Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (585)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštne keď 80 ročný režisér G. Miller udáva trend a dvíha laťku kvality akčných filmov. Jeho predošlý Max je jedna neskutočne nadupaná akčná jazda, ktorej pravou hviezdou bola Furiosa. Po oznámení, že sa chystá prequel o Furiose som sa nevedel dočkať, no čakali sme roky... Radšej by som videl digitálne omladenú Ch. Theron, ale Anna Taylor nebola zlá voľba. Millerovým esom v rukáve je vo filme o Furiose paradoxne záporák Dementus, ktorého výborne zahral Ch. Hemsworth. Nikdy som ho ako herca nemusel, ale tu to nie je celkom on, takže preto som mu to zožral. Na Annu Taylor si počkáme takmer 50 minút, veľa toho nenarozpráva, ale do jej veľkých očí sa načumíte dosť. Akčné scény sú opäť skvelé, nápadité a plné adrenalínu. Asi najviac som bol zvedavý, ako prišla Furiosa o ruku, no a dočkal som sa. Miller nám šikovne ukazuje svet, ktorý v predošlom Mad Maxovi iba jemne načrtol a myslím, že je stále čo ukazovať a vysvetľovať, preto aj očakávané pokračovanie z podtitulom Wasteland. Pochváliť musím záver, kde režisér dejovo krásne naviazal na Zbesilú cestu i titulky ,ktoré sú prestrihávané so zábermi z tohto filmu. Dúfajme, že sa pokračovania dočkáme, predsa len režisér už nie je najmladší. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pouštní zlodružství pro velké kluky a zuřivé holky. Zatímco útržky z Fury Road při závěrečných titulcích připomínaly tankovou scénu z Poslední křížové výpravy, to předtím bylo Království křišťálové lebky, kterému chyběl už jen Hořan Bravestone v bugině a hejno agresivních pštrosů. Nebudu ale žehrat na trikové způsoby, když je to tak sympaticky zběsilé, energické, bez vnitřních pravidel a s hravými detaily u kostýmů, masek a auto-motoparku (za všechny vystřihnuté otvory v obleku poradce Immortan Joea, kterými si stimuloval bradavky či prodloužení reálné jizvy nad rtem Toma Burkea). Finále, kdy se Dementus Hur už bez spřežení, ale stále s nosem přes půl Nového Jižního Walesu, vykecával se svou Nemesis, jen podepsalo Millerovo krédo, že dialogy film jen zpomalují.. „Lady and gentlemens! Start your engines!“ ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Původní trilogie o Šíleném Maxovi s Gibsonem mě moc neuchvátila, ale co se týče verze z r 2015 s Tomem Hardym? Tak to už je jiná. Tam mě zaujala špičkově natočená akce, hezky vytvořený post apo svět apod. Jenže zde ? V tomto filmu Furiosa? Jako ani trailer mě až tak moc nesebral, ale čekal jsem to teda o dost lepší. Asi jsem zde moc kritický, ale já se nehorázně nudil, několikrát jsem si musel dát pauzu. Ještě, že jsem tohle neviděl v kině. Vůbec mě to nebavilo. Téma pomsty? To jako vážně? Snímek byl tvořen kapitoly a to mi taky nepřišlo jako dobrý nápad. Akce natočená sice dobře jen, ale je absolutně bez náboje. Snad jediná sekvence s cisternou nebyla špatná, ale to je asi tak vše. Hemsworth je zde jako takový bláznový Thor vizuálem, ale vůbec mě nebavil. Ani ta ústřední  Anya Taylor-Joy.  Asi je chyba ve mně, moc dobře to nechápu, že mi to tak nesedlo. No, co se dá dělat … ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí festival perverzních nápadů Jirky Milera. Je prostě démon, anebo v předraqovém věku jede na nitru! Další pokračování jeho postapoporna s postiženými z australského automotoklubu je skvělou ukázkou toho, že i dnes, v dobách odporných digitálních mrdníků, může být film technicky dokonale moderní, a přitom stylem dokonale staroškolský. Už dlouho jsem neviděl něco tak nádherně natočeného, s krystalicky čistým obrazem, famózní kamerou, fantastickými exteriéry, mrazivou hudbou a třemi prdelemi úchylně perfektní až nádherně zvrácené analogové akce s minimem omalovánek. Jirka dokonce dokázal i další neuvěřitelnou věc, a sice, že filmu skoro neuškodil ani prkenný pozér Homothor, kterého Pan režisér dokonce donutil i párkrát nakrabatit čelo. Anebo to možná bude spíš tím, že toho Dementa, boha hromü, ve skutečnosti hrál skvělý velkobritský herec Mark Gatiss. Vcelku zajímavou markantou posledních dvou dílů se jeví to, že ústřední postava je tam de fuckto úplně k hovnu. Tudíž tak jako v předchozí Fůře na cestě zcela zbytečný Tomáš Tvrdýy jen tak celou hrací dobu nepodstatně čuměl jako tvrdé „y“, i tento díl by se klidně obešel bez obskurně odporné Aničky Krejčí – Radostné, která tu s očima na spáncích jen tak bezradně čumí každým po jiné mouše a sem tam prostě vystřelí jazyk a nějakou slupne, zatímco všichni ostatní mutanti, postapo potrati, animální hovada a jiné obludy parádně rozjebávají obskurní vehikly a vzájemně se brutálně koxují. No, rozhodně by jeden musel být řádně ozářený, aby uvěřil, že z takové zrůdičky by někdy mohl vyrůst seksy Theronovic Karlík! Ovšem to z mé strany není vůbec žádná výtka, byl jsem tou vizuálně dokonalou hn - hnn – hnnnnnn banalitou naprosto oblažen a uchvácen, až jsem měl po skončení chuť narazit volant i na vytuněnou dvouventilovou sekačku Stiga a s nějakým rozeným invalidou či retardem brutálně rozjezdit bankr na nejbližším golfovém potratišti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $168miliónov║ Tržby USA $67,475,791║ Tržby Celosvetovo $172,775,791▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║   George Miller sa zas zbláznil a utrhol z reťaze. Je to o niečo iné než zbesilá vypeckovaná hi-tech Fury Road ale tu to má zas rozsiahlejší dejový rozptil a obohacuje to ságu. Detailnejší pohľad na pochmúrne životy kmeňov ako sa pretĺkajú, živia, spolupracujú či likvidujú. Ani na chvíľu to nestratilo moju pozornosť a neustále som to hltal. Možno herecky  Chris Hemsworth nie je žiadny veľký ťahúň ale po Thorovi mu toto v celku sadlo.  Zas Anya Taylor-Joy ako mladá Furiosa je skvelá. Technicky opäť brilantné, dokonalé a ten slušný rozpočet tam je cítiť. /100%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Postava Scabrous Scrotus, kterou hraje Josh Helman, se poprvé objevila ve videohře „Mad Max“ (2015). (Johnny.ARN)
  • Film poskytuje viacero náznakov a prepojení na udalosti, ktoré sa odohrali v Mad Max: Zbesilá cesta (2015). Napríklad, prítomnosť "War Boys" a ich metódy boja sú viditeľné už tu, čím sa vytvára kontinuita v celej sérii. Tieto odkazy pomáhajú fanúšikom lepšie pochopiť vývoj postáv a ich motivácie. George Miller sa objaví v malom cameu ako starec v osade, ktorý ponúkne Furiose múdre rady na jej ceste. Táto scéna je jemnou pripomienkou Millerovej prítomnosti ako tvorcu celej Mad Max ságy a jeho angažovanosti v rozvoji sveta a postáv. (KingMayk)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama