Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Joeey 

všechny recenze uživatele

Asi jako každého fanouška Jamese Camerona i mě zajímalo, jak vypadá ten film, který v režisérově osobním i tvůrčím životě sehrál onu zvláštní roli, jejíž výklad se různí. Ať už to bylo jakkoli, já jsem se díky Pirani 2 konečně seznámil z ukázkovým béčkovým filmem a nutno dodat, že jsem se nenudil... Zápletka i pointa je sice jak z aprílového dílu Pobřežní hlídky (vyjma těch hororových prvků samozřejmě), ale natočené to není nejhůře. Co se týče herců, tak třeba Lance Henriksen zahrál suverénního policistu docela dobře. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych chtěl zmínit klady oproti prvnímu dílu. Takže - určitě zajímavější lokace a herci byli řekl bych víc koukatelní a možná méně blbý než v jedničce. Bohužel to je tak všechno. Protože pak někdo popustil uzdu fantazii a vytvořil tohle veledílo. Nejdřív se to nezdálo, ale když potom piraňa vyskočila z mrtvoly uložené v chladícím boxu, zakousla sestru a uletěla oknem, tak v ten okamžuk mi došlo, že mám co dočinění s kvalitním, ale opravdu kvalitním filmem. Nemá snad význem popisovat další děj, protože se nese v duchu té scény z márnice. Je to jednoznačný odpad! Ale vzhledem k tomu že jsem se hodně zasmál tak musím jednu hvězdu udělit. 10 % ()

Reklama

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Připisovat tuhle nekonečně debilní srágoru Cameronovi je vůči němu silně nefér. Jakožto nadějný začínající filmař byl najat na její režii, ale kvůli neshodám s producentem Assonitisem údajně natáčení velmi záhy opustil (film pak dotočil zřejmě sám Assonitis). Zdejší příspěvky postavené na podivu z toho, že po téhle hrůze tentýž člověk začal točit jeden legendární hit za druhým, jsou tudíž poněkud mimo. ;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak jsem u prvního terminátořího dobrodružství nechápal, jak něco podobného mohlo vzniknout v roce 1984 a i dnes to pořád vypadá velmi svěže. Všichni jsme ale četli o tom, že James Cameron začínal o něco dřív druhou Piraňou. A všichni tak nějak víme o trablích, které dnes zbožňovaný tvůrce měl s neschopným štábem, jak si nemohl prohlížet denní práce, neznal syrový materiál, jak dostal z ničeho nic padáka a jak se následně po nocích tajně vkrádal do střižny, aby alespoň něco zachránil. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím si, že komentář od Shakerse leccos vysvětluje. Hlavně proč film působí tak nekompetentně a jeho finální sestřih nemá hlavu ani patu. Chudák Cameron je v tom nevinně a když jsem nedávno sjížděl svojí oblíbenou Piraňu 1 a její 3D verzi dostal jsem kdo ví proč chuť si zopakovat tenhle brak který jsem původně hodnotil 1* říkal jsem si třeba to nebude tak špatný, ale chyba, bylo to příšerný a musel jsem to v půlce vypnout, takže měním na odpad a s Cameronem to fakt nikdo nespojujte, ten co ho do toho navezl měl dostat přes držku.0% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)
  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)
  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)

Reklama

Reklama