Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 15

Recenze (664)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Šílená taškařice, kde toho polovina nedává smysl, ale pár hlášek je skutečně vydařených a návrat starochů vyloženě potěší. Hugh Jackman tak, jak ho máme rádi a překvapivě opět v super fyzické formě. Znovu bych do toho nešel, ale čest Shawnu Levymu za jeho zdravě nekorektní, místy pěkně ujetý rukopis a parádní akci. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když Levy s Reynoldsem říkali, že to není třetí Deadpool, nekecali. Deadpool & Wolverine je X-Menovské "No Way Home", kde druhý jmenovaný, pokud jde o character arc, hraje první housle a ten první se nás marně snaží přesvědčit o tom, že vztah s Vanessou je pořád středobodem vyprávění (ale podobně jako ve dvojce je na to bohužel Morena Baccarin ve filmu příliš málo). Příběh v podstatě absentuje, ale bylo by nefér něco takového tomuhle filmu vyčítat - i geniální Logan si vystačil s málem. Jenže Shawn Levy. Jeho schopnosti jsou někde na nevzrušivé úrovni rutinéra Bretta Ratnera, tedy natočí solidní produkt, ale to je tak asi všechno. Nejvýraznější je to v akci, která má světlejší momenty (hlavně ty "jeden na jednoho"), ale jakmile se to na plátně řeže ve velkém, Levy nestíhá. A nejsmutnější je to v bitvě v pustině, kde do akce nastoupí hned několik komiksových ikon a žádné Levy nedopřeje pořádný cool moment (v trailerech propálená Dafne Keen je tam například tak ve dvou rychlých střizích). Nemluvě o tom, že hranice mezi tím, kdy je Deadpool ještě vtipný a kdy už je jen vulgárně otravný, je tenčí než kdy dřív. ALE vtipů je tam naštěstí tolik, že si to prakticky nejde neužít (dvakrát tolik, pokud člověk nezná jen samotné filmy, ale i jejich historii, což platí i o vztazích mezi herci). Zhruba do půlky jsem se bavil téměř královsky, jakkoli mě pocitově zajímala jen linie Wolverina. Od půlky už tam na mě bylo moc opakující se akce a málo zábavných překvapení. Ale obecně jsem si to užíval, o tom žádná. Jen ne zdaleka tolik, jak jsem doufal. 70 %. P.S. Jak mě emočně Wadeova cesta nechala chladným (Reynolds může urputně tlačit tisíc slov o milovaných a rodině a stejně nevyváží jeden zničený Jackmanův pohled), o to víc jsem se během titulků dojal nad tím milostným dopisem všem filmovým X-Menům. To sedlo. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ultimátní fan service, nahláškovaná jízda, krvavé Rko a skvělé spojení několika "světů" dohromady. Reynolds + Lewy jsou excelentní dvojka a tohle nařachané spojení šíleného humoru, který někdy až paroduje film a skvěle boří čtvrtou stěnu k divákovi,  přimíchání Deadpoola + Xmenů do MCU a naprosto dechberoucí návrat hned několika NEČEKANÝCH postav do univerza je prostě záruka kvalitní popcornové zábavy. Radím nic si nečíst, nekoukat na trailery a prostě jen jako fanda jít do kina a garantuju, že při příchodu oněch několika postav budete štěstím bez sebe. Královská fanouškovská záležitost, která je originální tím, že se nebere vůbec vážně a která zase rozdává karty tím způsobem, že můžeme jen doufat v nějaké epické spojení všeho dokupy v následujících filmech/seriálech. Natěšenost na všechny další potenciální věci mi dnes asi nedá spát a z kina jsem odcházel s úsměvem, jak už dlouho ne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co si MCU pohrává s multiverzem, je v tomto světě v podstatě možné cokoli: i to, že se po patnácti letech (našeho času) na plátně opět setkávají Wade Wilson a Logan. A tentokrát jsou ještě ve větší ráži a nejdou daleko pro k*ndu, ani kudlu! Levyho film si nejvíce (a nejvrstevnatěji) užijí fanoušci MCU filmů, kteří mají vedle toho znalosti i mimo tuto oblast - tací se totiž budou naplno rochnit blahem v totálním přehršli referencí, narážek a "džouků" na ledacos a ledaskoho. Samotný příběh je v podstatě prosťoučký, avšak film stojí na (ne)čekaných cameích a především na titulní dvojici, jejichž krvelačné handrkování mě fakt bavilo. Podobně jako u předchozích Deadpoolů, je i zde skvělý soundtrack, z něhož vyčnívá nejvíce samozřejmě "modlitba pro Madonnu". Doslova královsky jsem se bavil u všech scén s Nicepoolem a jeho "fešnou" čubou, stejně tak u SM-scénky z auta či konfrontaci s Varianty. Deadpool & Wolverine je ve své podstatě ulítlá a referencemi nabitá ptákovin(k)a, nicméně si je toho vědoma a umí to řádně využít ku diváckému prožitku. P.S. Bacha na "baby-knife"! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

To bourání čtvrté stěny mě napotřetí až tak nebralo, ale největším průserem je to, že se věnuje polovina stopáže obkecávání multiverzů marvelovek. A že bych měl hýkat blahem nad hláškami typu "Disney tě donutí hrát Wolverina do devadesáti" ?  00% fanservis. Komu to stačí prosím ... Já bych radši měl pořádný příběh. Koukněte proboha jak vypadá původní X-man trilogie.... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (76)

  • Když Nicepool (Ryan Reynolds) zmíní, že taky může prorazit čtvrtou zeď, řekne na kameru: „The Proposal.“ Odkazuje tím na stejnojmenný film, kde si Reynolds také zahrál. (Makosnan)
  • Získat práva k písni „Like a Prayer“ od Madonny, která hraje v první plnohodnotném traileru na film, nebylo vůbec snadné. Madonna práva k této písni moc často neposkytuje, a tak museli Ryan Reynolds (Deadpool) a Shawn Levy osobně za zpěvačkou dojet a ukázat ji, pro jaké účely písni použijí a proč. Tvůrcům nakonec pomohlo, že syn Madonny je velkým fanouškem Deadpoola. (NiWi)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Reklama

Reklama