Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Docela slušný přívěsek Armády mrtvých, který dobře vypadá a docela odsýpá. Nemělo by se nad ním moc přemýšlet, ale rejža i hlavní kasař Mattthias Schweighofer odvedl kus práce. Z prstu vycucaná zápletka se sejfy nahodí udičku a pak už se spolu s Dieterem vezete na Nathalii Emmanuel. Praha je fajn a Svatý Mořic ještě fajnejší. Nic extra oslnivého, ale možná to znovu uvidím raději než onu Armádu mrtvých. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Polk.“ Asi mi niečo ušlo, inak nechápem tomu, aký má zmysel pokúsiť sa zviezť na úspechu Armády mŕtvych rip-offom (resp. spin-offom resp. prequelom), ktorý s ňou okrem vedľajšej postavy nemá na 98% nič spoločné. Dokonca sa jedná o úplne iný žáner! Takže ak čakáte zombies, zostanete sklamaní: je to odľahčená heist movie, ktorá sa síce odohráva na pozadí prebiehajúcej zombies apokalypsy, ale z tej vidíte len pár sekúnd. Hlavné slovo bolo udelené postave, ktorá ma v Armáde mŕtvych bavila najmenej. Paradoxne, hoci som si k jej samostatnému dobrodružstvu (z produkcie Zacka Snydera) sadal s nechuťou a s jasným názorom, že to bude zlé, napokon som bol príjemne prekvapený. Nie je to pecka roka. To vážne nie. Ale má sympatickú atmosféru, fajn kasting, dobré nápady a napriek minutáži á la Pán prsteňov solídne odsýpa. Poteší česká výprava, i záverečné cameá. Prekvapením je, že tentokrát ma Dieter (ktorého herecký predstaviteľ to celé režíroval) bavil, aj keď nielen jeho humor, ale celkovo humor tohto filmu sa zasekol na úrovni strednej školy. ()

Reklama

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Vytvořte si Hansovi profíky z gumového německého Jima Kariho, hnusného Onanuela (zřejmě, abych se začal stydět za své jméno), Wolverina, ale ještě když byl (stále) mlád, hackera Morfeusera, s fakt nabušeným nabouravacím noťasem, Hagrida s Al-Džíry, co vykouzlí a nechá zmizet pět kebabů za vteřinu, a dejte jim možnost vykrást například ten nejzabezpečnější nadnárodní korporát, s miliardou nejtěžších hlavolamů, ale od 7+, do ruk doktorský stetoskop, aby to ušatý Hurvínek, dokázal rozluštit jako Davinciho (ko)kód, a nechte jim více filmové náhody než rozumu, a pražské ulice aby se z honu po prašulí, stal hon na nového prezidenta. A kdyby k tomu došlo dost dobrých loupeží? Nevadí. Necháme to volně plavat do vod Mišnů Imposibrů, italských sejfů, snetčů a depčů, no a určitě Methjů hodí pár krutopřísných vtípků, které určitě uslyšel v Studio nepřátel, a v Kouzelném pasťáku. Na cestu sbalí pár šniclů, bratwurstů a nesymetrických sendvičů a zalatů ** Jediné, co má tohle společného s Armádou (Digi)mrtvých, je stejný co má společného Babiš, Šlachta a Mynář. Ano, uhádli jste, možná tak zprasený brindák od hoven. Jeden z dalších stovek filmů seřazeny do sekce: Spam. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Obsahově slabší béčko, které vytahuji z podprůměru pouze dvě postavy - doopravdy nadstandardně zajímavá Nathalie Emmanuel a Matthias Schweighöfer (jako herec), u kterého člověk dovede pochopit, proč i přes své nerdovství zaujme ženské srdce. Jinak je to počin vhodný spíš do televize. Zaujme vizuální stránkou, Paříží, Prahou, Rakouskem, nezakryje však pohádkovost. A ano, souhlasím, že propojování se zombie apokalypsou je zbytečně nucené. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Narychlo splácaný a upečený polotovar, který se snaží rozvíjet svět Snyderovi Armády mrtvých. Schweighofer je sympaťák, ale jeho heistový debut je absolutně bez inovace a v přepálené stopáži se ztrácí i těch pár zábavných momentů vykrádání obřích sejfů. Jako devadesátiminutovka by to mohlo fungovat, ale takhle se jedná o další zbytečnou netflixárnu a tuzemského diváka tak ani nepoteší Praha v docela významné roli. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)
  • V 59. minutě, když Dieter (Matthias Schweighöfer) v Praze přechází tramvajové koleje, tak tramvaj po vzdálenější koleji couvá a v následném protipohledu zbytek tramvaje projede po bližší koleji popředu. (Spanker_CZ)
  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama