Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Kdo říká, že Akolytka nepřináší nic nového či dobrého, ten si nevidí na špičku nosu. Souboje se světelnými meči dosahují obrátek, o jakých bych se ani neodvažoval snít a v kombinaci s mnohoznačnými postavami Sola, Qimira nebo Jecki představuje esenci Hvězdných válek, kterou jsem přišel do tohoto časového období hledat. Jenže zároveň chce přinést osudovou mystickou cestu dvou trestuhodně nezajímavých charakterů, která zabírá zbytečně velké množství času místo toho, abych viděl například více zákonitostí oné slavné doby. Přitom občas naráží na logiku, kdy mnohé zvraty vyznívají zmateně nebo naprázdno, plýtvá časem v nekonečných vzpomínkových událostech a opakovaně tak ztrácí tempo před jinak prvotřídně emocionálně hnanými epizodami Noc a Akolytka. Zůstávám na vážkách, ale nejdůležitější je, že chci vidět víc. Plánů je očividně hromada, ale nebál bych se zůstat při zemi místo slibů velkých (až neproveditelných) věcí budoucích. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, čekal jsem od první hrané podívané z období Vrcholné republiky něco jiného, ale nakonec nejsem zklamaný. Jsem rád, že tvůrci zkusili jít specifickou cestou, ukazují Jedie v odlišném světle, ne pouze jako adorované hrdiny. Jistě, příběhově je tu několik uklouznutí, ale také nemálo pozitiv. Jelikož nejsem ten typ, který by řešil etnikum nebo sexuální orientaci herců, musím říct, že obsazení vůbec není špatné, navíc, akční složka je jedna z nejlepších, pokud jde o SW universum a atmosféra (hlavně v páté epizodě) je působivá. Tím pádem mě potěšilo to, že review-bombing nevyšel a seriál je jedním z nejsledovanějších projektů Hvězdných válek vůbec. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po dramaturgické stránce strašné. Nezajímavé pasáže do úmoru natahované, aby se to co je zajímavé překotně stíhalo v závěru. Flashback pro jistotu dvakrát, poprvé nesmyslný a nudný, po druhé zajímavý a akční. Herecky je to bída, plná nesympatických postav, které se chovají nelogicky a přesouvají se z místa na místo podle potřeby tvůrců. Trikové a akční scény jsou ovšem špičkové. Šermování laserovým meči, mlácení silou hlava nehlava funguje. On ten příběhový rámec není špatný, ale ty dílčí události, zvraty a dialogy jsou na špatné úrovni. Rytíři Jedi se chovají jako banda amatérů a klepe se jim prdel před auditem? Konec je bohužel otevřený a v podstatě jde o začátek, ale netuším čeho. Proč je to zhuštění tak důležité a k čemu je ta dvojitá holčina důležitá a vyvolená? Nevím. Bohužel to neví asi ani tvůrci, kteří dávají dohromady hromadu vaty, aby kolem jedné věty mohli postavit druhou řadu. Snad bude lepší. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvodom rovno napisem moj nazor po vzhliadnuti celej serie, ze nie som core fanusik SW serie. Napriek tomu francizu mozem a zatial som si pozrel azda vsetky spin-offy a filmy. Potencialnym divakom serie odporucam uplne ignorovat tunajsie nizke hodnotenia (45%). Nejedna sa absolutne o podpriemernu vec. Dve epizody su velmi dobre a zvysok kolise okolo priemeru. Pribehova linka napriek jednoduchosti ma svoju atraktivitu, mame tu na mraky jediov, suboje su prvotriedne, ze ich noponukli ani SW volkofilmyu a vidime tu i pouzitie "forcu", jediovia tu aj umieraju. Mnoho hodnoteni je pisanych z rozcarovania a nasratosti azda voci "videnej" "ideologii a niecomu, co divak/-cka v seriali azda videl, ale vobec to nie je tak zasadne, ci otravne, ze by to odrazalo sucasne hodnotenie. Odporucam nielen fanusikom serie. Za mna bolo tahakom mnozstvo jedio-ov a velmi podarene choreografie subojov, ale i pribeh. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PRAVIDLA. KDO JE NECTÍ, TEN JE NEPORUŠÍ." Zase další globální otloukánek, hate je výrazný, kdo ví, jestli se kdy dočkáme druhé řady, ale za mě by to tedy byla rozhodně škoda. Ok, neříkám, v detailech není seriál nijak vycizelovaný, spousta zbytečných nesmyslů a logických nedotažeností, přesto příběh není špatný, trikově a výpravou je to cajk, některé postavy jsou vyloženě skvělé, záporák má supe vibe a třeba o rytířce Jedi Carrie-Anne Mossové bych klidně snesl minisérii :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o vůbec první „live-action“ médium ze světa Star Wars, kde jsme svědci vzniku Sithského světelného meče (tak zvaný „crystal bleeding“). (JOTODORO)
  • V seriálu byly použity upravené kulisy seriálu Andor (od r. 2022). (UncleMorty)
  • Jedná se o první projekt, který se odehrává v době tzv. High Republic, která byla chronologicky před první epizodou Star Wars (1999). (UncleMorty)

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama