Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 16

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 16

Recenze (624)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Výjimečný film. Furiosa sice nikdy nemohla trefit tu mimořádnou laťku nastavenou Zběsilou cestou, takový film se přihodí jednou za několik desítek let, něco mi ale říká, že se o to schválně Miller proto ani nesnažil a raději ten prequel pojal úplně jinak. Natočil vrstevnatý, kontextově bohatý, krásně vystupňovaný revenge opus, kde je sice míň, ale pořád nádherně prehledné a do posledního detailu promyšlené akce s obřími kulisami i skvělým designem a taky kamerou, která si tak strašně skvěle hraje s vyplňováním prostoru, zoomy a detaily na tváře herců, že z toho člověk konstantně sbírá bradu ze země. Nejvíc jsem ale stejně oceňoval to rozvádění mytologie a jak krásně Miller pracuje s trojúhelníkem postav Furiosa - Dementus - Immortan Joe. Jasně, za Zběsilou cestou už to zůstane navždy maličko ve stínu, je ale otázka, jestli právem. První Matrix se taky stal legendou, já ale vždycky budu mít o kus radši tu dvojku. 9,5/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Příběh Furiosy a její očekávané pomsty, navíc s větším nahlédnutím do Citadely, je dramaturgicky hutnější než nekonečná honička v prvním filmu. Přesto není ani v nejkrutějších scénách či náznacích citů bůhvíjak emotivní. A hlavně nemá Toma Hardyho. Postava Furiosy, od dětství modelovaná násilím, nelidskostí a hnusotou, je ale dostatečně silným tahounem, dynamika filmu je od první scény neskutečná a ty šílené masky a kostýmy, spolu s vizuály a detaily v nich, naprosto úžasné. Filmařský vrchol scénografie a tvoření originálního fantaskního světa. Chrisovi Hemsworthovi jsem měl ale problém toho šíleného záporáka naplno uvěřit. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co udělá liška, když se chytí packou do želez? Ukousne si ji. Tolik k postavě Furiosy. Jinak první polovina mě hrubě nebavila a musel jsem ji přetrpět. Já chápu, že mělo jít o vývoj hlavní postavy a její přípravu na pomstu, ale byl jsem prostě naladěn z předchozích dílů jinak. Nakonec dám slabé 4*, protože bitky byly fajn, měly napětí i tah, byť nic šokujícího už jsem, tak jako v předchozí části, nedostal. Taky mi vadilo, že počítačové efekty, hlavně pozadí, za moc nestály a bylo poznat, že nejde o reál. Ani se mi dál nechce psát, páč ty nejlepší scény tu popsali jiní. Každopádně k tomuhle dílu se už vracet, na rozdíl od předchozích, nebudu. 3,5* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Zdravím všechny, jsem rád, že opět mohu diskutovat svůj potenciální nový film s vedením Warner Bros. Takže... minule jsem na to šel trochu akčněji. Jakože OK, akci bych pochopitelně nevynechal ani u další šance, tentokrát bych to ale rád pojal víc přes mytologii toho světa, atmosféru oktanové pustiny, a více rozvinuté postavy... co vy na to??" "Ve vší úctě, pane Millere, i kdybyste novou část Mad Maxe natočil jako komorní drama o počátku mutace těch divnejch albínů, tak Vám na to ty prachy dáme, protože tenhle svět je prostě šíleně (ehm) zajímavej, a baví nás, a Vy jste režisérský virtuóz numero uno." Uf, stihnul jsem to v kině! Tohle vidět zpětně jen v TV, tak si přeřežu šlachy dveřma od tahače. Za mě snad ještě o krapínek lepší než minule, ten hloubkový ponor do světa rozervané Austrálie je strašně super. [CineStar Anděl] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že v druhej polovici som sa už dosť solídne bavil, nezbavil som sa dojmu, že toto malo skončiť ako komiks vydaný súbežne s Fury Road. Fury Road bola fantastická vo všetkých tých náznakoch post-apokalyptického sveta, ktoré nikdy nedopovedala. Furiosa naopak dáva zbytočné odpovede na zbytočné otázky miesto toho, aby šla objavovať "pustatinu" a šialenstvo skrývajúce sa v nej. Nakoniec je to dobré remeslo, ale veľa nových vecí tu divák neuvidí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (35)

  • Charlize Theron byla sice zklamaná, že si Furiosu nemůže zahrát sama, nicméně vyjádřila souhlas s tím, aby ji nahradila Anya Taylor-Joy, kterou v jednom rozhovoru označila za „jednu z nejlepších hereček“. (Johnny.ARN)
  • Producent filmu a první asistent režie P. J. Voeten o obsazení Chrise Hemswortha (Dr. Dementus) řekl:George si Chrise Hemswortha nejprve vyhlédl ze zdvořilosti a pak se do té myšlenky zamiloval. Bude hrát zcela proti typu, hlavního záporáka. Bohužel musíme najít všechny naše další postavy, které už tu nejsou: nového Nesmrtelného, nového Farmáře s kulkami a několik dalších.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama