Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (617)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Původní trilogie o Šíleném Maxovi s Gibsonem mě moc neuchvátila, ale co se týče verze z r 2015 s Tomem Hardym? Tak to už je jiná. Tam mě zaujala špičkově natočená akce, hezky vytvořený post apo svět apod. Jenže zde ? V tomto filmu Furiosa? Jako ani trailer mě až tak moc nesebral, ale čekal jsem to teda o dost lepší. Asi jsem zde moc kritický, ale já se nehorázně nudil, několikrát jsem si musel dát pauzu. Ještě, že jsem tohle neviděl v kině. Vůbec mě to nebavilo. Téma pomsty? To jako vážně? Snímek byl tvořen kapitoly a to mi taky nepřišlo jako dobrý nápad. Akce natočená sice dobře jen, ale je absolutně bez náboje. Snad jediná sekvence s cisternou nebyla špatná, ale to je asi tak vše. Hemsworth je zde jako takový bláznový Thor vizuálem, ale vůbec mě nebavil. Ani ta ústřední  Anya Taylor-Joy.  Asi je chyba ve mně, moc dobře to nechápu, že mi to tak nesedlo. No, co se dá dělat … ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Dle hodnocení ostatních je chyba zřejmě na mé straně, že jsem čekal pokračování Mad Maxe. A ano, vím, že film se jmenuje Furiosa a ne Mad Max 2... Dostal jsem přesně to, o co jsem vůbec nestál. Film je rozdělený do pěti (?) kapitol, přičemž jedna je nezáživnější než ta druhá. Nejdřív asi půl hodiny sledujeme "drama" a jsme strašně napjatí, jestli Furiosina matka svou dceru zachrání nebo ne (tipněte si). Poté se k nám připojí staří známí, jak ve formě postav, tak ve formě našeho městského trojlístku Citadela - Bullet Farm - Gas Town. Bohužel se nedozvíme nic nového o jejich fungování. Čti pořád si jen War Rigem posílají suroviny dokolečka. Dozvíme se, jak se Furiosa dostala k Immortanovi Joe. A teď pozor, protože tohle je scénaristický majstrštyk - Joe řekne Dementovi "dej mi tu holku" a Dementus řekne "tak jo". Diváka pak očividně nemusí vůbec zajímat, proč ji Joe nehledal, když mu utekla (nebo hledal?), protože se to stane mimo plátno. Stejně jako diváka nemusí zajímat, jak Joe reagoval na to, že se mu na War Rigu zázračně zjevila nová holka po tom, co se mu jedna ztratila, nebo jak Dementus dobyl Bullet Farm, protože to se stane také mimo plátno. Zběsilá akce, tak signifikantní pro "prvního" Mad Maxe, se tu de facto nekoná. Minule nesmyslně úžasná honička s několika desítkami vozů, nyní jedna nenápaditá akce, ve které figuruje jeden War Rig, ke kterému po dvou přijíždějí motorky, nechají se vyřídit, pak najedou další dvě a takhle pořád dokola. I pouštní vozy nenápadité, vlastně jen Dementova motorka se záplavou digitálně domalovaných (a pak big truck, OK). Triky obecně v porovnání s minulým dílem velice slabé. Chrisova postava byla zřejmě pojmenována podle svého chování a podle toho, jak moc leze divákovi na nervy. A úmorně natahované "finále" mezi Furiosou a Dementem už je jenom taková třešnička na dortu... Za mne všechno špatně, ale očividně jdu opět proti proudu... 20% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $168miliónov║ Tržby USA $67,475,791║ Tržby Celosvetovo $172,775,791▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║   George Miller sa zas zbláznil a utrhol z reťaze. Je to o niečo iné než zbesilá vypeckovaná hi-tech Fury Road ale tu to má zas rozsiahlejší dejový rozptil a obohacuje to ságu. Detailnejší pohľad na pochmúrne životy kmeňov ako sa pretĺkajú, živia, spolupracujú či likvidujú. Ani na chvíľu to nestratilo moju pozornosť a neustále som to hltal. Možno herecky  Chris Hemsworth nie je žiadny veľký ťahúň ale po Thorovi mu toto v celku sadlo.  Zas Anya Taylor-Joy ako mladá Furiosa je skvelá. Technicky opäť brilantné, dokonalé a ten slušný rozpočet tam je cítiť. /100%/ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jen George Miller točí filmy jako George Miller a Furiosa je příjemným návratem do pustiny, který předchází Zběsilé cestě. Na své výtvarnosti, adrenalinovosti a skvěle zpracované akci to skoro nic neztrací. Dementus a další nové aspekty světa jsou příjemným přídavkem pustiny. Ikdyž větší umělost a sázení na efekty jde znát i nesedí do zasazení post-apo pustiny, tak je to režijně i nápaditě využito na maximum. Líbí se mi, že si jde Furiosa svou cestou s rozmáchlejším dějem a hlubším budováním. Ovšem i přes větší dějovost a ukecanost nabízí Furiosa slabší příběh, s menší úderností a se světem, který dává menší smysl než jak tomu bylo u Zběsilé cesty. Jako přímočarý akční post-apo nářez to funguje dobře, ale postrádá to poetiku i hloubku předchozího díla. Bohužel než aby to přidávalo symbioticky silnější kontext Zběsilé cestě, tak jí to naopak paraziticky zhoršuje a okrádá. PS.: Dost souzním s komentářem JFL. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Postava Scabrous Scrotus, kterou hraje Josh Helman, se poprvé objevila ve videohře „Mad Max“ (2015). (Johnny.ARN)
  • Anya Taylor-Joy (Furiosa) nemá řidičský průkaz, přestože se první den v kaskadérské škole naučila zatáčet. (Johnny.ARN)
  • Producent filmu a první asistent režie P. J. Voeten o obsazení Chrise Hemswortha (Dr. Dementus) řekl:George si Chrise Hemswortha nejprve vyhlédl ze zdvořilosti a pak se do té myšlenky zamiloval. Bude hrát zcela proti typu, hlavního záporáka. Bohužel musíme najít všechny naše další postavy, které už tu nejsou: nového Nesmrtelného, nového Farmáře s kulkami a několik dalších.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama