics od Roberta Kirkmana, Coryho Walkera a Ryana Ottleyho. Seriál sleduje sedmnáctiletého Marka Graysona a jeho proměnu v superhrdinu pod vedením jeho otce, Omni-Mana, nejmocnější bytosti na planetě. Během své proměny se Mark ocitá v rozporu mezi svým osobním životem a superhrdinskými povinnostmi, kdy bude nucen dokázat, že dokáže být takovým hrdinou, jakým je jeho otec. (LUKICKK)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (109)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Velice kvalitní kousek dílny Prime Video, který se opravdu vydařil. Premisa z razu připomínající kreslený The Boys s hlavní postavou připomínající Homelandera s dalšími LIDL DC supráky ke konci ukázal opravdu úžasnou a kurva originální premisu. Děj pojednává o otci a synovi, otec z planety Viltrum snažící se ochraňovat nebohé lidi na zemi a čeká dokud jeho syn nedospěje a dostane také své schopnosti. Miluju na tom to tu hravou kreativitu. Styl animace mi moc nesedl a nepřináší nic novýho v branži animáků. Ale svěží brutalita s touto animací mi připomněla animovaný filmy s Batmanem kde taky krev byla. To hlavní proč sem se vydal seriál sledovat byl hlavní scénárista Robert Kirkman, kterého především mám rád díky komiksům a také Živí mrtví, který sám napsal. Už v první epizodě sem opravdu viděl náznak toho Robertova stylu. Kdy opravdu se snaží podat situaci doopravdovou a "filozofickou".  A také ještě aby toho nebylo málo dabér hlavního protagonisty Steven Yeun též hrál v The Walking Dead :D ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Ač se na první pohled může zdát, nejedná se o typickou superhrdinskou komiksovku, o čemž se částečně můžeme přesvědčit ve skoro desetiminutové potitulkovce prvního dílu. Seriál má i přes některé výplňkové momenty neskutečné tempo a svou brutalitou si s tématem vzdáleně podobnými The Boys či Punisherem vytírá prdel! Invincible je neuvěřitelně surový, brutální hardcore nářez, který i přes svou kreslenou podobu vypadá skutečně drsně. Finále je jedno velké WAAAAU! s jedněmi z vůbec nejbrutálnějších scén (metro?!), co jsem kdy v pohyblivých obrázcích viděl. Celkově onen build-up hlavní linky perfektně zintenzivňuje za množství odboček, které, věřím, budou postupně v následujících sériích pospojovány v jednolitý obraz. Pro mě seriálové překvapení roku. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Očividná inspirace The Boys, tentokrát ovšem mnohem lépe zpracovaná a závěrečným dílem se velmi blížící plné palbě. Jsem zvědavý na další sérii a budu doufat, že to tvůrci nějak neposerou, protože nakročeno k parádnímu pokračování mají solidně. 90% Update po druhé sérii. Kvalitativní propad. Místy velká paráda, místy zbytečné kecy o ničem. Seriál je to pořád velmi dobrý, ale ne vynikající. 80% ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Zezačátku se to tváří jako typický origin mladého superhrdiny a má to podobný feel jako počátky Spider-Mana. S tím rozdílem, že jeho otec je nejsilnější hrdina s tím nejhustším knírem ve vesmíru. Animace je boží, nejvíce mě bavily scény, kde Invincible létal, zkrátka akční scény se hodně povedly. A není to jen létání, obzvláště v druhé polovině se rozpoutají úplná, ale fakt naprosto největší jatka, která jsem kdy v animácích viděl. Finále je asi ta nejbrutálnější a nejděsivější krvárna co jde se supersílou vytvořit, a obzvláště se mi líbí důraz na reálnost, kdy v každém filmu hrdinové zachrání svět, zatleskají si a odejdou, ale už vůbec není kladen důraz na to, kolik lidí bylo zraněno, či až zemřelo. Tak to tady není a obzvláště ve finále je to znát nejsilněji. Dalším kladem jsou dabéři, kdy velká jména jako J.K. Simmons, Steven Yeun, Malese Jow, Goggins, Quinto a Beetz opravdu kladou důraz na fakt, že se Amazon nesnaží o nějakou levnou adaptaci. Pro mě se jedná o nejlepší animovaný seriál, po boku Harley Quinn. Komiks jsem nečetl, ale určitě se to chystám napravit, protože jde o hodně chválené dílo. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

400 billion dollars for the world's most expensive nose-bleed. Docela nekompromisní řežba. A taky často dost sarkastická a rozhodně zábavná. Předlohu neznám (možná škoda), nicméně tohle určitě stojí za pozornost a do další série to slušně rozjelo hned několik potenciálních dějových linek. Je to samozřejmě hodně přepálený, co se týče akce a celkově vyobrazení toho fiktivního světa, ve kterém na superhrdiny a superpadouchy narazíte prakticky na každým rohu a nějaká ta invaze mimozemšťanů je zde skoro na denním pořádku. Což je v kontrastu s tím jinak drsným přístupem trochu škoda a přízemnější ukotvení příběhu by tomu možná přidalo ještě něco navíc. Ale i tak se jedná o velmi povedenou novinku. 80%. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (8)

  • Komiksová predloha vyšla prvý krát v nakladateľstve Image Comics v roku 2003. Vychádzala do roku 2018. Celkovo bolo vydaných 144 dielov. (toi-toi)
  • V každom diely sa zväčšuje krvavá škvrna na úvodnom titule epizódy. (toi-toi)
  • Mark se měl v alternativní realitě potkat se Spidermanem, jako se potkal v původním komiksu, nicméně pro seriál se na to tvůrcům nepodařilo sehnat příslušná práva. V komiksu se také Mark potkal s dalšími postavami z marvelovského univerza, včetně Avengerů a Wolverina. (vojtaruzek)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama