Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (276)

honajz2 

všechny recenze uživatele

VÁNOČNÍ TRIO 1/3 - Ačkoli jsem si říkal, že tenhle rok si žádný maraton vánočních filmů nedám, nakonec se mi jich stejně pár nastřádalo a tak jsem si aspoň tři z nich, ty od pohledu nejzajímavější, vybral. A výsledek byl, jak jsem se tak trochu obával, ne zrovna povedený. Na jednu stranu to na mě působilo, jako by Gunnovi Marvel dost přistřihl křidélka a výrazně mu do toho kecal, aby to nebylo až moc svérázné a parodické (jak už to Gunn umí) a hlavně díky tomu výsledek bohužel zapadá do toho, co Marvel točí normálně. Jenže na druhou stranu se tam pár povedených scének najde, Strážci Galaxie dorazili skoro všichni a celé to přeci jenom je vánoční speciál, takže bych od toho asi neměl očekávat rovnou kvalitu předchozích filmů a ani kvalitu trojky, která už příští rok vyjde. Takže tomu jsem aspoň částečně schopný odpustit pár kýčovitých a sladkobolných momentů, i ten dost umírněný humor. Ale i tak to na tři hvězdy vidím jen tak tak, tohle prostě není Gunn tak jak ho mám rád. Slabé 3* ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Ikonicky jsem tomuto filmu dal šanci zrovna na Štědrý den a zklamaný jsem rozhodně nebyl. Navodilo to patřičnou vánoční atmosféru, v závěru se hrálo na city a také to mělo takové klasické poselství, o čem Vánoce jsou. Svým způsobem celý tento speciál splnil, co jsem od něj očekával. Ale to samozřejmě neznamená, že jde o bezchybné dílo. Drax opět válel, překvapila i mě Mantis, která konečně dostala patřičný prostor. A za to jsem rád, neboť jsem si až tady postavu patřičně oblíbil. Na Vánoční speciál mi ale chybělo více humoru, byla to taková úspornější verze. Rozhodně Gunn z Vánoc mohl vytřískat o něco více a to rozumím těm zklamaným komentářům. Kevin Bacon byl skvělý, ale tajně jsem doufal v Davida Hasselhoffa, který přece jen pro Petera znamenal daleko více. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Ke Strážcům galaxie mám asi takový zvláštní vztah. První díl mi sedl téměř dokonale, druhý díl mě ale totálně nebavil. Kdežto jejich menší role v Avengers  - to mě potěšilo. Tento speciál je krátký, jako kdyby to byl nějaký pilot seriálu. První půle mě docela bavila, párkrát jsem se zasmál, hlavně díky skvělému Draxovi, kterého hraje Dave Bautista. Ke konci to mělo působit tak nějak nostalgicky, atmosférou vánočně, ale mě to moc nebralo. Nápad s Kevinem Baconem byl ale docela dobrý. Takže na 1 vidění to ušlo. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Zábavná Vánoční chuťovka v podání Jamese Gunna, který opět nezklamal. Mantis a Drax se vrací na Zem, aby unesli Kevina Bacona, jako dárek pro Petera k Vánocům. Nesmí chybět chytlavá hudba, trefný humor a rodinná atmosféra, kterou Strážci vždy přinášeli. Skvělá volba pro Vánoční speciál. Marvel by se měl na tyhle věci zaměřit. 7,5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE NENÍ VÁNOČNÍ DAR! TOHLE JE OBCHOD S LIDMI!…“  Kevina Bacona mám rád z kdysi dobrejch bijáků a celkem mě baví, že se teď s touhle fajn partou snaží vnutit lidem myšlenku, že Vánoce jsou nejkrásnější, když…Mám vánoční atmosféru rád, Kevin Bacon je fajn zpestření, dá se u toho usmát… víc k tomu asi nemá cenu říkat.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si chtěl Vánoce užít s Kevinem. (Baconem vole!). 2.) Kolegyně mi oznámila, že je moje sestra. /// Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  **  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Zajímavosti (34)

  • V policejním autě, které Drax (Dave Bautista) převrhne, je strážník R. Bobbitt (Barry Curtis). Jeho jméno odkazuje na Russella Bobbitta, který se dlouhodobě stará o umělecké oddělení Marvel Studios a jenž si zahrál také v několika snímcích MCU. Sám Barry Curtis je potom vedoucím ochranky Marvel Studios. (Kubaaa97)
  • Film měl původně obsahovat akční bojovou sekvenci, kterou se nakonec režisér James Gunn rozhodl vyřadit. (Tashi)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama