Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (149)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější hlavní hrdina by neškodil. Jeho život záchranáře utrží povážlivý obrat, když jeho ženu, se kterou se rozešel, sprovodí ze světa bezcitný feťák. Ten sice končí za mřížemi, jenže jen s mírným trestem. A náš hrdina chce víc. Peter Bebjak natočil celkově odlišné drama. Většina míst působí depresivním dojmem a nejedná se o žádná negativní místa. Do toho zajímavě těká kamera a navozuje taktéž solidně frustrující prožitek. V odpudivé roli delikventa září Jan Jankovský. Vyšetřovatel Vladimíra Javorského také nebyl vůbec špatný. Náhledy do boxerského klubu byly zcela nadbytečné. Pravda, vyskytovala se tam Leona Skleničková s vilným pohledem, ta se pak nestyděla ukázat prsní výbavu, ale docela dost tyhle odbočky tříštily děj. Síla filmu postupně brala za své. Milan Ondrík v hlavní roli začal vlivem své urputnosti působit víc nesympaticky než sympaticky. A z filmu se začala vytrácet zajímavost. A kdo má rád filosofické prvky, také si přijde na své. Určitě se nejedná o marný psychologický pokus či sondu do rozervané duše jednoho záchranáře. Snímek má své silné sekvence, umí zatlačit diváka do kouta a dokáže navodit nervozitu. Životnost těchto předností je ale limitovaná, takže to v praxi znamená, že se to z filmu začne vytrácet a závěr nepřijde s nikterak silným vyústěním. Podobně natočených počinů je pomálu a tak je dobré tohle životní drama divácky absolvovat. 6/10 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Stínohra je filmem n pomezí světla a stínu. Světlou stránkou jsou výborné herecké výkony a dobře vytuněná  atmosféra. Samotný příběh není nezajímavý, přesto jsem při sledování měla pocit přílišného vrstvení. Je to jako v galerii - nějaký obraz vás zaujme, ale do obývák byste si ho nepověsili. Buď je zajímavý jako celek nebo vás upoutají ještě více jeho detaily. Taky bylo detailů tolik že se mi chvílemi ztrácel celek. Kdo tu byl hlavní postavou, na kterou měla být upřena pozornost? Byl to skutečně Jan Kavka? ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bebjak umí točit jako málokdo u nás a dokáže vytvořit atmosférické scény a napínavé momenty, jako nikdo v rámci českého rybníčku a směle se tak může měřit nejen s evropskou kinematografií. Problém je v tomto případě ve scénáři a v podivně vystavěném příběhu, který začne jako klasický film o pomstě, ale brzy se začne točit v kruhu a zabývat se věcmi, které dobře nastartovaný příběh brzdí, aby nakonec úplně vyzněl do prázdna. Škoda. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si vzpomněl na Veterána a nyní zjišťuji, že hlavní roli hraje stejný herec. Oba filmy mají zajímavou myšlenku, místy zajímavé provedení a hodně schopné tvůrce. Oběma filmům ale chybí něco navíc. Stínohra je dokonce tak vybrakovaná - málo zajímavých dialogů, málo nějakého příběhu - že si ke stominutové stopáži pomáhá občas děsně dlouhými a zbytečnými záběry o ničem. X krást jsem si říkal, že pro atmosféru je dlouhý záběr nikam dobrý, jo, pořád dobrý, jako nezávislé světové filmy, ale po dalších vteřinách už jsme si říkal "tak super, tuhle scénu bych klidně prospal a docela bych se i vyspal". Obsahem dobré na jeden díl seriálu nebo povídku, ale na celovečerák je toho ve filmu strašně málo. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené krimi. Takové syrové a mrazivé, postavy, kterým to žerete. Za mě tedy opět excelentní Javorský co by unavený major z kriminálky a kamarád Michal (Hynek Čermák). Opravdu povedený film na jeden večer kdy si člověk uvědomí, že život je jeden velký boxerský ring. Bebjak tohle opravdu umí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Jezero, kam Jan (Milan Ondrík) sype popel, je lom Kosov nedaleko Berouna. Milan Ondrík se koupal ve čtyřech stupních. (Falcon)
  • Byt Jana a Evy byl kompletně postaven v prostorách budovy areálu Nákladové nádraží Žižkov. (Falcon)
  • Jan Jankovský kvůli své postavě feťáka hodně zhubnul. Milan Ondrík se musel během půlročního natáčení dvakrát holit a dvakrát si musel nechat narůst vousy. (Falcon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno