Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Amsterodamu se blíží turistická sezóna a zdejší občané jsou vyděšeni sérií vražd. Pátrání po děsivém vrahovi se ujímá inspektor Eric Visser, ale jeho práce nebude jednoduchá. Obětí přibývá, náhodná svědkyně mluví o vraždící obludě, poblíž typických amsterodamských vodních kanálů je čím dál tím více nebezpečno a starosta chce výsledky. Film, který byl v našich kinech uveden v listopadu 1990, nám mj. předvede i většinu turistických atrakcí nizozemské metropole. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (67)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Málokedy som sa bál tak, ako pri tomto filme. Určite to bolo nízkym vekom, ale proste aj dnes by som si Fantóma Amstredamu pustil s radosťou. Nezabudnuteľné scény, dobrá atmosféra, efektné potápačské scény, zaujímavé zabitia. Hlavne rozpáraná ženská na nafukovačke, nožom pomedzi nohy, to bola paráda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororově laděná kriminálka z dřívější nizozemské produkce působí i v novém tisíciletí docela netradičním dojmem. Obří zásluhu na tom má ono prostředí amsterdamských grachtů, ve kterých začne řádit tajemný zabiják, na něhož je i policie krátká. Fantom Amsterdamu je hlavně drsným thrillerem, ale nabídne i trochu humoru (ten obzvlášť v podobě dvou malých sourozenců) a nesmí chybět ani slavná honička na člunech skrz město. Zápletka nestačí nudit, pořád se totiž něco děje, hlavní detektiv je sympaťák a vraždí se tu poměrně často a efektně (viz proříznutí pipiny nožem skrz nafukovadlo). ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Pro dnešního otrlého diváka, který je rozmazlený dnešními horory to bude slabá káva, protože si myslím, že je zvyklejší na větší hrůzy, ale pro nejednoho skalního příznivce starších thrillerů mohu napsat, že určitě film stojí za pozornost. Už jen proto, že jde o slušnou detektivní zápletku, okořeněnou notnou dávkou tajemného vraha. Hned od začátku to nabere tempo. Ani jsem nevěděl, že mne to bude tak bavit, docela napínavý. Mohu ji klidně doporučit všem! Ale nechoďte za deště ven, když rozprostře tma svá křídla nad ponurým nábřežím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Holanďani se pokusili o thriller západního střihu a docela se jim to povedlo. Scénář je sice průměr nejprůměrnější a zoufale tomu schází i výraznější režijní rukopis, ale vraždící potapěč řádící v městských kanálech-grachtech je fajn nápad a tři scény utkví spolehlivě - mrtvola zavěšená pod mostem, která vyděsí školní výpravu, nůž prořezávající se dnem nafukovacího člunu k rozkroku nic netušící oběti a solidní závěrečná honička motorových člunů grachty. Koukám, že Maas natočil i další z mála známých nizozemských filmů a sice DE LIFT. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, roku 2020 to uz posobi hodne vycpelo, kazdopadne ked sa pozriem na film uhlom pohladu roku 1988, ide o namakanu kriminalku/horor. Dlho som len tipoval vraha, a nevysiel mi tip, kazdopadne treba pozriet ako vrah vrazdi, kde, kedy. Jo a film pekne ukazuje, ze policia je neschopna avecne o krok - dva vzadu oproti zlocinu. Videl som tu Huub Stappera /Flodders 1986, Flodders in America/. U organizovaneho zlocinu je to este vacsi masaker - tam policia taha dlhodobo za kratsi provaz /stroje, zariadenia, technologie, vozovy park, metody ....../ : 80 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Drtivá většina filmu vůbec nebyla kvůli provozu turistických atrakcí natáčena v Amsterdamu, nýbrž v Haagu. (Robbi)
  • Při zátahu policie na údajného "hlavního podezřelého" prchá pryč z hotelu na motocyklu Yamaha XT500. (Max_FX)

Reklama

Reklama