Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Vlastně celkem povedená romantická komedie o jedné zamilované dvojici, nedorozumění a cestě k sobě. Aby toho nebylo málo, tak se děj odehrává během Vánoc. Nic extra nového a překvapivého, na druhou stranu ústřední dvojice Orozovič / Khek Kubařová funguje dobře a film nijak nesklouzává k trapnosti a nakonec pohladí a občas i pobaví - hlavně při odkazech na jiné filmy. Celkově tedy jde nakonec o mírně lepší průměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 jsem v sobě objevil lásku k novějším kouskům české kinematografie. Tedy abych byl přesný k některým samozřejmě. Zdá se mi že v roce 2021 se urodilo vícero povedených záležitostí než v minulosti. K takovým patří i záležitost kolem jedné Terezy. Důvody vidím v zajímavém příběhu, časté citaci mých oblíbených hollywoodských trháků a parádním výběru herců. Nejvíce samozřejmě září Emma Smetana, která svou mrchu hraje absolutně dokonale. PS: -"Tak yippee ki yay, motherfucker." - "Matku bych do toho radši netahal." 70% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

V poslední půlhodině mi už bylo stydno za tvůrce. Tohle se fakt nepovedlo aneb další důkaz o tom, že romantickou komedii v ČR jednoduše nenatočíte, i když máte k dispozici oblíbenou, sympatickou a výbornou herečku a doplníte ji herci z Národního divadla. Stejně z toho vznikne předvídatelná, trapná a slaboduchá hloupost, kterou zachraňuje jen ta hlavní herečka a výborná hudba. A to jsou ty moje dvě hvězdičky. ()

Jaroslaf odpad!

všechny recenze uživatele

1. Neuvěřitelně levně vypadající produkce dává tušit, že toto nebude dobré. 2. Proč je proboha Igor Ozorovič herec? Neumí mluvit, neumí dobře vypadat, neumí hrát. 3. Matouš Ruml je fajn. Ale jeho neustálé vykrádání všech jiných filmů ne. Aneb jak poznáte, že je film špatný? Má potřebu krást cizí nápady. 4. Veronika Khek je podobně marná jako Igor. 5. Emma Smetana si užívá mrchu. Kdy už zahraje Tereza od Waldemara? 6. Proboha ne, bude ji zpívat Igor. 7. Igor neumí ani zpívat. A jeho "improvizace" na téma "Hoří mi kamarád Karel," je šílená. Naprosto. A film by si zasloužil díky ní být tak na 20ti procentech. 8. David Matásek je "charismatickej chlápek"? Aha. 9. Nechci už nikdy v ničem vidět Igora Orozoviče. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přes mírně rozpačitý úvod a dost křečovitý závěr jde o lehce stravitelný cukrkandl. Sázka na neokoukaného Orozoviče nevyšla, protože nemá charisma, ale Kubařová je zlatíčko a Vlasáková nezklame nikdy. Filmové fanatiky zase jistě nadchne slušně hláškující nerd v podání Rumla. Potěší i hromada odkazů na kultovní snímky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo 16 dní. Točilo se především v Praze. Natáčelo se také na nejvyšší hoře Českého ráje Kozákov. (Azurose)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama