Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Skor kym som si vobec uvedomil, ze je to Chris, tak mi hned doslo, ze ten nos je fake. Ako som pozeral, tak som pozeral, placli mu ho tam dobre, ale nesedel tam :-D 
Tok 2024 a to CGI stale vyzera dost umelo. Ale vacsina prechodov medzi hranymi scenami a CGI, bola vynikajuco urobena a celkovo prequel k Maxovi z 2015 to bolo celkom fajn, ale na viac ako 3* to nema.

robbye

robbye (hodnocení, recenze)

príbehovo slabé ale o trochu lepšie ako s Hardym, CGI ok, trochu nuda a prepálená stopáž... 

na příspěvěk reagoval pds

pds

pds (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

... presne tak, najviac rušivé je to "plávanie" ktoré netrasuje povrch. Či už u motoriek alebo áut. Cgi vo filme nevadí, pokial je urobené "neviditeľne" viz napr posledná planéta opíc. Lenže tu je to hodne odfláknuté.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

Bluntman

Neměl jsem čas projíždět celý film, tak hodím jen dva příklady toho "plavání" vozítek:

1) Přibližně v čase 01:36:28  jak jedou dvě motorky za Jackem (záběr zezadu), jednu motorku sejme a druhá jak se přiblíží ke kamionu tak těsně před střihem poskakuje jinak než pozadí.

2) Kousek za tím přibližně 01:38:33 když Jack najíždí na komín tak při záběru, kdy kamera vyjede z detailu kabiny na celek, tak kamion plave. 

na příspěvěk reagoval pds

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Sabrewulf , cyphercz

Sabrewulf: Zde je jedna videoesej o natáčení akční pasáže s černou pasažérkou: https://www.youtube.com/watch?v=C9AZqa20XwA + text s vyjádřeními tvůrců: https://www.menshealth.com/entertainment/a60885360/furiosa-stunts-stowaway-to-nowhere/

V jeden moment tam zmiňují speed-run a mluví o kombinaci různých postupů, takže dojem něčeho rušivého může být dán právě tím, že se kombinuje natáčení v reálu s natáčením před zeleným pozadím, střídání počítačových triků, praktických triků (figuríny apod.) a reálných herců-performerů - a do toho různé typy rychlosti záběru a několik do očí bijících stylistických postupů (vycentrované kompozice vs. rychlé nájezdy, velké celky s extrémní hloubkou ostrosti a detaily s mázlým pozadím jako z komiksu či čeho). 

Bez konkrétního případu/příkladu těžko říct. Záleží taky, kde to člověk sleduje, např. v IMAXu je fakt patrný rozdíl mezi in-camera komparzem na strojích a doklíčováním dalších, maskovaných v prachu, aby to nebylo tak znát. 

cyphercz: Ještě tě nakrmím, než budeš zabanovanej. Z celé diskuze jsem za trolla označil pouze existenci s nickem cyphercz, i když ta dost znepokojivá obsese mou osobou může být klidně výsledkem maligního narcismu a těžké obsesivní poruchy (například). Ve výsledku je mi to jedno, ani po několikerém upozornění na porušení zákona jsi nadále patologický, takže brzy sbohem.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Bluntman

už jsem to tu psal několikrát, zopakuju to tedy znovu - diskuze s tebou jsou taky pořád o tom samém = někdo zkritizuje ten či onen film, pak přiběhne malý pindík Mára a začne tomu jedinci psát slohy o tom, jak film vůbec nepochopil, jak ten či onen argument nemá žádnou váhu a podobná hovínka. Čím víc si Márovi pak autor původního příspěvku dovolí oponovat, tím víc chytá Mára nerva a když už nemá co říct, tak onoho uživatele označí za trolla atp. Každý, kdo má oči a je na čsfd aspoň trochu aktivnější, to vidí. Inu rád ti to zase někdy připomenu v nějaké další diskuzi;) 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Bluntman

pds

pds (hodnocení, recenze)

... páni , asi ste si zmýlili web nie ? toto je web o filmoch, svoje psychické problémy a výlevy si prosím riešte niekde inde, alebo aspoň súkromne. Nikoho to nezaujíma !!!

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Sabrewulf , cyphercz

cyphercz: Netykáme si, patologický kyberšikanátore a kyberstalkere.Táhni s whataboutismem, táhni z diskuzí, které máš potřebu svým trollením likvidovat. Diskuze jsou o tom, že do nich lidi píší své názory na různé filmy, přičemž argumentují v (ne)prospěch daného díla. Nejsou o obsesivním pronásledování a vypisování pořád těch stejných osobních útoků po dobu několika let. Jak ale chceš, obsesivní anonymní srabe, budu muset pro tebe vyjednat ban na diskuzi. Užij si své trollení, dokud můžeš.

 

Sabrewulf: A můžeš uvést konkrétní příklad(y)? Můžeš klidně popisovat postup, který se užívá, kdy se akce natočí jinou snímkovací frekvencí, než jakou je na konec promítána/pouštěna - a lidskému oku, navyklému na určitý pohyb a rychlost, to může vadit, připadat rušivé. Zvlášť když to Miller et al. kombinují s vycentrovanými kompozicemi, jenže do toho mají rychlé nájezdy apod. jako z raných exploatačních dob (Austrálie v sedmdesátkách/osmdesátkách). 

na příspěvěk reagoval Sabrewulf, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Bluntman

Máro a vyrosteš ty někdy z toho neustálého namyšleného poučování jiných uživatelů a vnucování svých zcestných a mnohdy směšných názorů?:) Ve všech diskuzích je to ta samá písnička - někdo napíše nějakou kritiku k tomu či onomu filmu a rozumbrada Mára musí honem rychle přispěchat a odepsat danému člověku, jak je mimo, aniž by se na to Máry kdokoliv ptal... Ale chtít po tobě alespoň ždibek sebereflexe, to bych toho chtěl moc, vím. Ono fakt není žádnou náhodou, že jsi v roce 2014 vyhrál čestný titul Idiota Roku ;) Snad autoři a všichni co pro tebe hlasovali taky neskončili v krimu za kyberšikanu :->

na příspěvěk reagoval Bluntman

pds

pds (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

presne to je to čo mi vadilo na tomto filme. CGI bolo proste trápne úbohé a zhodilo to kompletne celý zážitok z filmu.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Bluntman : Už mám dost té šikany, která trvá pár měsíců, podávám TO !!! 

 

 

Já který tady zažil všechny formy svinstva, od šikany až po očerňování, napadání, kvůli mentálům mi smazali můj původní účet, technicky a prakticky sem si prošel Dantovým peklem. https://www.youtube.com/watch?v=EqFkVHjiJFk

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

SeTTi , Sabrewulf

SeTTi: Díky za (sekundární) viktimizaci, ale příště si ji ve prospěch všech nech od cesty. 

Sabrewulf: VOD/pirátskou kopii jsem neviděl, v kině žádný problém s popisovaným nebyl. Nebyla to pirátská verze s jiným snímkováním, než na jaké je evropské oko zvyklé? 

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Vadila. Trikově byl ten film na bídné úrovni. Nejvíc to řvalo v úvodu u těch motorek na začátku. On i první film byl postavených na CGI, ale tam se jim to povedlo perfektně maskovat a marketing zařídil, že spousta lidí věřila, že tam většina akce byla na živo. Tady jim to nesežere nikdo.

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

To nikomu nevadila ta divně rozpohybovaná akce? Dost často, když se někam jede, někdo někoho nahání apod. tak je obraz zrychlený, má takové divné, trhané framování a co je nejhorší, všelijaká vozítka od náklaďáků po motorky často nepřirozeně kloužou po obrazovce, jakoby byli vyklíčovaní a k pozadí špatně natrackovaní. Vím, že to párkrát bylo i ve Fury Road i Road Warriorovi (tam pouze to zrychlení), ale tady jsem to zaznamenal docela často a dost mě to iritovalo. 

na příspěvěk reagoval mm13, SeTTi, Bluntman, pds, Bluntman

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jako by jsi k těm reakcím neběžel v ustrety. V každém druhém příspěvku někoho poučuješ na formátu A4.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

cyphercz

Krom toho, že jsi extrémně trapný, by kdokoliv, kdo není úplně retardovaný, pochopil, že jsem ti v minulé reakci dal jasně najevo, že porušuješ zákon. Kyberšikana totiž protizákonná dost dobře je. To z mé strany bylo zcela poslední varování. Po těch cca 3-4 letech, co trvá tohle tvé jednání (vypisování stále stejných věcí dokola po dobu několika let ve /skoro/ každé diskuzi, kde na ČSFD jsem), mi definitivně došla trpělivost. Zároveň tohle byla dost dlouhá doba na to, aby se ukázalo, že nejsi jenom náctiletý fakan, který z toho vyroste, ale extrémně patologická existence.

A čistě fakticky: nikoho jsem zde neurážel, až teď s výjimkou tebe, a to ještě diskutabilně (pokud trotlo trolla označím za trotlo trolla, je to spíš konstatování faktu na místo urážky).

na příspěvěk reagoval SeTTi, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Tak Mára Slovák už nám koukám úspěšně pohonil, že s ním diskuzi plnou Márových invektiv někdo radši vzdal, protože má lepší věci na práci než se donekonečna dohadovat s tímto neúspěšným a zhrzelým pisálkem:) bravo, Máro, jsi borec!!!:)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

dragon94

Spíš stejně, jako z vlastní nepozornosti viníš film, tak přicházíš s vlastními konstrukty (viz dezinterpretace antiklimatičnosti, psaní o jednom konkrétním kompozičním postupu jako o názvu skladby a další posuny mnou napsaného), ale nevidíš nedostatek na své straně. Sleduj a čti pozorněji, pokud chceš diskutovat, no.  

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Sorry... Dočetl jsem to jenom do půlky, protože po několika dnech co jsem se k tomu dostal, už opravdu nemám sílu ani chuť to řešit. Už z prvních 2 odstavců je vidět, že si meleš pořád svoje a stejně jak ty píšeš, že reaguji na něco jiného, než jsi psal, tak mám pocit, že ty vedeš diskuzi maximálně sám se sebou, protože nic z toho co v nich píšeš není pravda. Maximálně je to nějaká tvoje vykonstruovaná představa o tom co jsem psal a co jsem jak myslel, která se vůbec nestřetává s realitou. A s tím už nadále nechci ztrácet čas.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

dragon94 , dragon94 , dragon94

Vycházíš z předpokladu, že na ČSFD jsou jenom fanoušci*fanynky, ale tak tomu není, protože jsou zde lidé z různých sfér (kinaři*kinařky, kritici*kritičky, v některých případech akademici, distributoři atd.). Dožadovat se nějakého jednotného přístupu anebo normalizování diskuze je už pro tu rozmanitost neuskutečnitelné. 

Jinak mi u části Tvých reakcí přijde, že reaguješ na něco jiného, než jsem psal. Pokud jsem podotýkal v souvislosti s Tvou kritikou akce, ať se zamyslíš nad důvodem antiklimatičnosti závěrečného střetu, nepsal jsem, že vytýkáš antiklimatičnost. Jde spíš o to, že ve Furiose má opodstatnění minimalizace akce, protože to není další chase-film jako Fury Road, kde by až na pár zastávek šlo o nepřetržitou akci. A zároveň je podstatné, jak je akce choreografována (a snímána, když jednotlivé bloky snímku jsou založeny na variacích snímání), jak se během ní vyvíjí vztah mezi různými postavami apod. Je to schválně neuspokojivý revenge flák, i Tebou kladně zmiňovaná pasáž s převozem černé pasažérky je konstruována jednak jako variace na to známé z Fury Road, a to včetně hudební kompozice, ale s poněkud jiným vyústěním (objekt zájmu není Max, tak to pro něj posléze neskončí dobře).

Podobně, když reaguji na Tvé výtky ohledně hudby: já nepsal nic o žádném názvu nějaké skladby, nýbrž o užití určitého postupu (Shepard Tone) - a taky o tom, jak je kompozice k Furiose postavena na variacích ve vztahu k Fury Road. Plus by se dalo uvést, jak je hudba použita k subjektivizaci v případě titulní postavy, jak jsou do ní zakomponovány zvuky aut anebo obecně strojů. "Neoslnila" je ok dojem, já ale píšu, v čem třeba hudba a práce s ní ve Furiose oslnivá je. 

Píšu-li, abys byl vnímavější k filmu (a uvádím proč, nebo případně k čemu), na což zareaguješ s "bullshit", tak nedostatek není nutně na straně Furiosy. Co se týče (ne)pozornosti, tak zrovna TheDarKnig ujasnil některé Tvé nesrovnalosti ohledně dění, než že by šlo o platné výtky.

na příspěvěk reagoval dragon94

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

cyphercz

cyphercz: Chápu, trolle, že dlouhodobě těžíš z netové anonymity. (Nezaregistroval jsem diskuzi, kde bys byl schopný diskuze, pouze ubohého urážení protistrany.) Pokud máš ale zhruba tři-čtyři roky potřebu v souvislosti s mou osobou vypisovat pořád dokola tytéž urážlivé věci (výhradně ad hominem, výhradně vyfabulovaná demagogie), je to už nejenom za hranou zcela regulérní kyberšikany. S ohledem na tu dlouholetost je to dost děsivá stalkerská obsese. Buď si teda najdi terapeuta, potažmo terapeutku (případně lepšího terapeuta/terapeutku), nebo táhni, kyberšikanátorský stalkerský trolle. 

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama