Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 15

Recenze (666)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mému vkusu vzdálená chujovina, u níž mě její extrémní popularita a trhání kasovních rekordů vyloženě vadí. Vyjma dílčích hlášek, skvělého Jackmana a rozdováděného Macfaydena jsem si z toho neodnesl vůbec nic a upřímně bych čekal, že nebudu až v takové menšině. Reynolds a Levy plodí ty nejprůměrnější drahé produkce Hollywoodu a tady jim každý tleská jen proto, že dle očekávání tepou do Disneyho, který si už s Marvelem a mnoha dalšími nekonečnými seriály neví rady a nenávidět ho je v módě. Že je to prostě Deadpool, to není žádný argument. Teď je z něj navíc součást nějak zavedeného fikčního světa a měl by v jeho mantinelech dávat smysl, což ale tvůrce nezajímalo. V podstatě nic dramatického a vlastně ani akčního tady nefunguje, a to včetně motivací záporáka i ukotvení vykupitelského narativu, kdy se prostě nejde zbavit pocitu, že ti dva spolu musí být jen proto, že i herci se náhodou kamarádí. Tenhle patvar bez tempa taky vznikl jen proto, že z korporátního hlediska musel, je to fakt víc mediální a kulturní póza než film. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že mi pořád poněkud uniká, jak přesně by měl třetí Deadpool přinést X-Meny do MCU vzhledem k tomu, že se celý odehrává mimo Sacred timeline, nicméně jinak opravdu potěšil. Nádherně se filmem táhne určitý mysticismus okolo tvrzení, že Deadpool je Marvelovský Ježíš a vůbec je to celé pod povrchem o dost komplexnější, než by asi mělo být. Maximum effort, tentokrát překládaný jako "Maximální masox" se odehrává jak na poli scénáře, který je neskutečně ukecaný, ale navzdory zdánlivé bezobsažnosti a prázdného vulgárního tlachání neustále posouvá děj kupředu (což je potřeba opravdu ocenit), tak samozřejmě pokaždé, když přijde řada na akci. Ta je úchylná, brutální a neskutečně zábavná.  K tomu hromada running joků, spousta cameo výstupu (některé takové obligátní, jiné překvapivé a velmi potěšující) a velice zábavný soundtrack. Ve filmu si ho příliš nevšimnete, ale na samostatný poslech je to poměrně barvitá a zábavná skoro synthwave blbinka.  Celkově nejlepší MCU zářez minimálně od třetích Guardians a čistě nejzábavnější asi až od Thor: Ragnarok. A suverénně nejlepší film Shawna Levyho, který dokázal dokonale navázat na styl Leitchovy dvojky (beze srandy klobouk dolů) a současně ji skloubit s estetikou nastavenou Lokim v rámci MCU.  Především je ale třetí Deadpool splněným snem. Nejenom fanoušků, ale v prvé řadě některých aktérů a právě v takové chvíle je zdaleka neupřímnější a nejsilnější. A je také nádhernou a láskyplnou tečkou za celým Fox universem. Celým. Bez výjimky. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Když Levy s Reynoldsem říkali, že to není třetí Deadpool, nekecali. Deadpool & Wolverine je X-Menovské "No Way Home", kde druhý jmenovaný, pokud jde o character arc, hraje první housle a ten první se nás marně snaží přesvědčit o tom, že vztah s Vanessou je pořád středobodem vyprávění (ale podobně jako ve dvojce je na to bohužel Morena Baccarin ve filmu příliš málo). Příběh v podstatě absentuje, ale bylo by nefér něco takového tomuhle filmu vyčítat - i geniální Logan si vystačil s málem. Jenže Shawn Levy. Jeho schopnosti jsou někde na nevzrušivé úrovni rutinéra Bretta Ratnera, tedy natočí solidní produkt, ale to je tak asi všechno. Nejvýraznější je to v akci, která má světlejší momenty (hlavně ty "jeden na jednoho"), ale jakmile se to na plátně řeže ve velkém, Levy nestíhá. A nejsmutnější je to v bitvě v pustině, kde do akce nastoupí hned několik komiksových ikon a žádné Levy nedopřeje pořádný cool moment (v trailerech propálená Dafne Keen je tam například tak ve dvou rychlých střizích). Nemluvě o tom, že hranice mezi tím, kdy je Deadpool ještě vtipný a kdy už je jen vulgárně otravný, je tenčí než kdy dřív. ALE vtipů je tam naštěstí tolik, že si to prakticky nejde neužít (dvakrát tolik, pokud člověk nezná jen samotné filmy, ale i jejich historii, což platí i o vztazích mezi herci). Zhruba do půlky jsem se bavil téměř královsky, jakkoli mě pocitově zajímala jen linie Wolverina. Od půlky už tam na mě bylo moc opakující se akce a málo zábavných překvapení. Ale obecně jsem si to užíval, o tom žádná. Jen ne zdaleka tolik, jak jsem doufal. 70 %. P.S. Jak mě emočně Wadeova cesta nechala chladným (Reynolds může urputně tlačit tisíc slov o milovaných a rodině a stejně nevyváží jeden zničený Jackmanův pohled), o to víc jsem se během titulků dojal nad tím milostným dopisem všem filmovým X-Menům. To sedlo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Oživení nadšení z toho nejlepšího, co jsme u marvelovek a x-menovek zažili. Nerdovsky vymazlené leporelo skečů, nařachané odkazy nejenom na postavy a vztahy komiksových světů, ale i na zákulisí hollywoodských studií, které se nebojí být upřímné a dělat si srandu samo ze sebe. Skvělé vytěžení buddy potenciálu mezi vážným Wolverinem a komickým Deadpoolem, na kterého hláškování by si Ryan Reynolds mohl nechat napsat patent. Zajímavá a mocná záporačka, překvapivé výskyty starých postav. Hugh Jackman hraje jako o život a vůbec všichni si na tom dali záležet, jakoby šlo o záchranu fenoménu. Což taky šlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Šílená taškařice, kde toho polovina nedává smysl, ale pár hlášek je skutečně vydařených a návrat starochů vyloženě potěší. Hugh Jackman tak, jak ho máme rádi a překvapivě opět v super fyzické formě. Znovu bych do toho nešel, ale čest Shawnu Levymu za jeho zdravě nekorektní, místy pěkně ujetý rukopis a parádní akci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (76)

  • Když Nicepool (Ryan Reynolds) zmíní, že taky může prorazit čtvrtou zeď, řekne na kameru: „The Proposal.“ Odkazuje tím na stejnojmenný film, kde si Reynolds také zahrál. (Makosnan)
  • Při projíždění Pustinou si můžeme všimnout havarované verze vesmírného plavidla Benatar, kterou používali Strážci Galaxie ve filmu Avengers: Infinity War (2018). (SpiderBoy)
  • V úvodním logu Marvel Studios se již tradičně objevují nové záběry. Tentokrát se jedná o záběry z finále filmu Deadpool (2016) na vrakovišti a z Marvels (2023). (NiWi)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Reklama

Reklama