Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (192)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařený seriál z milovaného Star Wars univerza, který sice má poněkud vágní start, nicméně pak, když si všechno konečně sedne, všechno začne fungovat jako po drátkách. Ashoka režiséra Dava Filoniho se může pochlubit vtahujícím příběhem a precizně dávkovanou akcí, která působí civilně a uvěřitelně. Za zmínku zde rovněž stojí i samotné obsazení, z něhož vyjma Rosario Dawson markantně vyčnívá i Ray Stevenson či třeba Lars Mikkelsen jakožto velkoadmirál Thrawn. Jsem vážně velmi vděčný za to, že se tvůrci rozhodli tuto trestuhodně opomíjenou postavu přivést do hraného Star Wars světa. Jeho děsivá aura dodává každému záběru zcela nové podtóny, které příjemně navnadí na další sérii. Co tedy dodat na závěr? Pokud máte rádi počiny ze světa Star Wars a jste obeznámeni s dějem animovaného seriálu s podtitulem "Rebels", tak Ashoka je přímo pro Vás. Již od samotného začátku je zde totiž citelný fakt, že seriál vznikl díky přičinění skalního fanouška Filoniho pro nás, další fanoušky. Právě díky lásce a respektu, který látce prokazuje totiž Ashoka vypadá naprosto skvěle a lahodí mým očím, již od dětství upřeným k předaleké galaxii. Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu pak zůstává účast Haydena Christensena, který si užívá každou vteřinu své ikonické role! (Disney+) „Your legacy, like your Master’s, is one of death and destruction.“ ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Ahsoka mě bavila už v Clone Wars a v Rebelech coby animovaná postava. Natož pak, když se objevila v mandovi. Hned jsem věděl, že její samotný příběh nemůže být průser. Nu a průser to není. Je tedy pravdou, že nemít nakoukané animáky, tak se v postavách ztratím, takže opět se vyplácí celému kánonu věnovat pozornost, jinak vám to fakt nic neřekne. A pátá část, kdy jsme se dostali do Klonových válek - hraných!, i když jen na chvíli, tak musím uznat, že dát si celý seroš Clone Wars hraný, to by byl snad sen... ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Rozporuplny serial. Na jednej strane kopec veci bavilo, na druhej vobec. Ahsoka v podani Rosario s monotonnym prejavom super. Ray Stevenson a jeho linka, super. Skoda ze uz medzi nami nie je. Thrawn ako arci zaporak do buducich dielov fajn. Akcia tiez dobra. Ale carodejnictvo ma v SW moc nebralo. Ahsokina padawanka je otravna a skor ma srala. A ani hladame Ezru ma az tak nebralo. Celkovo pozeratelne, Mando bol lepsi. Davam tak 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další seriál ze světa Star Wars. Divák by si až mohl říkat, že už toho bylo dost a Disney by si mohl dát chvíli voraz. Jenže u Ahsoky by to byla škoda. Na celém seriálu je totiž patrné, že jej tvůrci točili s láskou, radostí a respektem ke světu Hvězdných válek. Děj se odehrává někdy po šesté epizodě původní trilogie, nabízí obrovské množství bojových soubojů s meči, roztomilost některých obludek Star Wars vlastní, hodně dobře napsané postavy a celé to má jako taková třešnička na dortu girl power vibe, což divákovi překvapivě nebude vůbec vadit. Naopak. Co mohlo, to se tady prostě povedlo a tak musím říct, že se pro mě Ahsoka po Mandalorianovi stala druhým nejlepším seriálem, co Disney z tohoto světa dosud přichystal. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Women strikes back! Většina projektů cílících na ženy působí otravně až směšně, ale Disney sekce Star Wars to vzala za správný konec, dala do kupy sympatickou sestavu hereček v čele s Dawson a Ahsoka je dalším povedeným příspěvkem do jedné daleké galaxie. Vizuální stránka je na úrovni filmu, dětské prvky nejsou otravné a akční sekvence neurazí. S1: 70% ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Meče Ahsoky (Rosario Dawson) vycházejí z klasického japonského stylu Daishō, kdy jeden meč je menší a kratší než „hlavní“ měč uživatele. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama