Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po sedmadvacetiletém zimním spánku se probudí čarodějnice Bludimíra a rozhodne se uloupit králi kouzelný měšec, z něhož se sype tolik zlata, kolik panovník potřebuje. Zálusk na něj má i princ Velemír z Dolního království. Přijíždí požádat krále o ruku jeho dcery, princezny Blanky. S pomocí Ohnivce, který zabrání Meluzíně, aby prozradila králi chystanou loupež, se Bludimíře podaří měšec uloupit dřív, než ho získá Velemír. Po návratu však zjistí, že k němu potřebuje ještě králův kouzelný prsten. Promění se v krasavici a jede zpátky na zámek, odkud právě odjíždí Velemír, který o princeznu ztratil zájem, když zjistil, že měšec zmizel. Král slíbí ruku princezny tomu, kdo ho najde. Začnou po něm pátrat nejen zlodějíčci Chytrouš a Bystrouš, v šatech, které ukradli Velemírovi, ale také princ Petr z Horního království, který se naopak převlékne za kominíka. Při pronásledování Ohnivce se dostane do komnat princezny. Mladý kominík se jí zalíbí. Přestože osvobodí Meluzínu a dozví se od ní, kde hledat měšec, zdaleka nemá vyhráno. Nejprve se ocitne ve vězení a pak ho Bludimíra promění v kus ledu. Naštěstí je tu všemocná láska, která dokáže zlomit každé kouzlo. (TV Nova)

(více)

Recenze (180)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrná pohádka. Příběhem, výpravou ani hereckým obsazením z něho nevystupuje, zapamatování hodná je vlastně jenom Hapkova správně strašidelná hudba. Potěší však, že alespoň dvojice zamilovaných má minimální chemii, Nárožný s Hrušínským přispějí do jinak spíše infantilního humoru sem tam vtipnější hláškou („Já se vám omluvuju.“), Kopecký zase nadhledem, a pohádka divákovi docela rychle ubíhá. O pár logických kiksech (hlavně co se týče kouzel) raději pomlčím. Překvapilo mě ale větší zapojení německé strany, která nepřispěla jenom penězi na triky a pronájem natáčecích prostor, ale také několika herci v důležitějších rolích. „Jak seš pitomej, tak máš asi pravdu.“ ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čechoněmec Karel Dirka, filmový producent, nabídl pánům Macourkovi a Vorlíčkovi smlouvu na tři pohádky. Podepsali to - a dál už se nedalo nic dělat. Museli obsadit neschopné německé herce, pojmout všechno ponuře, vyčlenit typicky český sebeshazovačný humor. Ale v Kouzelném měšci se ještě zuby nehty drželi, takže to není tak strašné. Až na ty Němce... ()

Reklama

Linsang 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná pohádka z dob, kdy čeští filmaři pravidelně spolupracovali s našimi německými sousedy a vzniklo hned několik výpravných a především kvalitních pohádek (Jezerní královna, Pták Ohnivák...). Vtipný děj, řada hlášek (rozpáral mi pradědečka...) krásné exteriéry, příjemní herci (Saša Rašilov je prostě k nakousnutí), zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo, on a ona se vzali, zkrátka, co jiného si přát? ()

nicky.2000 

všechny recenze uživatele

Zcela otevřeně přiznávám, že jsem zřejmě nějaký zvláštní druh homo sapiens sapiens, kterému se líbí složitější pohádky s myšlenkou daleko víc než tisíckrát ohraná (pro mě s prominutím stupidní) Popelka. A tahle pohádka patří k mým nej. Dělá si tak trochu legraci z ohraných klišé a nekopíruje tolikrát použitý recept. Podívám se na ni klidně i teď, po 15 letech. ()

Jakira 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem měla ráda už jako dítě, hlavně proto, že se mi líbil princ Petr a strašně jsem mu fandila, aby zlou čarodějnici odhalil a vzal si princeznu. Proto se k ní i dnes ráda vracím a nikdy si ji v televizi nenechám ujít. Čarodějnice Bludimíra a její sluha Huhla jsou ve snaze o "vznešené" vystupovaní přímo k sežrání. Doktor "husa" taky nemá chybu. Nejkrásnější na pohádce je však úžasná hudba Petra Hapky, která mě vždycky dostane do té správné pohádkové nálady. Z nostalgické vzpomínky na dětství dávám 4*... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo i na nádvořích zámku Náměšť nad Oslavou a v jeho zahradě. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama