Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (237)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Na Encanto jsem se nijak zvláště netěšil. Trailery mi přišly, takové nijaké a "obyčejné", a už vůbec nedokázaly prodat příběh. Jenže já mám rád animované filmy, tak jsem si řekl, že nejnovější kousek od Disneyho zkusím. Tvůrci filmu se rozhodli vsadit na dospělejší téma, na které přidali kouzelnější příběh pro děti. Ve výsledku dospělí dostanou animovaný film, jenž má nosné myšlenky, a děti dostanou zábavnou a hravou podívanou, ze které si odnesou, že největší síla je v rodině. A já jako divák jsem spokojený. Samozřejmě bych ocenil, kdyby se šlo více do hloubky, konec mohl být silnější a dojemnější, mohlo to mít taky méně písniček (i když jsou luxusní). Přesto tyhle výtky nemění nic na tom, že se film povedl a má co říci. Disney a tvůrci vsadili na trochu "jiný příběh než jaký mají klasické disneyovky", a z mého pohledu uspěli. Nedokážu říci, jestli to děti bude bavit tolik jako jiné disneyovky či jestli ocení pointu. Nicméně, já jsem odcházel z kina spokojený a jsem rád, že Disney zkusil udělat film, který není zas taková sázka na jistotu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Encanto v sobě mísí pohádkově disneyovskou atmosféru s aktuální tematikou a nazíráním na (nejen) filmový svět, v němž tvůrci cílí na korektnost a multi-kulti-charakter jejich produktů, což se nemusí každému líbit. Po zhlédnutí nejnovější disneyovky jsem měl trochu rozpačité pocity, co se výsledného hodnocení týká. Na jednu stranu mohlo být Encanto vtipnější, hravější a hlubší (V hlavě a kulturně blízké Coco nasadily holt laťku příliš moc vysoko), na druhou stranu nelze filmu upřít upřímný (byť lehce okatě moralizující a prvoplánový) příběh o důležitosti rodiny a rozhodování o svém osudu sebou samotným, přičemž se v tomto případě tvůrci zaměřili zejména na ženské postavy. Z audiovizuálního hlediska se jednalo o pastvu pro oči - ať už šlo o pestrobarevně vymazlenou animaci či líbivý soundtrack s pěknými tanečními čísly. V originále hudba jistě vynikla lépe. Tři a čtvrt hvězdy! ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Žádné emoce ve mne nová pohádka nevyvolala. Písně mě nebavily a příběhově celkem slabší. Více méně jsme na jednom místě a pointa příběhu je jasná už na samotném začátku. Pro malé diváky to funguje, to věřím. Je to vtipné, barevné a napínavé. Ale to, co jsem si zažil u Coco, které mě úplně rozebralo a rád si ho pouštím znovu a znovu, to se zde neděje. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozjuchaná písničkami hnaná pohádka, která pomalu přechází do ponurého rodinného dramatu o přehnaných očekáváních a strachu ze selhání. Čarovné místo, barák i (schopnostmi obdařená) rodina jsou vábničkou, ale i katalyzátorem hlavního konfliktu. Na disneyovku nečekaně dospělá řešení nastřelených témat děti od sledování neodradí, ba zdá se, že naopak. Choreografie u některých písní je fantastická! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney vyměnil prostředí a Oceánii a následně Asii vystřídala Jižní Amerika,jinak ale jede podle ověřeného mustru.Máme tu tak hodně barev,kouzelnou zemi - jakýsi ráj na Zemi,silnou ženskou hrdinku,potřebnou peripetii,která vede k prozření všech a samozřejmě mraky písniček.A ono to zase celkem funguje,protože v rámci klišovitého vývoje jsou tvůrci stále schopni přicházet s dobrými nápady a v tomhle případě i překvapivě dospělejším tématem.I ty písničky,bez kterých bych se klidně obešel tu fungují a je na nich hodně vidět,že jdou za Linem-Manuelem Mirandou,jehož styl se opravdu nezapře.Ze srovnání se svými staršími sourozenci Vaianou a Rayou sice vychází Encanto jako nejslabší,ale neměl bych problém ho doporučit.Nepřinese sice nic objevného,ale ta cca hodinka a půl uteče jako nic...70% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Encanto je 60. celovečerní animovaný film od Walt Disney Animation Studios. (Rominator)
  • Název filmu Encanto pochází ze španělštiny a znamená kouzlo, čáry, okouzlení, ale i půvab. (Stanislaus)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno