Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

Dimo 

všechny recenze uživatele

Sódruzi, to by bylo, aby nebylo kvalitního socialistického člověka, co to s náma myslí tak dobře, na všecko dohlédne, sem tam prohodí nějaký ten politicky korektní vtípek, že, přidá konstruktivní kritiku a i na tu lásku, v onom zarputilém budování socialismu zbude. Sice k sobě muž a žena čuchnou až po výměně kopy levicových názorů a schovaní za kytkou šeříku, ale co, na to není čas, když vám pořád někdo hází klacky pod nohy a krade eN Dé na traktora ze skladu. To se pak těžko buduje sódružky! No ale my se nebojíme ničeho a šecko dobře dopadne. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Souboj o misto predsedy druzstva mne rozesmal.Dva kohouti ,kteri se perou o tento post jsou panove Abrham s Poloczkem.Poloczek alias Zlamal se muze spolehnout na svou pravou-levou ruku Kokosku - Labuse. Vladimir Mensik v tomto dile nedostal tolik prostoru,spise se objevi sporadicky a jeho role neni v zadnem pripade hlavni. O to vice casu dostane pan Sovak s pi Janzurovou.Ani sexualne vykonna dvojka Travnicek ,Novy neprijde zkratka.Nelze zapomenout ani na pana Krause ci Sloupa, ktery z nakradenych soucastek sestroji traktor a samozrejme pana Filipovskeho,Somra a mladounkou Andrlovou. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Trilogie vrcholí, nutno říct, že všichni výrazně zestárli, zejména pak Menšík. Ale taky je tu řada nových tváří. Okresní a krajská zemědělská správa, to už dneska ani nikdo skoro neví, co to bylo za orgány, natož když teď pracuje v zemědělství 1/10 lidí co tenkrát. Tento díl je ještě méně o víně a taky méně o politice, ale o to více o nových technologiích, resp. tady jde o to, které to JZD bude mít na okrese jako první ten kompjutr. Sovák se tu tváří už jako sklerotik, ale přitom se vrhá na práci s kompjutrem a evidencí skladu a všeho. Trochu mě mrzí, že tu ze syna Karlíka místopředsedy Menšíka udělali už inženýra u krav, co se ale tomu kompjutru vyhýbá a udělali z něj takového loosera. Musím ještě dodat, že tady Martina Bezoušková jako 24letá tu byla fakt k nakousnutí. Mě se celá ta trilogie líbí, ona ta celá lidská vychcanost a lenost tu bude vždycky, i když dneska v době toho mafiánského kapitalismu už to funguje ještě jinak. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Jak bylo Menšíka ve zralém vínu moc-hlavně jeho uřvané podoby, tak tady se úplně ztratil.,..👀Film je  námětově ale i řemeslně naprostou tragediií...Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Komputer je český TESLA - CM 1601. Defakto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí - centrální počítač a datová jednotka byli dalšími "kusy" této sestavy - velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie z jižní Moravy nám představuje novou nastupující generaci. Ale ta stará garda se nemíní jen tak vzdát.   Tentokrát si budoucí předseda oťukává prostředí jako hospodský a že se dozví spoustu zajímavostí. Poprvé se na scéně objevují počítače, které mají sloužit jak k přehlednějším výplatám, tak počítání dojnic. Z dílen se ztrácí materiál, z hospody tvrdý alkohol, ale vše se brzy vyřeší. Odcházející předseda řeší starosti se svým dospívajícím synem... Zkrátka běžné problémy konce 70. let na moravské vesnici. .-) Disk načíná protipirát, a v bonusech najdeme filmografie, fotogalerii (1:49 - i s fotkami z natáčení) a rozhovory (s CZ titulky). Václav Vorlíček (5:05) vlastně jen popíše děj, Josef Abrhám (4:26) zapřemýšlí, proč se za socialismu točily oddechovky, a Ivana Andrlová (4:13) vzpomíná na hezké chvíle při natáčení.   Publikováno: 20.05.2009 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno