Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal, o čem to nakonec celé bude, a ono to skoro o ničem nebylo. Škoda, přeškoda, protože první asi třičtvrtěhodina byla vážně zábavná a slibná, Matthias Schweighöfer je sympaťák a očividně mu to jde i za kamerou a vcelku vtipná byla také hudba (jódlování v noční můře). Nakonec se z toho ovšem stala taková televizní jednohubka, která by bývala potřebovala lepší scénář, nebo výrazně kratší stopáž. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem nebyl jediný, komu se postava německého experta na trezory líbila z celé Armády mrtvých nejvíce, dokonce až tak, že dostal svůj vlastní prequel. Ten je sám o sobě o trochu lepší, než již zmíněná prvotní armáda, hlavně tedy kvůli tomu, že Sebastian je hlavní postavou. Dvě hodiny utekly překvapivě rychle, místy mě Sebastian opravdu bavil a třeba na Nathalii se kouká moc hezky. Čeština potěší, i když místy působí dost cringe a titulky tedy tvrdě nesedí. Vlastní příběh je ale dosti jednoduchý a ve výsledku mi přišel zvláštně ukončený. Každopádně první polovině, která šlapala jak hodinky a měla spoustu vtipných a svěžích nápadů nebylo moc vytknout. Netflixovská jednohubka, která překonala mnohem více hypovanou Armádu mrtvých, bohužel si zasloužila složitější a propacovanější scénář. ()

Reklama

Krabak 

všechny recenze uživatele

Seriál absolutně o ničem. Hlavní postavy nudné, ploché, bez toho, aniž by si je divák něják oblíbil. V podstatě každá z hlavních postav mě tam nehorázně štvala. Ale když už to byl TOP tip na Netflixu, tak jsem se fakt musel podívat, co že je v této době vrcholem... Pokud tohle, tak je mi z toho dost špatně. Dále Tigran Hovnokimian, nebo jak se píše, se taky najebe všude. Já toho rádoby komika opravdu už nemohu vystát. Seriál měl dva plusy. První, že skončil, druhým byla animace těch sejfů.---> 15% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Snyderov Army of the Dead ma celkom bavil. A rád som si pozrel aj solovku s Dieterom. No doteraz nechápem ako je možné, že tento prequel vyšiel v ten istý rok a prečo táto postavu dostala sólovku. Keď to oznámili, som sa nie len čudoval, ale aj krútil hlavou. Fakt potrebujeme tento prequel ? Nie nepotrebujeme, podľa mňa, no nie je to niečo čo by niekomu ublížilo pri pozeraní a navyše je to celkom fajn jednohubka. Matthias Schweighofer je trošku podivín, ale to je aj v Armáde. Lúpeže sú celkom fajn a v závere ma to dokonca aj začalo trošku viac baviť.  Bavilo ma aj prepojenie na Army of the Dead a ak vás Snyderov film bavil, kludne odporúčam aj tento prequel. 70% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)
  • Film se natáčel v následujících lokacích: Česká republika (Praha, Mariánské lázně, Slapy, Hýskov, Stará Huť, Vinařice, Vrané nad Vltavou, Velká Amerika), Rakousko (Hallstatt), Německo (Obersalzberg) a Francie (Paříž). Mezi pražské lokace patřily Rudolfinum, Železniční most, chrám Svatého Víta, Václava a Vojtěcha nebo budova České spořitelny v Rytířské ulici. (Muffino)
  • Když tým Interpolu hlídá budovu kasina, ve kterém je poslední sejf, a Delacroix (Jonathan Cohen) rozhodne, že počkají do pěti do rána, při pohledu na Beatrix (Noémie Nakai) na obrazovce vedle ní nejdříve vidíme čas 8:43:47, poté 8:43:56 a pak znovu 8:43:47. Na konci scény se čas změní na 24hodinový formát místo původního 12hodinového. (Anyk)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama