Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (621)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Millerovi se to povedlo minule a teď se mu to povedlo znovu. Jasně že Furiosa nedokáže znovu vyvolat ten whau efekt jako Zběsilá cesta. Jedná se o trošku jiný film, ale zase mě daleko více zajímal postapokalyptický svět, postavy a celkově příběh kam se až dostaneme. Kdyby byl film ještě jednou tak dlouhý, určitě bych neprotestoval. Podobný pocit už v současných filmech nemívám. Chris Hemsworth je určitě nejlepší záporák celé pětidílné série. Neskutečně si to tady dává a hodně mě připomínal Ledgerova Jokera. Pro šílence mám prostě slabost. Jsou krásně nevypočitatelní a hýří skvělými a neotřelými nápady. Ani bych neřekl že filmu chybí Hardy, vlastně není ani potřeba. Největší škodou jsou ovšem tržby, snímek bude kasovním neúspěchem a další film pravděpodobně nevznikne :( Je to setsakra velká tragédie. Lidé do kina prakticky nechodí. Sám jsem toho důkazem. Z 15 návštěv ročně se to u mě smrskává dejme tomu na nějakých 5. Chybí ty správné události. Furiosa jednou takovou po nějaké době určitě je. 90% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Furiosa pracuje nečekaně. V podstatě zahazuje všechny prvky, které dělaly předchozí díl unikátní a namísto nekonečného adrenalinového tripu volí cestu metodického vykreslení příběhové fresky jednoho zničeného světa. Dobrý nápad, který střídá osobní perspektivu s větším záběrem - pokud jsme minule byli taženi vlastně jen jednou cestou, tentokrát jakoby koukáme na vše z druhé strany a různých úhlů. Jenže se tam toho upřímně moc neděje. Jsou to podrobněji rozepsané věty, které už jsme slyšeli, ale v mých očích ne dostatečně, aby mi daly víc, než původně rozseté střípky ve Zběsilé cestě (o fungování jednotlivých měst a jejich obyvatelích se nedovíme za celou dobu prakticky nic, zásadní dějové zvraty jsou pravidelně řešeny mimo obraz nebo triviálně). Mnohem víc, než "nacpeme do filmu, co nám stopáž dovolí", bych něco takového chtěl vidět pořádně rozpracované v seriálovém formátu. Film pro mě pocitově zkouší všechno a nic pořádně. Včetně té akce, která se chce také vymanit z okovů milovaného předchůdce, ale tím, že ji Miller na sílu připravil o klíčovou hudbu, akorát nechtěně zodpověděl na otázku, jestli by Zběsilá cesta tak dobře fungovala bez úderného soundtracku. Podle všeho ne. Na Furiose je vidět hodně úsilí a osobního přístupu. To se vždycky cení. Ale na rozdíl od Duny jsem se do jejího světa, navzdory veškeré snaze, nedostal o nic víc, než ve Zběsilé cesty. Rozhodně jsem se ale mnohem víc nudil. 50 % ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, jak mi tento svět chyběl a ačkoliv se nepochopitelně s filmem nenese takový hype, jak by po premiéře mnohdy oceňovaného nejlepšího akčního filmu desátých let - Mad Maxe, rozhodně mělo. George Miller mě i na ještě starší kolena opět dostal a vlastně úplně jinak. Servíruje naprosto prvotřídní vysokooktanovou akční jízdu, která i kvůli možná až moc přefouklé dvou a půl hodinové stopáži umí i zvolnit, ale když pak dojde na tu nejdelší v předposledním aktu, vyloženě mi spadla čelist. Vizuálně patrně přibylo VFX efektů nad těmi praktickými, ale sakryš, takhle skvěle vypadající snímek tu letos byl jen díky Duně a kdo ví, kdy na nějaký podobný dojde znovu. Anya Taylor Joy opět totálně kraluje a mrzačí svýma obříma kukadlama a člověk jen zamrzí, že se jedná o prequel a člověk rámcově tuší jak to dopadne a co se ještě musí stát. Hemsworth si se svojí ženou natáčení v Austrálii patrně dost užil, jen dost zamrzí další velký kasovní propadák nejen v jeho kariéře. Bolí to setsakra moc. Ale sám jsem se ujistil, že natáhnout na Furiosu lidi do kina opravdu není žádný med a nejde o masovku. Jak já bych se ale rád do tohoto světa vrátil. Pětikvalt je to spíše slabší v kontextu více let, ale pořád jsem si to setsakra v kině užil a to se stává čím dál tím méně často. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem se až vyloženě lekl, když jsem se teď podíval, že od posledního dílu, uteklo už devět let ! Další šílený koncert, v úchylném postapo světě, který se mi líbil více, díky lepšímu a mně sympatičtějšímu obsazení, než v té Zběsilé cestě (Hardyho nemusím). Dechberoucí tempo, skvělé akční scény, jen mě občas rušilo zelené plátno s efekty, které tu jsou místy do očí bijící a obraz v tu chvíli byl strašně nepřirozený, možná chyba u mě, netuším. Každopádně ale slušná podívaná, kterou jsem si náramně užil. Škoda, že nedošlo na více emotivnější scénu, s tím řidičem náklaďáku, když už si sním dala Furiosa takovou práci ho zachránit, z té Bullet pevnosti. Lepší čtyři. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (35)

  • Postava Scabrous Scrotus, kterou hraje Josh Helman, se poprvé objevila ve videohře „Mad Max“ (2015). (Johnny.ARN)
  • Jednou z najvýraznejších zbraní vo filme je "Flame-guitar", hudobný nástroj, ktorý produkuje oheň a je používaný Dementusovým osobným bardom počas bojových scén. Tento nástroj je ikonickou súčasťou filmu a je vytvorený kombináciou reálnych hudobných nástrojov a pyrotechniky, čo z neho robí jedinečný prvok v akčných sekvenciách. (KingMayk)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama