Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Amsterodamu se blíží turistická sezóna a zdejší občané jsou vyděšeni sérií vražd. Pátrání po děsivém vrahovi se ujímá inspektor Eric Visser, ale jeho práce nebude jednoduchá. Obětí přibývá, náhodná svědkyně mluví o vraždící obludě, poblíž typických amsterodamských vodních kanálů je čím dál tím více nebezpečno a starosta chce výsledky. Film, který byl v našich kinech uveden v listopadu 1990, nám mj. předvede i většinu turistických atrakcí nizozemské metropole. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (67)

mortak 

všechny recenze uživatele

Evropské béčko, které sice krade, kde může, ale to vůbec nevadí. V první půli se množí vraždy a podezřelí, druhá půle je skoro nepřetržitá akce. Nic světoborného, režisér a scénárista v jednom si plní svoje sny - představit hrdinu ve stylu Dirty Harryho, natočit honičku lodí inspirovanou tímto přepisem knihy Alistaira MacLeana, či automobilovou honičku jako z Bullita, budovat napětí jako v Čelistech... Drží to pohromadě jen tak tak, ale nerozpadne se to. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuhle kriminálku jsem viděla kdysi dávno a pamatovala jsem si z ní dvě věci, že jsem se u toho jako mládě strašně bála a honičku na motorových člunech po amsterodamských grachtech.. Dnes jsem si tedy dala opáčko a stálo to za to, po hororovém začátku se z toho vyklube skvělá kriminálka, temný zabiják řádí jako utržený ze řetězu a vyšetřovatelé mají plné ruce práce.. Hlavní postava v podání Huuba Stapela mi byla sympatická a divák celkem přirozeně fandí straně zákona, aby toho psychopata dopadli.. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Holanďani se pokusili o thriller západního střihu a docela se jim to povedlo. Scénář je sice průměr nejprůměrnější a zoufale tomu schází i výraznější režijní rukopis, ale vraždící potapěč řádící v městských kanálech-grachtech je fajn nápad a tři scény utkví spolehlivě - mrtvola zavěšená pod mostem, která vyděsí školní výpravu, nůž prořezávající se dnem nafukovacího člunu k rozkroku nic netušící oběti a solidní závěrečná honička motorových člunů grachty. Koukám, že Maas natočil i další z mála známých nizozemských filmů a sice DE LIFT. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Kultovní krimi horor z konce 80 let, který i po cca 20 letech dokazuje, že stále dokáže zapůsobit na diváka. Ano, je to místy hodně přehnané, ale to se dá i odpustit, protože tenhle film má dobrý spád a divák se u něj rozhodně nenudí. Já si nemůžu prostě pomoct, ale evropský krimi jsou o dost lepší než ty americký. Film můžu doporučit všem nostalgickým typům, kteří mají, prostě ty starší filmy radči než ty nové . ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Holandská detektiva o mstě potápěče, která bodovala před lety, dnes boduje zase jednom u stejné generace diváků, kteří se k ní přiklonili tehdy. Další "fenomén", který mne minul, ale bylo zajímavé dát si další dávku hitů dle jiného vzoru. V 90. roce byl ten film mmj výletem do budoucnosti, která nás brzy doběhla, s veškerými projevy západního konzumu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Drtivá většina filmu vůbec nebyla kvůli provozu turistických atrakcí natáčena v Amsterdamu, nýbrž v Haagu. (Robbi)
  • Při zátahu policie na údajného "hlavního podezřelého" prchá pryč z hotelu na motocyklu Yamaha XT500. (Max_FX)

Reklama

Reklama