Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (97)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Generická, tuctová a zapomenutelná mainstream vymítačka, která měla být Straight to VOD. Trailer byl sympatický a tvářil se jako něco refrešujícího, ale je to utopeno v klišé a nenápaditými hororovými scénami. Samotný nápad o jeptišce, která odhodlaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním je docela ucházející. Herečka je sympatická a škola exorcistů je něco, co jsme možná ještě neviděli, ale z relativně lákavé premisy mohli tvůrci vytěžit rozhodně více, ale vsadili spíše na stokrát viděné. Naštěstí má film jen 90 minut a celkem rychle uteče a líbilo se mi, že nešlo o jednu posednutou osobu za celý film, ale bylo jich tu více ( malá holčička dokázala být creepy), ale pořád mi to přišlo nedostačující. Atmosféra zde vůbec nefunguje, každá potenciálně zajímavá scéna je ukončena tím nejlacinnějším jumpscarem ( na mne nezafungovala ani jedna lekačka za celý film), Finále v katakombách má plus za hezké prostředí, ale to je tak vše. Je to klasicky PG-13, takže bez násilí, dějově to příliš nevtáhne a na postavách divákovi moc nezáleží. Při sledování jsem měl pocit, že sleduji řadový film. Vidět film doma, šel bych s hodnocením možná ještě níže. Za sebe doporučuji jít bez přemýšlení na Smile. 5/10. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predvidatelna "vymietacka" s emancipovanou, tvrdohlavou, ale odvaznou sestrou Ann. Jacqueline Byers sa zhostila role colkovo uspokojivo a biele vlasy jej dodavaju ojedinelost, ktora bola v prudkom kontraste s ostatnym klerom. Tak ako tvorcovia i zamyslali. Prostredie bolo obcas usmevne a naivne, ale odpovedalo klise v ramci zanru. Cajicek. Moze sadnut, siahol som po tomto len kvoli tomu ,ze som myslel, ze mi aspon obcas dvihne tepy. :) Nestalo sa, lakacky ocakavate a hlasne zvuky su proste len neprijemne. Neodporucam ist do tohoto s podobnym ocakavanim, len dalsia kopia uz x-krat videneho. 40% ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, byť předvídatelné a úsečně jednotvárné filmové cvičení na téma vymítání, které sestává ze spousty žánrových klišé. Je smutné, že z českých kin prakticky zcela vymizely horory s ofenzivním potenciálem, které se dokážou lišit a vytrhávat publikum z navyklých stereotypů. Letos bohužel splňuje daná kritéria pouze Garlandův Men, za jehož uvedení vděčíme artové distribuční společnosti Aerofilms. Uvítal bych, kdyby se ostatní distributoři chytli za nos a adekvátním výběrem snímků znovu začali kultivovat divácký vkus (samozřejmě s ohledem na potenciální návštěvnost), tak jako tomu bylo ještě před pár lety, kdy se v multiplexech stály fronty na skvosty typu The Witch či Mother! Za pár týdnů se za tímto účelem setkám s jedním vysoce postaveným člověkem z Unie filmových distributorů. Uvidíme, jestli moje odborná kritika dopadne na úrodnou půdu... Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Prey for the Devil uděluji dvě slabší hvězdy. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že Stammov počin z roku 2010 sa mi celkom páčil, 2x som nerozmýšľal a zo zvedavosti som musel ísť na túto novinku do kina. Dosť ma na to navnadil aj trailer, z ktorého som mal dojem, že aj napriek tomu, že téma Exorcizmus je už obohratá, bude to niečo iné, čo ma prekvapí a nezapadne to medzi klasické klišé horory, ktoré bez nejakého prínosu len recyklujú predošlé. Najmä škola exorcizmu sa mi javil ako dobrý nápad, z ktorého sa bude dať veľmi dobre vyťažiť. A ako to dopadlo? Nuž, moje očakávania to nenaplnilo. Atmosféricky veľmi slabunké, a aj keď sa jedná o horor s ratingom PG-13, určite sa dalo trošku pridať. Najväčšou zbraňou sú tu jumpscary, ktoré sú „dobré“ len vďaka tomu, že sú nahlas, no samotná scénka vás vydesí len minimálne. Pozerať to doma, tak sa asi ani raz nezľaknem. Miernym pozitívom sú postavy, ktoré sú uveriteľné, nikto mi vyslovene nevadil, no zároveň je to tak natočené, že si k hlavnej postave ani nestihnete vybudovať vzťah, a v konečnom dôsledku je vám jedno ako to dopadne. Síce je to po hororovej stránke slabé, no nie je to úplne nepozerateľné. Priemerný horor, ktorý neurazí, ale ani nemusel vzniknúť. Hádam to uspokojí aspoň menej náročných hororových fanúšikov. Celkový dojem: 3/5. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nebolo treba atmosféru kinosály, stačil aj herný headset. Black Adam +Diablova korisť rovná sa ušetrených cca 25 evri, aj s občerstvením...Pochopiteľne by obidva filmy mali na veľkom plátne lepší vizuál, avšak ani jeden z nich by to nakoniec na 4* nevytiahol. A pritom Diablova korisť vôbec nebola zlá, lenže GIRL POWER musel byť aj tu a tak mladá mníška vytrela zrak všetkým bububu jedincom nesprávneho pohlavia, nehovoriac o šteňati správneho pohlavia ktoré na sračky rozbilo dospelú posádku nesprávneho pohlavia v sanitnom vozidle. Ono je to k smiechu, len násťročným fretkám to stále akosi nedochádza (teraz vlastne ani neviem či ma má tešiť záujem takýchto šteniatok o môj sexuálny život alebo ich mám žalovať za sexuálne obťažovanie :-D) a nedošlo to opäť ani slečne, ktorá s kufrom 3* väčším ako ona vystupovala z vlaku, evidentne cestou na internát na vysokú školu a čakala že jej niekto s kufrom pomôže. Nuž uhádla, si rovnosť pohlaví, girl power a preto sa na ňu všetci vysrali. Ten komorný výraz v tvárach všetkých naokolo, ešte tak pred 5 rokmi by jej pomohol asi každý chlap, teraz ani jeden...dobre to súdruhovia liberáli robia, len čo je pravda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama