Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (195)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Príbeh je progresívny, snaží sa poukázať na meniace sa potreby dospievajúcej novej generácie. Nová doba, nové aktivity, zvyky. No tu sa človek (aspoň ja) zarazí, keď si uvedomí ako málo rozprávke (potrebám mladých) rozumie, respektíve chce rozumieť. Umelecká stránka filmu má svoje vysoké štandardy ako sme pri Pixarovke zvyknutý. Odporúčam pozrieť aj dokument o tvorbe animáku, ktorý ma zaujal omnoho viac ako výsledný produkt. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ryze ženský animák. A já nejsu žena, takže to nedokážu moc objektivně zhodnotit, i když je to podané tak, aby ty jejich pocity pochopil každý. Osobně jsem se tu ale tak jako tak neměl s kým ztotožnit a vlastně jsem si ani žádnou z postav nedokázal oblíbit, spíš naopak, lezly mi všechny na nervy. Větší problém mám ale s tím, že to působí nesmírně chudě a že to strašně postrádá zajímavou zápletku, humor, silné scény a kromě toho motivu s proměnou v pandu červenou ani nic zapamatovatelného. A nápady typu "použití anime prvků v disneyovském animáku" apod. mi přišly taktéž protivné, stejně jako fakt, že skoro každý chlap tu je metrosexuální sexsymbol nebo úplný idiot nebo taky to, že je to zase další animák o Asiatech. Nic proti, ale těch za poslední roky vznikla hromada a čínská kultura a postavy jsou nejen u Disneyho a Pixaru asi dost populární, když jí musí dát hlavní roli i zde, byť se to odehrává v Torontu. To poselství beru, ale celý ten svět je vytvořený strašně laxně, jako by nad scénářem ani nikdo moc nepracoval a ani nechtěl, protože je to od Disneyho a Pixaru a to si úspěch získá i bez jakékoli snahy... Závěr je asi nejzajímavější (+ možná taky ještě ta část, ve které holky získávaly peníze na koncert), ale taky působí až moc na sílu. A animace sice samozřejmě je dokonalá a je fascinující vidět, jak se animátoři nadřeli na chlupech pandy, ale nadhodnocovat animák od nejslavnějšího animačního studia na světě mi přijde naprosto zbytečné, jelikož se to od nich očekává - stejně jako od Marvelu dokonalé efekty apod. Celkově za mě teda velké zklamání a od Disney/Pixar nejslabší animák za celkem dlouhou dobu. Lepší 2* ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Jak to od Pixar Animation Studios bývá tak ani tentokrát nezklamali, příjemný animáček pro celou rodinu na zamračené dny. Krásný příběh o dospívající dívce Mei, která se při záplavě emocí mění v červenou pandu. Znáte přeci pohádky, vždycky dopadnou dobře, ale to by nebylo abych neuronila i přesto několik málo slziček při pěkném závěru. „The number one rule in my family? Honor thy parents.“ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zatím asi můj nejvlažněji ohodnocený Pixar. Mohla to být fajn folklorní pohádka, jen kdyby se do ní tvůrci neodvážili nacpat tolik otravných moralit a rádoby zaručených receptů na bezproblémové dospívání. Červené pandy jsou roztomilé pouze v případě, kdy se nemaskují jako přísné učitelky sociálních věd. [Disney+] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Uniklé informace z Myšákovy kanceláře hovořily jasně, musí to být trošku čínské, musí tam být roztomilé zvířátko a musí to být pro mladé holky na začátku puberty. Výsledek této objednávky je Proměna. Určitě patří k tomu nejslabšího co pod lampičkou kdy vzniklo, ale něco mě říká že jako 40letý chlap jsem stejně nebyl cílovka :) Takže co tady řeším. 60% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Název filmu Turning Red je výraz, který se používá pro zčervenání studem. Zároveň je to ale slovní obrat pro první menstruaci, což je poměrně tabuizované téma. Režisérka se obávala, že scény, ve kterých Mei tuto otázku se svou matkou řeší, budou muset z filmu pryč. Naštěstí se tak nestalo. (Duoscop)
  • Číslo 4 je v tomto filmu zobrazeno jako nešťastné. Číslo 4 je v čínské kultuře považováno za nešťastné, protože v mandarínštině i kantonštině zní podobně jako slovo pro smrt. (BMW12)
  • Meiin elektronický mazlíček Robaire Jr. je Tamagoči, velmi populární hračka na přelomu 90. let a roku 2000, kdy se film odehrává. (BMW12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama