Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. V podobě labutě je zraněna Štěpánem, přitroublým sluhou prince Viktora. Mladíci místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do krásné dívky zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu… Filmovou pohádku pro celou rodinu natočil v roce 1998 režisér Václav Vorlíček podle scénáře Miloše Macourka. Tentokrát se tvůrci inspirovali klasickou pohádkou "Labutí jezero" i legendárním baletem Petra Iljiče Čajkovského. Tragický děj baletního představení však přepracovali do podoby dobrodružné pohádky se šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Recenze (182)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Vase podvodni velicenstvo,ta hudba je vazne uzasna.Ondra je vskutku mistrem sveho remesla. Tuhle pohadku jsem mela vzdy rada.Ne kazda pohadka musi byt komedii,hlasky tu vtipne jsou a zcela v mire.Nic se nema prehanet. Dle meho nazoru je to naprosto genialne originalni tematika,coz se u vetsiny pohadek rict neda. Bohdalova a Chylkova opet ukazaly,ze jsou velkolepymi hereckami. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo docela zajímavé, ale čím delší film byl, tím víc mě nudil. Děj má problémy s tempem, začátek a konec jsou rychlé, ale všechno mezi je pomalé. Herecké výkony nebyly skvělé, ale dalo se na ně dívat, s výjimkou Jana Hrušínského, tomu se vůbec nedařilo. Vzhled filmu se mi taky moc nelíbil. Scény pod vodou jsou modré, což dává smysl, ale scény na souši jsou žluté, což vypadalo velmi zvláštně. Počítačové efekty taky nebyly skvělé, ale na rok 98 to taky nebyla hrůza. 4/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ono to není vůbec špatné a scénář je docela chytře vymyšlený. Poněkud mi vadí Schneiderová v hlavní roli, jejímu herectví a všeobecné neupřímnosti jsem nikdy moc nevěřil, takže když rádoby naivně vykulí oči, fakt jí to nežeru. Dokonce i Hrušínský (Jan) jako zábavný společník nehraje špatně, jen má málo prostoru a občas blbě napsané promluvy. K pocitu spokojenosti mi tak nějak vadil krkolomný závěr (vždyť děcka na královnu mohla skočit daleko dřív, a ne čekat, až přijede nějaký princ, a princ navíc sám nic moc nepředvede kromě jedné záměny). Taky jsem nějak nepochopil, proč královna měla potřebu unášet princezny (a že jich tedy v okolí bylo! Jinde o princeznu člověk nezakopne, a tady hned sedm.) a dělat z nich labutě, když evidentně nějaká estetika jí byla ukradená (viz lidožravá velryba). Pozitivní jsou zde lokace, kamera, slušné triky. A dobře se na to obecně kouká. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

No tak tu sa skáče rovnými nohami do vyrvaru udalostí, pri ktorom si musím vyrozprávať časť predošlého deja sám. Potom to však scenár preloží tými istými scénami (Bohdalka sa ako kapor mení snáď x-krát tam a von tam a von). NA záver všeci zistia že treba končiť a zbúcha sa to jedno cez druhé. Na druhej strane dobrá temná strana, nie hlúpa, excelentné zranenie princeznej, deti sa musia pozerať na to, ako ich druha ide zožrať odporná piraňa. Detaily ktoré potešia. Herci hrajú a masky sú decentné. Hudobný doprovod chytľavý a taktiež striedanie vody a zeme. Som spokojný a Vorlíček vtiahol rozprávku do vôd ľahkého, ale kultivovaného rozprávania. (videné 23.12.2015,STV1) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že hlavni postavy prince a princezny jsou fakt marný, protože Ivanka jako jezerní královna tam luxusně rozdává zlo a díky temnějšímu prostředí v podvodním království, kde se odehrává většina pohádky má Jezerní královna hodně ponurou atmosféru. Nejpohádkověji tady na na mě působila postava vodnice měnící se v kapra, působila v tý ponurosti jako kvalitní odhlečovací prvek. Jak jsem řekl na začátku hrát Odettu a Štěpána někdo z talentem a charismatem, měla by Jezerní královna ještě na vyšší hodnocení. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl být součástí filmu také Jiří Krytinář, který však na své dovolené v tureckém Bodrumu zažil krach cestovní kanceláře a nebyl mu umožněný včasný návrat. A tak jeho role musela být přeobsazena. (CANNIBAL)
  • Ve scéně přibližně v 55. minutě, kdy princův sluha Štěpán (Jan Hrušínský) ve společnosti Jezerní královny (Ivana Chýlková) pojídá třešně, trefí peckou velkou mušli, která je na skříni. Pecka letí velmi rychle, při zásahu mušle vydá zvuk a pak spadne na zem. Nic z toho by se ve vodě nemohlo stát. (ČSFD)
  • V záběrech z jeskyně, kde děti sbírají perly, je jasně vidět, že jde lidem pára od pusy, což je pod vodou nelogické. (Timak)

Reklama

Reklama