Reklama

Reklama

Ve ztřeštěné komedii se Mike Myers představuje jako guru Pitka, Američan vychovaný indickými guruy (Ben Kingsley a Omid Djalili), který se vrací do Spojených států, aby zde rozjel byznys osobního kouče v oblasti mezilidských vztahů. Jeho neortodoxní metody jsou však vystaveny zkoušce poté, co musí urovnat milostné lapálie a následný profesní kiks slavného hokejisty (Romany Malco), kterého opustila žena kvůli úhlavnímu sokovi, sportovci jménem Jacques Grande (Justin Timberlake). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

Můžu s klidným svědomím říci, že větší katastrofiu jsem na filmovém plátně neviděl. Film tak hloupý, nevtipný, nelogický a nesympatický, že by ho nezvolili ani za nejhorší Sci-Fi/Fantasy/horror film století. Žádná věta nemůže vypovědět, jakým hrůzám jsem byl při tomto sledování svědkem. Viděl jsem "Mega shark vs. Gigant octopus", viděl jsem Playgirls II. i mnohem horší filmy, ale tenhle předčil moje nejhorší představy. Fuj. Nonstope, ty jsi zásluhou, že jsem tento hnus dokoukal až do konce a možná za to může i trochu pivo. Není větší filmové katastrofy. Podle tohoto filmu hodlám srovnávat všechny hodnotící zde. Kdo dá filmu víc, než odpad!, je u mě bez vkusu, bez citu a bez mozku vůbec. Nikdy v životě jsem nebyl svědkem tak strašného útoku amerického nevkusu na divákovu inteligenci a soudnost. Nikdy v životě jsem nezkusil, co znamená být divákem něčeho tak pitomého, jako je toto. Neuvěřitelné, co lze za peníze natočit a nestydět se za to. S tímto filmem se ve mě zlomil duch filmového nadšence ve filmového kritika, jehož limita je pro Meyerse od tohoto bodu dále v intervalu minus nekonečno až nula včetně. Nedovedu ani slovy vypovědět, jak špatný a tupý tenhle film je. Počínaje režií, přez kameru a scénář konče. Herci tragičtí, hudba trapná, zápletky nijaké. Američané vymysleli nový žánr!!! Není to ani komedie, ani drama, ani nic jiného. Je to zcela nový druh! Druh, o kterém vím jediné. Nebudu ho podporovat. Největší filmová tragédie mého diváckého života. Lehká zábava na odreagování? Tak to sorry, ale tohle není ani zábavné, ani vtipné, ani koukatelné. Každý, kdo dokáže ocenit minimum z tohoto paskvilu, je u mě hlupák. 0% = 0/5 a kdyby to šlo, dal bych -100% ()

demented 

všechny recenze uživatele

Dobrá pitkovina. :) Mika Myersa mám rád, ale v Učitelovi lásky bol poväčšinou dosť mimo. Od komédií podobného rázu prepracovaný dej neočakávam, ale sled rádoby vtipných scén pozliepaných dokopy za pochodu, aby tvorili akú takú dejovú linku, nie je šťastným nápadom (hoci napr. v Austinovi alebo Waynovom svete to fungovalo :) ). Btw. pri filmoch Mika Myersa by mali dabing zakázať - očividné to bolo predovšetkým pri tomto kuse, kde dabing spoľahlivo zabil dobrých 90 percent všetkých vtipov - u niektorých filmoch majú ľudia neovládajúci angličtinu holt smolu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zabijácká nálož záměrně trapného záchodového humoru na účet importu zkomerciolizovaného indického rádobyduchovna do Ameriky, kterou zdaleka ne každý rozchodí (přítelkyně to vzdala po půl hodině, rodičům jsem to radši ani nedával). Myersovo pitvoření už je sice zoufale okoukané a postava francouzského hokejisty se sedmdesátkovou vizáží taky moc originální nebyla, naštěstí Jessica Alba se mi neokouká nikdy. Bavil jsem se a minimálně na fórek s "máš ho ve svých rukou", souboj s mopy namočenými ve chcánkách, zfetovaného sportovního komentátora nebo soulož slonů hned tak nezapomenu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco hráči Kings se snaží pokrýt obranné pásmo, tak úchylný guru Pikta neváhá pokrýt slonici, aneb kdo touží vidět kopulující slony na ledě torontského Air Canada Centre, má netušenou šanci. Já jen doufám, že toho chobotnatce vzadu vyloučili rozhodčí na 5 minut + do konce utkání za vražení zezadu.. Myers překračuje hranici dobrého vkusu častěji, než ilegální mexičtí přistěhovalci tu texaskou a vůbec bych se nedivil, kdyby si ho vzal do parády Ganéša a nepřetržitě ho hodinu liskal všemi čtyřmi pažemi za znevážení bollywoodské produkce. Na druhou stranu, angažování nějakého duchovního učitele je pro současné Maple Leafs asi jedinou možností, jak si sáhnout na Stanley Cup.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Mike Myers má prostě jeden způsob hraní a ten už asi nikdy nezmění. Docela jsem se bavil, bál jsem se, že to bude větší kravina. I tak je to pochopitelně slabota. Je prostě neuvěřitelné, že dokáže ve svých filmech používat stále dokola stejné vtipy! Vše, co je v Love Guru už bylo k vidění jinde. Často dokonce doslova odkazuje k vlastním filmům, viz poslouchání Bohemian Rhapsody v autě jako ve Wayne's World nebo rozhovory s liliputem jako v Austinu Powersovi. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Snímek se umístil na 3. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Ve filmu se ve finále NHL o Stanleyův pohár setkávají týmy Toronto Maple Leafs a Los Angeles Kings. Ve skutečnosti se však tyto kluby ve finále nikdy nesetkaly. (Lembi4)
  • 7 nominací na nejhorší film roku. (cariada)

Související novinky

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama