Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (426)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Ivy Janžurovej, ktorá mi ešte v žiadnom filme nebola tak veľmi sympatická. Presne tento typ starých českých filmov mám rad - neotrelé nápady, absurdné situácie, výborní herci, nejaký ten sci-fi light motív, vtipné hlášky (moja obľúbená, tá od Kopeckého - "Abych z vás neudělal nezaměstnaného!") 7,5/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Václav Vorlíček sa teda svojím odviazaným štýlom vymyká zaužívanému trendu Českých komédií a dokáže do nich vložiť ešte aj niečo na viac, hlavne nádych sci-fi urobí svoje čaro, aj keď príbeh nie je úplne kompaktne fungujúci(ako napríklad Což takhle dát si špenát) ale nájde sa tu hneď niekoľko odzbrojujúcich scén, ktoré spôsobia rovno gejzír zábavnosti. /videl v kine: 70%/ (videl na festivale Art Film Fest 2010) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Milostivá paní... tfuj, tfuj, tfuj! - Co na mě pliváš, ty prase?! Geniální sci-fi komedie slavného tvůrčího dua Vorlíček - Macourek, z dob zlaté éry českého filmu, kdy jsme ještě uměli točit zábavu a bavit diváky. A to herecké obsazení, v čele s dokonalou Ivou Janžurovou, to je hvězda vedle hvězdy! Nadčasový skvost. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

"Hlasivky. Člověk jich má patnáct, veverka jen dvě. Tím se vysvětluje, proč je v lese takové ticho." Ve které komedii se takové fóry trousí jen tak mimochodem?! Člověk se ani nestačí nadechnout k zasmání a vzápětí je fór zabit dalším - pacient na operačním stole je zabit upadlým reflektorem. "Člověče, vy jste ho dorazil. Abych z vás neudělal nezaměstnaného." ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne absolutní vrchol české komedie! - Zruším armádu, vy ohrožujete lidi! A co teprve kdyby byla válka! Líbání máme za sebou, teď přijde potřásání....Abych z vás neudělal nezaměstnaného, vždyť bude přežvykovat, vy somnambule! - Možná to dnes nezní úplně vtipně, ale za minulého režimu to sedlo... a pak ta geniální škatulata s mozky, úžasně vymyšlené useknutí hlavy - ovšem s opačným efektem, než bylo zamýšleno, zesměšnění armády....hotová smršť nápadů. Co říci závěrem? - Zavři voči, brouku, a ani kapka krve ať nepřijde...nazdar! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

  • Modely figurín pro sanatorium profesora Somra (Miloš Kopecký) vznikaly na základě pokynů a anatomických návrhů skutečných chirurgů. (carott)

Reklama

Reklama