Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přesto, že mám moc rád zombie horory, tak i když se tohoto tématu Armáda lupičů dotýká jen okrajově, tak se mi zdá mnohem povedenější než Armáda mrtvých. Určitě je to předně tím, že Matthias Schweighöfer již neměl jen vedlejší roli, ale dostal mnohem více prostoru a dokonce roli hlavní. Zároveň je příběh vtipnější a kupodivu zajímavější. Moc rád bych se dočkal i dalšího filmu, kde bychom zjistili, že v závěru Armády mrtvých Dieter alias Kurt nezemřel. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Ne že by již dříve zajímavá postava z celkem úspěšného filmu nedostala vlastní celovečerák, ale zde jde o krapet o jiný žánr a ještě navíc je děj filmu před původním filmem. Navíc jde naštěstí o jednu z těch zajímavějších postav původní Armády mrtvých. Film asi bude fungovat i sám o sobě. Spojení s Armádou mrtvých je spíš jen takovou třešničkou na dortu. Dortu nijak oslnivém, ale slušně natočeném. Kromě vyzualizace zdobí film ještě Nathalie Emmanuel, která ale při sepnutém háru vypadá jak někdo úplně jiný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá kombinácia snahy o prequel, euro heist filmu s príťažlivou zápletkou a skvelými destináciami a príšerných dialógov. S dôrazom na tie dialógy, pretože tak mimo som sa pri počúvaní toho, čo hovoria z podstaty veci inteligentní ľudia, cítil zatiaľ najviac pri Mission: Impossible 2. Rozpačité momenty striedajú tie skvelé a častokrát sa tak deje v jednej sekvencii. Malo ísť o ten typ filmu, ktorý si radi opakovane pustíte pre vypustenie pary, ale prehnaná stopáž a vyššie zmienené postrehy, ktoré si asi všimnú mnohí diváci, vám v tom budú brániť. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Narychlo splácaný a upečený polotovar, který se snaží rozvíjet svět Snyderovi Armády mrtvých. Schweighofer je sympaťák, ale jeho heistový debut je absolutně bez inovace a v přepálené stopáži se ztrácí i těch pár zábavných momentů vykrádání obřích sejfů. Jako devadesátiminutovka by to mohlo fungovat, ale takhle se jedná o další zbytečnou netflixárnu a tuzemského diváka tak ani nepoteší Praha v docela významné roli. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se na okamžik objeví český stand-up komik Tigran Hovakimyan v roli místního policisty. (RanuncuL)
  • V 59. minutě, když Dieter (Matthias Schweighöfer) v Praze přechází tramvajové koleje, tak tramvaj po vzdálenější koleji couvá a v následném protipohledu zbytek tramvaje projede po bližší koleji popředu. (Spanker_CZ)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama