Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 2: V potu tváře (S01E02)

(epizoda)
  • USA Part Two: Toil and Trouble (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ashoka a generálka Hera Syndulla cestují do loděnic Nové republiky, kde učiní nečekaný objev. (Disney+)

Recenze (52)

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech epizodách zatím na 3 hvězdy. Uvidíme, kam se to bude ubírat. Zatím to není takový průser jako Obi-Wan. Spíše to vypadá, že se velmi poučili a jdou cestou stylu Mandaloriana, ať už hudba, vizuál, akce, stopáž. Na druhou stranu aby to nebylo holé kopírování Mandy, aby to pak nebylo na jedno brdo. Osobně jsem velmi kvitoval marvelovské seriály Wanda Vision a Falcon and Winter Soldier, že každý byl pojatý úplně jinak. ()

LIFOsama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda byla stejně skvělá jako ta první. Užijeme si v ní část posádky Stínu z Rebelů, hlavně postavu Sabine Wren, Hery a šíleného droida Choppera, který se nebojí jít přes mrtvoly. K tomu všemu také dostaneme ochutnávku bojového umění padawanky Shin Hati. Jen mě trochu zarazilo probodnutí mečem a následné vyléčení, ale tak asi tam jezdí/lítají sanitky rychleji než u nás a bacta sprej to jistí :D ... Někdo si stěžuje na Ahsočino chování, ale vzhledem k tomu, co vše se v animácích událo, ji zcela chápu. Těším se na další epizodu. Ať vás provází síla. ()

Reklama

cenitel 

všechny recenze uživatele

Hezky se nám to rozjíždí, konečně víc mečů, co nám chybělo logicky v Andorovi, tam spousta scén bych vystrihnul a zkrátil to. Ahsoka zatím vypadá slibně. Škoda trochu hudby, nezajímavá, jako v dobrým stylu. Sem tam nápěv z klasických Star Wars neuškodilo by tomu. Ahsoka velmi klidná. Už tak nějak jsem smířen, že v této sérii dominují ženy z 80% suverénně. Prakticky je tady jen pár postav, nic složitého na pochopení. Hon na lišku započal... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ahsoka a Hera sú nasmerované do dokov novej Republiky kde ich ale čaká malé Imperiálne prekvapenie. Sabine sa nehodlá vzdať a bojuje o svoje miesto po boku svojej staronovej majsterky. Uvidíme kam ich dostane Herin lokátor. Prevedenie: O dosť svižnejšie ako prvý diel a prestáva mi aj vadiť, že sa tu formuje nová SpiceGirls skupina nakoľko je kasting vážne dokonalý a ani jedna postava ma vyslovene neirituje. Efekty dotvárajú filmový look a dosť ma to baví. 84% ()

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně to přijde strašně sterilní a bez jakékoliv filmařské invence. Uvědomil jsem si to u scény, kdy Ahsoce utíká ten týpek s mečem, naskočí do lodi a vedle týpka stojí ta zlá bloncka a kouká na ni. Tam se nabízel zpomalený pohled na její oči, kdy se poprvé vidí s Ahsokou face to face, ale ono nic. Taky souboje jsou takovy plácání, žádny tríčky a má to tak rychly střihy a divny úhly, že není moc vidět choreografie. Zatím dávám průměr ale určitě lepší než Boba nebo třetí série Manda. Jo a to probodnutí taky nic moc, mohla ji třeba zranit na ruce nebo noze, né hned ji probodávat, kvůli tomu teď Qui-gon rotuje v Síle. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Brána Eye of Scion je taková slovní hříčka. Scion má v angličtině ekvivalent v podobě Heir, což je samozřejmě odkaz na první knihu „Heir to the Empire“ („Dědic Impéria“). (Veskoslav)
  • Poprvé se nám v hrané podobě ukáže tzv. Force Echo, kdy uživatel Síly může vyvolat obraz nebo vzpomínky místa pomocí Síly. (Veskoslav)
  • Když Morgan (Diana Lee Inosanto) otevře mapu, můžeme na pohyblivých okrajích zahlédnout siluety Purrgilů, zjednodušeně vesmírných velryb, které mohou cestovat hyperprostorem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama