Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (48)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smíšené pocity. Nová galaxie a planeta Peridea vypadá parádně, stejně tak veškerá stvoření, na které jsme tam prozatím narazili. Na druhou času mě štve určité "bezčasí", neboť to vypadá, že se Thrawn a Ezra nikam během společných čtrnáct let nikam neposunuli. Kdyby na tu planetu dorazili před dvěma měsíci, klidně by mohli být na stejných pozicích jako teď. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako epické… ale… měli ty Stormtroopeři opravenou zbroj červenou izolepou? Viděl jsem dobře? Každopádně, konečně trocha vysvětlení ohledně “velkovezíra”. Potvrzuje ale jen to, jak debilní nápad je z Ahsoki dějově jen další řadu toho animáku. Řada daleko za polovinou a teprve začíná dávat smysl první epizoda. Fialohlavka se chová jako ukázková kráva (jako fakt vyhání transport s vybavením?) a je protivnější vyloženě s každým dalším slovem. ()

Reklama

MoreAdam 

všechny recenze uživatele

10/10. Thrawn, Chimera, Ezra, Sabine a nový život který se nám začíná odhalovat jako želví lidé, co víc si přát od seriálu který milkuje starší seriály, snad jediný mínus v této epizodě je to, že Thrawn má jiný odstín pleti. Moc se těším na další epizodu Ahsoky, kdy se Thrawn vydá na lov, se svojí "armádou". ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us.  ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na púštnej krajine z rozpravkova nachádzame nielen nahuleneho tatka šmolka kríženeho zo startrekovym Datom, ktorý sa nepozorovane presúva na star destroyeri, ale presne tam sa nachádza aj Ezra Jesus v kempe siedmich trpaslíkov, a jeho prítomnosť witches nedokážu odhalit, pričom príchod Ahsoky cítia uz pred orbitom. Nezabúdajte ze na domorodcov staci hovoriť pomaly a všetko pochopia, proste ako ked slovak pride na turecký trh. Evil father figure Skoll stráca dôveru svojej padawanky, ktorú strihá radšej doma zadarmo. Predpokladám ze sa vráti na stranu Jedi, keď ju tatinek sklame. Ak by sme nemali dosť comic relief tak je tu aj hodný pejsek Howler, ktorý sa instantne nechá ochočiť babenkou ktorú prvýkrát vidí a nadšene vrti chvostikom. The classic. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jak vlajková loď velkoadmirála Thrawna (Lars Mikkelsen) Chiméra, tak jeho legie Stormtrooperů užili na opravy taktiku zvanou Kincugi. Japonské umění opravy pomocí zlata, které nutnost opravy dává na obdiv jako součástí historie předmětu než něco, co je nutné skrýt. (Veskoslav)
  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)
  • Uniforma Thwarna (Lars Mikkelsen) vychází z německých nacistických uniforem. Zejména jeho kalhoty, čímž se zpátky odkazuje na původní trilogii, kdy Impéirum mělo k „nacistům“ velice blízko. (Veskoslav)

Reklama

Reklama