Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (426)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-PANÍ ŠTUBOVÁ, HRÁLA JSTE NĚKDY NĚCO? -JO. -JAKOU ROLI NAPŘÍKLAD? -MOCHOMŮRKU. V DĚTSKÝ BESÍDCE. Absurdní situace, černý humor, vědeckofantastično, neuvěřitelné komické herecké výkony - to vše v rychlém sledu naservírované tak brilantně, že divák ani na chvíli nezapochybuje, že má na talíři svěží, originální a velice směšné jídlo... ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Sovák: "Pálí se ti ruka." Filipovský si čuchne: "Z čeho to oni asi dělají?" Sovák: "To je z nohy." Táto vycibrená budoárová aristokratická konverzácia medzi dvoma kráľovskými veličinami dáva tušiť, kam až autori filmu mienia zájsť (pokiaľ to nie je zrejmé už zo samotného názvu). Toto nie je ani tak crazy, skôr hypercrazy komédia. V každom prípade najlepšia bláznivá komédia 20. storočia široko-ďaleko. Veď len posúďte - Cupák: "Vy jste vdova, pani Štubová?" Ružičková: "Ano, vdova. Manžela jsem utloukla pánví." Zaujímavé je spojenie dobových reálií s istou mimočasovosťou. Keďže ide o geniálne dielo, ako také sa komentuje veľmi ťažko, lepšie je citovať a citovať. Sovák: "Všichni lidé jsou bratři, Keletiová, a všichni králové jsou bratranci." Janžurová: "Ach tak." Ach jaj :-) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pane, vy jste vdova! je jednou z těch komedií, na jejichž reprízy jsem se v době, kdy mi televizor zprostředkovával pouze čtyři programy (ČsT 1, 2 a TVP 1, 2), vždycky těšil. Dnes jsem se po letech podíval na film znovu a zjistil jsem, že na mě jeho humor stále spolehlivě funguje. Vědecký pokrok byl obrovský, děj byl dostatečně ujetý a všechno ještě vylepšoval Jiří Sovák svými hláškami, jejichž humor byl tak suchý, až se od nich prášilo. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

"Hlasivky. Člověk jich má patnáct, veverka jen dvě. Tím se vysvětluje, proč je v lese takové ticho." Ve které komedii se takové fóry trousí jen tak mimochodem?! Člověk se ani nestačí nadechnout k zasmání a vzápětí je fór zabit dalším - pacient na operačním stole je zabit upadlým reflektorem. "Člověče, vy jste ho dorazil. Abych z vás neudělal nezaměstnaného." ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Skvělá crazy komedie plná hlášek a nabitá hereckými esy. Iva Janžurová je naprosto ale naprosto dokonalá. Vždycky, když vidím staré české komedie, je mi líto, že se dneska nic podobného rázu netočí. Akorát trapné buranské komedie. Proč? Nedostatek herců, scénáristů či nápadů? Je to publikem? Vždyť v penězích to není... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

  • V jednom zábere pri vítaní delegácie na letisku vidieť v pozadí Boeing 707 vo farbách spoločnosti Pan American. (Raccoon.city)
  • Scéna s vytvorením umelej ženy sa natočila s dublérkou, Iva Janžurová sa objavila len v detailnom zábere tváre. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama