Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (192)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně jediovských soubojů s nezajímavými postavami. Opravdu pro fandy animovaných seriálů ze světa Star wars může být Ashoka svatým obrázkem, ale pro mě to je naskočení do desáté řady seriálu, kde jsou z mého pohledu nezajímavé postavy. Možná, až se v nějakém filmu/seriálu sejdou všechny ty postavy Mandalorian, Ashoka a další. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli má být Filoni považovaný za spasitele SW kvůli tomu, že píše mizerné scénáře, tak to potěškoště. Na druhou stranu, čemu se divit u člověka, který svou éru začal stvořením tak obskurní sračky, jakou byl pilotní film Klonových válek. Chudák Ahsoka! Tenhle seriál totiž má dobré postavy a zajímavé konflikty v rámci zavedených SW pravidel, taky má úžasný soundtrack a efekty, ale dál už nic moc. Jako blesk z čistého nebe přijde jen pátá epizoda, jejíž završení s purrgily vyvolává masivní porci fascinace, úžasu a dojetí z něčeho až mystického - téhle jedinečné chvíli se seriálu ovšem už nepovede znovu byť jen přiblížit. První série je vesměs plastikový produkt s odstředěnou duší, jehož prázdnota se dá "omluvit" snad jen tím, že bude pokračovat dalšími deseti sériemi s obsahem pro série tři. Win-win jak sviňa, fakt - ale rád se nechám překvapit. RIP, Ray. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak beriem späť, že Mandalorian je najhorší hraný Star Wars seriál. Ahsoka je horšia. Pokiaľ som o Mandovi písal, že je skôr určený divákom kreslených seriálov, tak o Ahsoke to platí absolútne. Je tu kopa hlavných postáv u ktorých sa neobťažujú s nejakým ich predstavením, pretože ich predsa diváci seriálov poznajú. A keď nie, tak na vás všetky tie dojímavé scény v ktorých sa po rokoch stretne otravná postava A s totálne neznámou postavou B, nebudú vôbec fungovať. Na mňa teda nefungovali. Z hlavných postáv je peklo Sabine Wren, ktorá ma srala nonstop. Hera Syndulla je o niečo menej otravná ale má rovnakú chybu. Všetky tie pipiny kašlú na rozkazy a robia si čo chcú, lebo sú emancipované pipiny a len ony najlepšie vedia čo chcú. To že potom musia všetci napravovať, čo posrali je už vedľajšie. Celkom som si obľúbil aspoň Ahsoku, ktorá je z tých pipín najnormálnejšia. Ale najlepšou postavou je paradoxne chlap a to dokonca záporák Baylan Skoll, ktorý je nad vecou a ide si za svojím cieľom. Som zvedavý ako skon herca vyriešia. Ústredná zápletka ako sa dostať z jednej strany galaxie na druhú a späť je teda niečo fakt komplikované. Vau. Takže ten bezduchý dej sa snažia znova zachrániť kopou špičkovo prevedenej akcie. Ok, ale v Star Wars svete to je pre mňa samozrejmosť, takže tentoraz už hodnotenie 5/10 nepreklopím hore, ale smerom nadol. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Mělo to docela slušný začátek, který ale vyšuměl do ztracena. Ahsoka v podání Rosario Dawson je v pohodě, vedlejší postavy ale zpravidla nezajímavý (hlavně Sabine), snad s výjimkou nebožtíka Stevensona, vyústění jeho charakteru bylo ale taky prazvláštní. Když se tam v půlce série objeví Anakin, člověk zbystří, aby pak zjistil, že jeho přítomnost je zase jen pouhý fanservis, neopodstatněný a zbytečný pro vyprávěný příběh. Od druhé série radši moc nečekat. 65%. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Jména rytíře Jedi Baylana Skolla (Ray Stevenson) a jeho padawanky Shina Hatii (Ivanna Sakhno) nebyla vybrána náhodně. Odkazují na norskou mytogoii, kdy jejich jména Skoll a Hati jsou jména severských magických vlků, jejiž otcem je gigantický a mýtický vlk Fenrir, někdy nazýván Fenrisúlfr. V norské mytoplogii tito dva vlci honí slunce a měsíc (střídání dne a noci). (Veskoslav)
  • Celá scéna výcviku Sabine (Natasha Liu Bordizzo) a Ahsoky (Rosario Dawson) je pocta samurajským filmům a televizním sériím. Forma Zatoichi je odkaz na slepého samuraje Zatoichi. Styl postoje u Ahsoky (obrácený úchop) je inspirován klasickou televizní show Shintaro Katsu ze 70. let. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama