Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (215)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak, ale nějak se stalo, že jsem dnes viděl tento film poprvé. A trochu s lítostí musím konstatovat, že jsem se nudil. Je otázka, jak velký vliv má na sledování archivních kousků nostalgie, protože u Kdo chce zabít Jessii?, nebo „Pane, vy jste vdova!“, se pořád bavím královsky. Přestože je film přecpaný skvělými herci, jsou nevyužiti a jejich role jsou ploché. Jako kdyby se tvůrci spoléhali na to, že diváky pobaví samotný fakt, že sledují parodii na špionážní drama. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani včerajší, už x-tý pokus o omilostenie toaletného agenta v mojich očiach sa nevydaril. Asi to nebude tým, že Sováka a Kačera nemusím, skôr tým, že v iných Vorlíčkových filmoch komično prichádza prirodzene, vyplývajúc z deja. A tu ako keby zasvietil semafor: "Pozor, prichádza niečo smiešne. Nezabudnite sa smiať". Trochu mi to pripomenulo iba o málo lepšiu paródiu Kdo chce zabít Jessie? Nič sa nedeje. Vorlíček má aj lepšie filmy a tento film má aj vďačnejších divákov, než som ja. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Jsem pes, pes pana Fouska - Haf......... V onom nejmenovaném městě se začnou dít divy a v kalných vodách je náš W4C jako ryba ve vodě. W4C Ciril Chuan ( Jan Kačer ), Fousek Josef agent 13B ( Jiří Sovák ) a pes Pajda ( Fenka ) tu změří své umění. Fouska má tak tajné poslání, že vlastně neví, co má dělat. Naštěstí se z humorem a českou nadsázkou ke svému úkolu dostane a rozjede špionážní akci podpořenou svým psem, psem Pajdou. Píseň, která zazní ve 28 minutě, je nádherná. Zpívá jí Judita Čeřovská. Agent W4C si v hotelu Savoy objednává pití CITUJI - Gin, čtyři kapky citronu a špetku lékořice.......... A zatím agent 13B.........já jsem vážně špióóón. Určitě každý ocení tu práci nohou pod hladinou. Hromadné davové úmrtí je kruté. Docela mě překvapilo, že ačkoliv se příběh převážně odehrává v Pra...pardon, v jednom nejmenovaném městě, není použito skoro žádné české auto. Je tu vidět Ruská Volha, Italský Fiat, Francouzský Citröen a Německé BMW. Jen v jednom záběru je vidět zadní část České Tatry 603. ....a mezi tím se agent Fouska 13B snaží zničit samotnou existenci špionážních agentů..... CITÁT - My jsme to, holka, neměli brát............. Námět - Oldřich Daněk. Scénář - Václav Vorlíček. Hudba - Svatopluk Havelka. Kamera - František Uldrich. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Lze tam najít lecos zábavného, ale dnes už je film mírně vyčpelý. Asi nejslabší Vorlíčkovina - alespoň pro mne. Ve své době to asi mohlo mít větší grády právě díky tomu, že to parodovalo tehdejší módu špionážních filmů s Bondem v čele a jeho různými klony např. s Jerry Cottonem v Zápaním Německu. U filmu je milé, že je doslova prošpikován tehdejší hereckou elitou, tehdy často na vrcholu sil i krásy (Fialová). Dávám za tři slánky. * * * ()

higuain 

všechny recenze uživatele

V předvečer návštěvy pražského Cinema City kvůli projekci nové Bondovky s názvem Spectre jsem uvažoval, čím se na tento mnou dlouho očekávaný film naladit. Jelikož jsem už viděl nejen všechny předešlé oficiální Bondovky, ale i tu jednu neoficiální s Connerym a na film s Petrem Sellersem jsem zapomněl, přišla řada na tuto českou parodii z dílny Václava Vorlíčka. Očekávání jsem měl docela vysoká a Vorlíček je ze začátku také plnil. První třetina filmu je prošpikovaná hláškami a trefným parodováním. Jenže agentovi W4C postupně dojde šťáva a vecpání účetního Foustky (a jeho psa) do hlavní role tomu také moc nepomůže. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (26)

  • Medzi Jiřím Sovákom a Janom Kačerom vládla počas filmovania napätá atmosféra. Sovák sa totiž s dešpektom vyjadroval o komediálnych schopnostiach Kačera. (dyfur)
  • Filmovalo sa v Prahe, hlavne v Hostivaři. (dyfur)

Reklama

Reklama