Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (205)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vztahové drama se postupně promění v čistokrevný horor, kde naděje mizí jak pára nad ranním hřbitovem. Už hodně dlouho se v amerických hororech, kde vystupují děti nebo teenageři, objevuje motiv šikany, jako by to byl palčivý problém tamějšího školství - no, asi nejen ve Státech. Každopádně je to už tak trochu klišé, které pomáhá rozvíjet střet mezi postavami. Peter je sice z hlediska učení šikovný, jinak je to však introvert a smolař. Aby ne, když má ještě pošahané rodiče  a jediný, kdo je ochoten mu pomoci, se skrývá ve zdech domu. Pak je tu ještě mladá učitelka, ale ta se až pozdě snaží o nápravu věcí. Film sází na atmosféru, neustálý neklid a pocit ohrožení, kdy není úplně jisté, odkud zlo udeří. Sice jsem tak trochu předvídal, co se skrývá za hlasem, ale rozhodně nebudu tvrdit, že jsem věděl, jak film dopadne, páč možností byla řada a jen po bitvě je každý generál. Chválím absenci laciných lekaček, v což jsem ani nedoufal. Stačily jen neklidná hudba, plíživá kamera a stíny. Napětí tak měly třeba scény, kdy Peter kope mezi dýněmi nebo si rodina pochutnává na polévce. Tedy otec měl výraz psychopata na jedničku a matka za ním příliš nezaostávala. Odhlédnu od toho, co se skrývalo za hlasem a jak s tím bylo nakonec naloženo, protože dvě třetiny byly příjemně mrazivé a konec přinesl spousty mrtvol, tudíž OK. Za mne po delší době spokojenost. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Překvapení a to velmi milé. Zase jeden z těch bububaráků, co mají trojité zdi, ve kterých si staví hnízda pavouci a různé další hnusné potvory. Tahle byla jedna z těch vydařenějších. Stejně tak jako znepokojiví rodiče, co vlastně SPOILER byli ti správní. Anthony Starr aka Homelander vypadá stejně nepříjemně jako v The Boys a paninka Lizzy Caplan aka mamynka není vůbec k zahození. Nu, takhle by to šlo. Hororový žánr dostal milého bratříčka! Takhle ano. 80% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Už už jsem si říkal, že možná pro tentokrát přehodnotím mou averzi vůči "horrorům" s malými dětmi, ale ani Cobweb mě nakonec nepřesvědčil, že se jedná o plnohodnotný horror pro dospělé. Rodiče jsou sice vyšinuté bestie, za zdí žije odporná příšera a prdelatá slečna učitelka má tlamajznu jak z pornáče, ale absence gore film háže do kategorie filmů pro mládež. Všechny mordy se důsledně odehrají mimo kameru a jedna hezká scéna (tatínkovo dávivé chrlení černé krve) to nezachrání. Navíc scénář mi ke konci přišel hodně odfláknutý a závěr byl takový nějaký nijaký, neuspokojivý. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Indie horor krížený s príbehom z creepypasty. Horor, ktorý by chcel podobne ako nedávny, skvelý Barbarian stavať na tom, že diváka mätie, nie je úplne zrejmé o čo v príbehu ide a prečo sa postavy chovajú tak divne, a každých cca dvadsať minút poskytne nejakú novú informáciu, ktorou málo uhne inou stranou. Akurátže celé to mätenie je prekuktnuteľné pomerne skoro v polovici filmu, nie úplne to funguje po hororovej stránke a v závere sa Cobweb dopracuje iba k absolútne Béčkovému monster hororu, ktorý vlastne nie je ani veľmi prezieravý, ani inteligentný a vlastne ani dobre napísaný, pretože celé to chovanie postáv sa vlastne nezleje do jednej zmysluplnej skladačky, ale prakticky skončí u toho, že všetci sa chovali divne, pretože sa chovali divne a to je celé. Atmosféricky síce nie zlá, ale nič viac ako obyčajná hororová jednohubka v čase mojho hodnotenia na CSFD rapídne nadhodnotená v červených číslach. CELKOVO: 5/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Koncept má samozřejmě fatální logické díry a trochu ztrácí efekt, pokud znáte jednu čarodějnickou epizodu Simpsonových… Ale sakra, já byl nervózní a každý přesně načasovaný zvrat jsem si hrozně užíval. Na Pavučině je nakonec nejvíc nešťastné, že v závěru bezpečně zúročí načrtnuté motivy a primárně zůstává mainstreamovým hororem, ačkoli mířila k vyššímu a ojedinělému vysvědčení. Jenže práce s těmito motivy v čele s odvážným rozhodnutím démonizovat na pohled milující příměstskou rodinu je natolik jistá, že žánroví fandové by měli vzít kina útokem. Ač nedosahuje jeho kvalit a nechce se jim přibližovat, loňského Barbara Pavučina připomene opakovaně. Neobejde se bez lehce nadpřirozených motivů a ve finále následuje obvyklou hororovou šablonu. Jenže provedením je většinou vítaně realistická a má vtahující příběh i proto, že obvyklé hororové šablony umně převléká. 80 % ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama