Reklama

Reklama

„Pane, vy jste vdova!“

  • angličtina You Are a Widow, Sir
TV spot
Československo, 1970, 97 min

Kamera:

Václav Hanuš

Hrají:

Iva Janžurová, Olga Schoberová, Eduard Cupák, Jiří Sovák, František Filipovský, Čestmír Řanda st., Jan Libíček, Otto Šimánek, Luděk Kopřiva, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

Panovník sousedního státu přijíždí na státní návštěvu. Incident, který má za následek vážné poranění vzácného hosta, přiměje druhého krále zrušit neschopnou armádu. Generálové se ovšem okamžitě spiknou a chystají se vladaře odstranit... Bláznivá česká komedie (TV Prima)

Videa (1)

TV spot

Recenze (426)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Slovné spojenie crazy komédia vzniklo práve pre takéto filmy. Vorlíček si tentoraz vrchovatou mierou užil sklon ku kombinatorike a mal k tomu k dispozícii celkom slušný ansámbl. Janžurová (skvelá v každej zo svojich podôb), Kopecký, Menšík, československý sex symbol Schoberová, najmenej gayský gay Cupák, a veľa ďalších. Príjemne a hlavne totálne nenudne strávený čas, ktorý disponuje kvalitnou zápletkou. Jedna z najlepších českých (československých) komédií. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* další bláznivá komedie z dílny Vorlíčka a Macourka se na našich obrazovkách objevuje stále často a tak nikoho nebude zajímat co tu jeden z mnoha uživatelů vypisuje, když to všichni znají, že? :-) [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nevšedne originálny scenár nevyužíva naplno svoj potenciál. No aj tak to stačí, aby boli bránice divákov v neustálom namáhaní, zámena osôb je vygradovaná v nevídaných scénkach s komicky totálne premyslenými postavami, ktoré by zatienili aj podobné známe klasiky (Eddie Murphy - jasný príklad) spoza Veľkej mláky. Navyše nápady, nad ktorými by normálne stál rozum tu nadobúdajú úplne iný, nenormálne bláznivý nádych. 85%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdyby Vorlíček v dané době (zafantazírujme si) vyplodil toto dílo v nějaké světu otevřené, normální a ne normalizované zemi, mající přístup na pozvolna globalizovaný filmový trh, dodnes by byl součástí výchovy nových generací ochotníků na všelikých cizozemských Famu, Damu i Jamu. Jedna z českých klasik, kterým nemám co vytknout. A ani nechci. Vlastně - Olinka je mohla vypustit do světa na tvrdo, ne jen pod mydlinkou.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale s humorem v tomto filmu jsem se nedokázal absolutně ztotožnit. Sice je stejně ztřeštěný a originální jako další nezapomenutelné komedie 70. let, ale zde ta ztřeštěnost hraničí s velkým kýčem. Na trio Sovák, Filipovský, Menšík jsem se těši jako vždy opravdu hodně, ovšem pod Vorlíčkovým vedením na mě celý příběh působil tak nějak mdle, nesmyslně a hlavně nezábavně. Zítra vstanu a opařím se čajem se mi líbilo mnohem, ale mnohem více.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (47)

  • Ve scéně, kdy Bobo (Jan Libíček) usekne šavlí při nástupu ruku krále Oskara XV. (František Filipovský), je možné vidět, že je čepel zabarvena do ruda. Krev, která vytéká z paže, je ale modrá. (Chegi)
  • V septembri 1969 prebiehali rokovania o koprodukcii s Rembrandt Film. V návrhu bolo tiež natočenie niektorých scén v češtine a angličtine, aby bolo uľahčené dabovanie. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama