Reklama

Reklama

Vykopávky

  • Velká Británie The Dig
Trailer

VOD (1)

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Na svete je milión príbehov, o ktorých nemáte ani poňatie, o to viac vás potešia filmy o nich. Dobré filmy. A toto je ten prípad. Vyrozprávanie príbehu skvelo spracované, herecké výkony bez chýb, kostýmy lahodiace oku .. no a že to Stone výborne vie s atmosférou a náladou, dokázal už vo svojej prvotine. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Netflix prekvapil veľmi príjemným filmom, ktorý dokázal udržať moju pozornosť do konca. Ralph Fiennes a Carey Mulligan hrajú veľmi dobre, atmosféru to má výbornú a celé to dokresluje fajn hudba. Väčšinu filmu sledujeme zanietené odhaľovanie histórie, pri ktorom aj vy máte chuť zahrabať si v zemi. Zbytočné mi však prišlo zaoberanie sa romantickou linkou vedľajších postáv. Tempo to malo síce pomalšie, ale napriek tomu to dokázalo zaujať. 7,5/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Krásné drama o tom, jak skupina amatérských i profesionálních archeologů vykopávala v předvečer druhé světové války pohřební mohyly v Suffolku. Pro mě velmi atraktivní téma a přijde mi svěží, že se ten film dějově věnuje nejvíc právě tomuhle motivu a nezačíná žádné jiné velké záplatky (vyloženě jsem se bál, že začne hrát prim nějaká romantická linka). Tohle je zkrátka film o umírání, o tom, co bylo, a o tom, co po nás zůstane. Krásná kamera a výtečně se povedlo vykreslit atmosféru nadcházejícího válečného konfliktu. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V určitých chvílích mi to připadalo, jako by kameraman chtěl být Emmanuel Lubezki a režisér Terrence Malick, hlavně pak v závěrečných minutách. Pak jsem si uvědomil, o kolik lepší by to bylo, kdyby to natočili právě oni dva. Takhle je to jenom jednoduchý, nicneříkající, ale zároveň koukatelný a neurážející drama, který ovšem nebudí žádný velký pocity, žádný velký emoce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná by mě to bavilo, kdybych byl Indiana Jones, ale takhle mě to nudilo, ostatně jako většina anglických filmů, kde mají starší oblečení ehm kostýmy. Ženský tam furt bulej, chlapi kecaj, všichni se hrabou v hlíně. Jediný za co dávám ty dvě hvězdy za dějovou linii kolem Edith Pretty, ale i tak si myslím, že ten film až moc nadhodnocuji. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno