Reklama

Reklama

VOD (1)

V blízké budoucnosti dostane pilot dronu rozkaz přesunout se do válečné zóny, kde mu má velet android v přísném utajení – a společně pak musí zabránit jadernému útoku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (189)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně do záchodu bych to nespláchnul, určitej potenciál tu byl. Ale bohužel Mikael Håfström točí tak matně a neenergicky, že to ani na sekundu nikdy nestrhne. Ale pravej průser nastane tehdy, když film, kterej vás vlastně nikdy nezačne pořádně zajímat, začne v polovině stopáže jakože házet zvraty, které mají působit, jak byl celou dobu divák balamucen a film je před ním napřed. Dávalo to vlastně smysl a zapadlo to do sebe (co do motivací jednotlivých skupin aktérů a jednotlivců)? Upřímně řečeno nevim, asi spíš ne. Ale znovu se na to koukat, abych si to ujasnil, nebudu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix slíbil každý týden alespoň jeden film a pokud to budou jen tyto lehké nadprůměry (jsem v menšině), skutečně to pouze zamrzí. Nicméně už od pořádné globální expanze si stále stěžuji na to samé, stejně tak na absenci star power Anthonyho Mackieho, kterého vlastně mám docela rád, ale nemusí být všude. Už od začátku jsem viděl, že tohle je pouze další levná spotřebka hýřící zeleným plátnem a divným zrychlením akčních sekvencí (připomnělo mi to Gemini Man, nicméně slabší). Akce jeden proti všem (převážně s Mackiem) byly docela fajn a asi stokrát lepší než větší bitevní vřavy, ale s klidným srdcem bych to nikomu nedoporučil. Hodnocení je klasicky nepřiměřeně podtaktované, tak špatné to zase není, ale příštímu Mackiemu projektu (co nebude MCU) se už vyhnu. Zhlédnutí nakonec nelituji, ale raději bych doporučil tématicky podobný a dle mého nedoceněný Spectral...60% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mikael Håfström (Pokoj 1408, Plán Útěku, Obřad...) si tentokrát zkusil scifi akční nakládačku, ale ve výsledku naložil spíše sám sobě. Film nemá snad jediné pozitivum kromě hlavního scifi tématu z budoucnosti s drony, které normálně beru všemi deseti, ale tohle byl neskutečný přešlap. Běžně sympaťák Anthony Mackie tady leze na nervy a přehrává, efekty jsou občas dost pochybné, rozhodnutí postav nesmyslné, dialogy nezáživné jak z večerníčku a kamera v boji často zmatená. Outside the Wire si nezaslouží divákovy dvě hodina času a za polovinou to vzdávám, protože je mi jasné, kam film směřuje a že ničím dál už nepřekvapí. Druhá hvězda dost nejistá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zajímavej nápad. Ale ani v dalším filmu si tenhle rejža nesáhne na čtvrtou hvězdu. Zejména v první půlce filmu je to bez většího zainteresování diváka do filmu, plyne to bez toho, aby s vámi alespoň zčásti cloumali emoce, zvědavost. Prostě nic.Ta druhá půlka, zejména když se z tý spleti dějovejch linek jakoby vymotáte, a ten maglajz se podaří autorům poslat na smysluplnou kolej , se to zlepší. Ale pecku od toho ani tak nečekejte.Akce nějaká je, a je slušně natočená, ale už jsme jí někde viděli, a lepší.60%. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách děsná šmíra. Od Hafströma jsem po Plánu útěku už žádné vzepětí neočekával (a přitom je Pokoj 1408 vizuálně docela hravý... poprvé a naposled asi), ale Za čárou bohužel nabízí jen těžkopádná poselství, nesympatického hlavního hrdinu, kterého Mackie - hrající tradičně na půl plynu - zašlapává do země, a neuvěřitelně roztahanou zápletku prokládanou spoustou akčních scén bez chuti a zápachu. Přestřelky jsou nudné, honičky a bitky zprasené střihem a přehlídka vojenské techniky á la Call of Duty sice vrcholí robůtky, ale jejich povedený production design kvůli strnulé kameře a dramaturgii není využit ani omylem. Jiný scenárista, režisér a producent by s takovým materiálem jistě naložili líp... tohle se bohužel ve slabších okamžicích blíží bulharským seagalovkám a v těch lepších to z dálky kouká na Postradatelné. Mrkněte radši na seriál Almost Human, který tohle téma v jediné (bohužel) sezóně rozpracoval mnohem hravěji a zábavněji. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Tento film obsahuje několik podobností se sériemi Avengers a Captain America co se týče postavy Lea. Anthony Mackie, který též hraje v těchto filmech, je několikrát označen jako „Cap“ (Kapitán – Kapitán America) a „War machine“ (postava, kterou v MCU hrál (Don Cheadle). (kesinaa)
  • Kapitán Leo (Anthony Mackie) zmíní ve své první scéně s poručíkem Harpem (Damson Idris), že Harp má nalétáno 56 000 letových hodin. Pokud by to byla pravda, musel by Harp létat 12 hodin denně po dobu 13 let, což vzhledem k jeho věku a teprve tříleté službě není možné. (kesinaa)
  • Scéna prestrelky pred bankou sa odohráva v Budapešti na križovatke Muranyi a Marek Jozsef. Križovatka je v tvare + ale jednu ulicu zablokovali, aby tam postavili vchod do banky. (Mamut)

Reklama

Reklama