Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 024)

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se přímo kousal nudou. Tak po 40minutách se to konečně rozjelo, ale snímek vysoké očekávání nesplnil. Bitka se stovkou agentů Smithů byla neskutečně trapná, ty ostatní byli ale dobré (např. Neo vs. Seraph). Překvapivě za nejlepší scénu filmu nepovažuji žádnou akci, ale návštěvu u Architekta - hodně silné kavčo: "Už vidím tu chemickou reakci, co vytváří emoci..." 3.5/5 ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tohle že jsou Wachowští?Tohle že je pokračování Matrixu(kterému jsem však na poprvé dal taky tři hvězdičky)?Bohužel ano!Po trikové stránce bravurní,akční scény(až na tu s Neo a Smithem)jsou také výborné ale příběh je na tom hůř.Neo superman,Smith naklonovaný a nejhorší jsou ty rádoby filozofické dialogy jako z Cimrmana,jen jsem čekal kdy přijde vichr z hor aby se alespoň něco zachránilo.Suma sumárum:Z očekávaného hitu roku 2003 je jen popcornový,bezduchý akčňák s nejhorší techno párty všech dob prolínající se s nejhorší souloží všech dob. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto spokojený. Bratři Wachovští to opět dokázali. A můžu upřimně řict, že se mi Reloaded možná libilo dokonce více, než původní Matrix. Jednička přišla s geniálním nápadem, který je zde brilantně rozveden dál. První vlažnější polovina mi vůbec nevadila. Ba naopak, je to příjemný rozjezd před peklem, které se rozpoutá zhruba po 40 minutách. Vizuální stránka je dokonalá, snad jen ten Zion mohl být opravdu vytvořen ještě o něco lépe. Ale to bych možná byl až moc náročný. Automobilová honička je fantastická a jedná se zde o další redefinici akčního žánru. Sakra ať už je listopad. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé nestárnoucí pokračování veleúspěšné jedničky. Sice je tento film z hlediska nových informací podstatně chudší, ale jedna propracovaná akční scéna střídá druhou. Z první poloviny filmu jsem byl zcela nadšený, to však bohužel poněkud zastínilo nevydařené finále. Fanoušek jako já zůstává i nadále nadšený, ale z hlediska opakovaného sledování se mi změnilo pořadí oblíbenosti a tak dvojka po letech klesá na druhé místo. Stalé zde však zůstávají jedinečné scény jako bitka se agenty a nebo ochrankou Španěla. 86% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdičky. Nevěřím, že Wachowští předem počítali s trilogií. Začátek je nezajímavý (scény ze Siónu), moc se mi nelíbil přerod postavy Morphea, z kterého se nyní stává řečník strhující davy. Pravda v druhé půli se tempo zrychlí a honička na dálnici je skvěle udělaná, ale celkově spíše zklamání. Po zásadním rozhovoru s Architektem nevím (jsem zvědav), s čím novým ještě chtějí Wachowští přijít v dalším díle. Pozn.: Halasně ohlašovaná bitka Nea s množství agentů Smithů mi přišla až směšná a moc dlouhá - agent Smith v tomto díle již vůbec nemusel být. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Hugo Weaving ve skutečnosti hrál jen několik klonů agenta Smithe. Producenti našli při konkurzech muže podobných proporcí, kterým byla následně digitálně přidělána Weavingova hlava. (HellFire)
  • Při boji Nea (Keanu Reeves) s desítkami klonů agenta Smithe (Hugo Weaving) byly použity např. zvuky padajících kostek domina nebo bowlingové koule srážející kuželky. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama