Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil zcela náhodně aniž bych tušil, že nějaký remake Piraní (1978) existuje. Jelikož jsem příznivcem zvířecích hororů a původní snímek se mi celkem líbil, nemohl jsem se dočkat až si to pustím. Neodradilo mě ani nízké hodnocení na netu, ale po shlédnutí musím dát zapravdu všem, kteří tento „skvost“ označují za tragédii. Režisér Levy společně s R. Cormanem jen parazitují na svém předchůdci. Okopírovali téměř všechno co šlo ( pěkně scénu za scénou a to ještě v mnohem horším provedení, dokonce se nestyděli použít i několik záběrů z originálu). O ztvárnění masožravých rybek se raději nebudu ani moc rozepisovat, protože by mi nestačila všechna známá sprostá slova. Za celý film je mnohokrát neuvidíme a když už ano, tak se ve vodě plácají gumové náhražky, které nerozpláčí ani malé děti, natož aby vyděsily dospělé jedince. Celé mi to přišlo jen jako jakýsi pokus o parodii, který se pánům tvůrcům absolutně nepovedl. Laciné hlášky a špatné herecké výkony jen podtrhují jejich marnost. 3/10 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych se chtěl ponořit do hlubin duší lidí, co se na takovýchto skvostech podílejí. Přeci všem musí být když si přečtou scénář dopředu jasné, že to bude sračka. Hercům, režisérovi, producentům atd. A to myslím všeobecně. Co je vede k tomu, že s tím chtějí spojit své jméno? Jestli je zkrátka do ničeho lepšího nevyberou, tak berou cokoliv, aby měli na jídlo. Nejspíš jo, jinak je to smutné. Ale abych nežral, znám daleko horší filmy. ()

Reklama

aronofsky odpad!

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval tak trochu z recese. I když jsem před jeho zhlédnutí neviděl hodnocení na ČSFD, věděl jsem, co to bude zač. Nejhorší na tom všem je, že ti tvůrci ani neví, jak otřesná pi**vina to je. (Nebo si myslíte, že Hitler věděl, že dělá špatné věci? Ne. Oni si to ani neuvědomí, jak velké zlo dokáží - Adolf i filmaři - stvořit). Jestli nastydnu, tak dostanu zápal plic! (Ti, co to viděli, ví o čem je řeč ;-) ()

JP84 odpad!

všechny recenze uživatele

Jak levně natočit film?Nejdřív vezmete jeden starý horor a vystříháte z něj všechny akční scény.K tomu přidáte pár béčkových herců,které obléknete do stejného oblečení jako v původním filmu (to aby to s originálem ladilo) a natočíte s nimi pár nudných ukecaných záběrů.Přidáte jednu velkou tlupu dětía řekněte jim,aby vám ukázaly,jak se s amokem utíká z vody.No,a jako třešničku na dortu tam fláknete jednu mladou holku,která ukáže hrudník.Pak to stačí jen nějak splácat dohromady a hle,film je na světě.Pravda,není to žádné veledílo,ale to nevadí,na DVD si to na sebe vydělá a stejně se na to budou dívat jen nějací puberťáci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Piraňa (Pygocentrus nattereri) je dravá ryba, ktorá dorastá do dĺžky tridsať centimetrov a váži priemerne tri a pol kila. Živí sa výhradne čerstvým mäsom. Svoju korisť loví skupinovo. Potravu nežuje, ale vytrháva a prehĺta celé kusy mäsa. V priebehu pár minút dokážu otrhať mäso svojej obete a zostanú len kosti. Pirane nepohrdnú ani ľudským mäsom. Videl som viacero horrorov o týchto dravých, krvilačných rybách. Najznámejších z nich je zrejme snímok, ktorý v roku 1978 natočil americký režisér Joe Dante. To je piraňová klasika. No mne sa celkom páči aj americký televízny film "Piraňa útočí" (Piranha), ktorý v roku 1995 natočil režisér Scot P. Levy. Je to dosť dobre spracovaný béčkový animal horror. Remake pôvodného Danteho snímku. ** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V některých scénách byly použity záběry z původního filmu. (Cheeker)
  • Některé scény se natáčely na stejných místech jako originál z roku 1978. (Cheeker)

Reklama

Reklama