Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (192)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby kultová, no pre hlavnú dejovú linku filmovej ságy nijak významná postava Ahsoky, niekoľko ďalších postavičiek z animákov, nostalgia za Lucasovou prequelovou tvorbou a zopár veľkých momentov (naozaj len pár, teda 2) prelepili oči fanúšikom, aj kritikom skrz slabučký príbeh, mizerné herectvo, bezduché posolstvá a bezvýznamne zdĺhave dialógy a vizuály? Je! Ahsoka (podobne ako Obi-Wan) má príbeh tak akurát na dvojhodinový film a je zbytočne rozťahaná do ôsmich epizód. Navyše všetky odkazy pochopia len tí, čo odsledovali Rebels, aj Clone wars. Ahsoka je bohužiaľ kvalitatívne, citovým vydieraním (a emocionálnou vyprázdnenosťou zároveň) i bezduchým príbehom na úrovni Obi-Wana. Ach, keby to naozaj chcel Lucas celé prevziať naspäť. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky když začnou feministky o něčem hlasitě kňučet, bude to zábava. Tentokrát ale kňučely protože shledaly Ahsoku jako velký přínos lidstvu za to, že je v seriálu víc žen, než jiných pohlaví. Čím to ale je, že pokaždé jsou to jen dvě pozice: “superžena” (zmasí na počkání cokoliv co dýchá ne zřídka groteskním způsobem) nebo “superkráva” (chová se protivně a hloupě - protože je rebelka - a podělá na co sáhne). Tady máme samozřejmě obě (v několika verzích). Ale to byla ta úsměvná část. Co moc zábavné není je scénář (a debilní nápad) udělat z Ahsoky vlastně 5. řadu zrušeného animáku (kde mimochodem Ahsoka ani nebyla klíčový postava). Pokud někdo zmíněný animák zaignoroval (jako já), doporučuji podívat se nejdřív na nultou epizodu Ahsoky (jinak známou jako 13. epizoda Mandaloriana). Trochu to pomůže, ale i tak hodně věcí hapruje. Vlastně celá zápletka (interakce superžena a superkráva) je nesmyslná a popírá vše co se v SW universu dekády budovalo (averze Mandalorianů a Jediů, základní předpoklady stát se Jedi, účinnost světelného meče, atd.) a nemá dokonce ani oporu v žádném ze dvou animáků, ze kterých si hraná Ahsoka půjčila postavy. Tedy budete buď trpět (muži a skalní SW fandové) nebo si chrochtat (ženy a děti). Nic mezi tím. Více u jednotlivých epizod. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Mělo to docela slušný začátek, který ale vyšuměl do ztracena. Ahsoka v podání Rosario Dawson je v pohodě, vedlejší postavy ale zpravidla nezajímavý (hlavně Sabine), snad s výjimkou nebožtíka Stevensona, vyústění jeho charakteru bylo ale taky prazvláštní. Když se tam v půlce série objeví Anakin, člověk zbystří, aby pak zjistil, že jeho přítomnost je zase jen pouhý fanservis, neopodstatněný a zbytečný pro vyprávěný příběh. Od druhé série radši moc nečekat. 65%. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Ahsoka mě bavila už v Clone Wars a v Rebelech coby animovaná postava. Natož pak, když se objevila v mandovi. Hned jsem věděl, že její samotný příběh nemůže být průser. Nu a průser to není. Je tedy pravdou, že nemít nakoukané animáky, tak se v postavách ztratím, takže opět se vyplácí celému kánonu věnovat pozornost, jinak vám to fakt nic neřekne. A pátá část, kdy jsme se dostali do Klonových válek - hraných!, i když jen na chvíli, tak musím uznat, že dát si celý seroš Clone Wars hraný, to by byl snad sen... ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zkusil a je to takové, no rozporuplné. Předlohu jsem neviděl a jestli se to drží lore je mě celkem jedno. Je to pěkně udělané a vizuál je super takže výprava za taťkem šmoulou celkem uteče. Ahsoka s kámoškama má velký štěstí, že všichni nepřátelé nejspíš prodělali výcvik u střelců ze Spaceballs,  ale chápu, že už to tak v tomhle vesmíru chodí. Sabine je napřesdržku snad permanentně a je škoda, že ji světelnej mečík jenom decentně polechtal játra. Velkej Šmoula je teda stratég asi jako Rimmer z trpaslíka. Jeho geniální rozhodování jde v podstatě shrnout do: "Pošlete tam jednotku." "Všichni naši jsou mrtví, pane!" "Přesně podle plánu." No takže dvě postavy, který to zachraňujou jsou Ray a jeho svěřenkyně. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Clancy Brown si zopakoval svou roli jako guvernér Ryder Azadi, kterého daboval již ve Star Wars Povstalci (od r. 2014). Ze zmíněného seriálu je i mladý senátor Jai Kell, který se poprvé potkal s Ezrou na Imperiální akademii, aby se následně přidal k Povstání a působil jako buňka na Lothalu. (Veskoslav)
  • Poprvé se nám v hrané podobě ukáže tzv. Force Echo, kdy uživatel Síly může vyvolat obraz nebo vzpomínky místa pomocí Síly. (Veskoslav)
  • V traileru k seriálu zazní fráze „Dědic Impéria“ v souvislosti s velkoadmirálem Thrawnem (Lars Mikkelsen). Jedná se o odkaz na stejnojmenný knižní titul od Timothyho Zahna z roku 1991, ve kterém se v Expandovaném univerzu (Legendách), alternativní kontinuitě Star Wars, Thrawn poprvé objevuje. (vojtaruzek)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama