Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

honajz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "moravské" trilogie představí opět herce známého z první části, ale i některé nové. Tématy jsou přidružená výroba a podvodníčci.   Opět jsme ve vesnici na jihu Moravy, s jejími svéráznými, a ne vždy poctivými obyvateli. Tentokrát se předseda JZD střetne s kolegy kvůli názoru na možnost přidružené výroby, tedy nábytku. Navíc do vesnice zavítá podvodník (v podání Miloše Kopeckého), který se snaží vydojit ze socialismu pro sebe nějaké ty prebendy. Ale vesničané ho samozřejmě včas prokouknou. Vše opět stojí na výkonech Vladimíra Menšíka, Ivy Janžurové, Jiřího Sováka, Františka Němce, nově Ivany Andrlové, a mnohých dalších. Moravské reálie jsou podávány tradičně kýčovitě - bohaté vinné lány -, protože však jde často o uvěřitelné příběhy, vyznívá výsledek i po letech velmi dobře. Ostatně scenárista Miloš Macourek se při přípravě na film na Moravu div neodstěhoval. Disk nabízí graficky nijak hezké menu, stereo zvuk u filmu, protipirát na úvod disku, a v bonusech ilmografie, fotogalerii (1:36 - i z natáčení) a rozhovory (s CZ titulky). Václav Vorlíček (4:50) vlastně jen popíše děj), Jiří Lábus (3:27) vzpomíná na herce a jak nekuřák hraje vášnivého kuřáka a Pavel Taussig (8:09) rozebere celou trilogii.   Publikováno: 10.05.2009 ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu zde bylo podle mě víc humoru a hlavně hlášek. Docela mě překvapil i počet sprostých výrazů, hlavně od pana Sováka.....Ono "zpičovat se" mám také velmi rád :D Ikdyž tu jsou komentáře, že to vtipné nebylo, mě to naopak přišlo dost zábavné...A když k tomu člověk přidá méně té propagandy (tedy alespoň z mého pohled, kdy jí sice bylo hodně, ale oproti jedničce která na ní byla založená), a stejný počet "zasloužilých umělců" s klasickou rolí pana Sováka, je druhý díl, za mě o dost lepší než první a popravdě si ho někdy zase rád s chutí pustím...  72% ()

Reklama

dainio 

všechny recenze uživatele

Vyvedené pokračování, které opět čerpá z plejády našich skvělých herců. K panu Menšíkovi se připojili i Miloš Kopecký a Jiří Sovák (myslím si, že už tato jména jsou zárukou dobré zábavy. Novým předsedou je pan Urban alias František Němec, který má plány s přidruženou výrobou nábytku. Jiný názor má zase místopředseda Janák.....a k tomu pikle pana Wébera. Jak to všechno dopadne se dozvíte již v 2.díle vinařské trilogie. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se skokem posunul z roku 1968 do roku 1981. Začíná honem na drobnou a Menšíkovým žlučníkem. Menšík už není předsedou, ale jen místopředsedou sloučeného JZD Rozvoj, tentokrát jde o to postavit sušárnu na kukuřici a taky přidruženou výrobu nábytku. Za stavební podnik tady šulí s materiálem Kopecký a toho je potřeba tentokrát nachytat. Svou hustou roli tu má i Sovák jako striktní plukovník v záloze. A k tomu všemu opět typická sedmdesátková hudba Karla Svobody. První díl jsem viděl už xkrát, tento teď teprve asi podruhé a mě se tu ty příběhy bílí, není to zase tak brutálně budovatelské. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem objevil ve filmu chybu v čase, a to ve scéně po probuzení plukovníka Semeráda(J. Sovák) z opice, kdy se snaží zorientovat, jak je to se svítáním, zda je ráno či večer, načež mu Šmejkalová (I. Janžurová) sdělí, že je přece září a je půl osmé. Vzápětí je záběr na televizor, kde začínají televizní noviny a mají tam datum 23.8. !! Tak tento detail tvůrcům nějak utekl. Film jsem viděl asi 3x a nikdy dříve jsem si toho nevšiml. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)
  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)
  • Na začátku filmu jede Iva Janžurová s Jiřím Sovákem v trabantu. Vždy, když je záběr zevnitř vozu, mají puštěné stěrače, a to při vysoké frekvenci. Při každém záběru z venku jsou však stěrače vypnuté. (Terva)

Reklama

Reklama