Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (213)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice dobře vystavěný horor, který se tváří jako klasická lekačka ze strašidelného domu, aby se později ukázalo, že je vše jinak. Vizuálně výborně natočený (práce s kamerou je na hodně vysoké úrovni), ozvučený a hlavně zahraný, který v poslední dvacetiminutovce hodí chybnou výhybku, kterou naruší počáteční kvalitu, ale naštěstí ji úplně nezničí. Překvapivě kvalitní kousek. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Horor funguje na báze dvojitého zvratu (môže pripomenúť film The Boy), vďaka čomu snímok dokáže prekvapiť a má nás vo svojich rukách, až kým na konci odhalí tajomstvo. Zároveň vie film vytvoriť hustú atmosféru, miestami mi až hrdlo zovrelo (nočná scéna s rodičmi či vypustenie monštra). Podaril sa aj dizajn monštra a to vďaka jeho jednoduchosti. Možno by ešte lepšie fungoval, kebyže ho nikdy neukážu – ponechajú len vlasy a svetielkujúce oči. Taktiež jeho príchod doniesol do filmu krvavú béčkovosť, len škoda, že z nej nevyťažili viac. Najväčším problémom filmu je jeho logika. V snímke narazíme na scény, ktoré po odhalení dejového zvratu stratili zmysel a logiku. Rovnako tak chýbala konaniu postáv „hlava a päta“ (zbytočná premotivovanosť učiteľky a správanie rodičov).  Záver filmu to podškrtol scénou, ktorá bola vyložene hovadina. Cobweb je na jednu stranu príjemne desivý horor, s temnou atmosférou, výbornými hercami a skvelým monštrom, no na druhú stranu je logicky deravý. Druhé Talk To Me sa nekoná. Škoda. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo víská tvé vlásky... a zdalipak z lásky?“ Výživný a docela chutný rodinný horor, zajímavě vonící po skořici, aneb školák deratizátorem. Finále filmu mě pak navrátilo do dětství, kdy mi sestra kradla hračky a já ji za to tahal za vlasy. Naštěstí krátké, účes typu „hrnec.“ Vzpomněl jsem i na ZDŠ a OKÉNKO ŘEDITELNY: [][] Jaká má být správná učitelka matematiky? 1) Zvědavá jak opice, vyptávat se nejvíce. 2) Vlezlá až do ložnice, v skříni hledat kostlivce. 3) Drsná jako Rambice, mít široké zornice. [][] Též státnice z psychologie, červený diplom z podezíravosti a černý pás v judu vítány. Při návštěvě rodiny problémového žáka má být taktní a používat neutrální otázky, např. „Dobrý den. Máte sklep? A mohla bych ho vidět?“ Měla by být i hudebně nadaná a znát písničku Jiřího Suchého:  Pramínek vlasů ... jí ustřihnu potají, já blázen pod polštář chci si ho dát... ačkoli sny se mi zásadně nezdají, věřím, že dnes v noci... budou se zdát!“ Užijte si dlabání dýní, Halloween s husí kůží i vypečenou šikanu: „Trick or treat!“ Aneb: „Koledu, nebo vám něco provedu! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pavučina je skvělým úkazem toho, že klišé jsou tak časté z dobrých důvodů. V šikovných rukou jsou totiž funkční a tvoří opravdu záživný a nervydrásájící snímek. Přiznávám, že tady provedení pozvedá jinak jednoduchý a přímočarý příběh (Což u hororu ani nevidím jako nějakou zásadní vadu, spíš naopak). Realita filmu je zkreslená dětským pohledem mladičkého hrdiny a díky tomu celý styl snímku funguje. Práce s kompozicí, nasvícení, kulisami i kamerou je neuvěřitelná, pozvédávající každou jednu scénu. Obsazení se taky pekelně povedlo, kdy hlavní hrdina působí sladce a zranitelně, zatímco rodiče správně ujetě i nedůvěryhodně. Chápu že finální část někomu film může zkazit, protože se tu najednou přechází tónem do dost velkého braku. Ovšem budu se opakovat, chytré a až Raimiovsky dravé provedení to pro mě opět zachraňuje. Přijemná a jednoduchá podivaná s lehce děsivou atmosférou, kterou si rád zas někdy připomenu v Halloweenském období. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Můj osobní názor je takovej, že většina hororů co jde a za poslední roky šla do kin je kvalitativně průměrnejch či podprůměrnejch. Jen tu a tam se vyloupne kousek který tohle moje tvrzení vyvrátí. Cobweb mi jen toto moje tvrzení potvrdilo. Určitě se nejedná o žádnej průser o čemž svědčí i zatím celkem slušný hodnocení(66%) za mě to ale žádnej hororovej zázrak není. Podívat se na to dalo ale nebudu patřit k těm kterej by tenhle horor nějak vychvaloval. Za mě to jsou 2hvězdy. Cobweb si ale svý fanoušky určitě najde. Já mezi nimi ale nebudu a víckrát už se k tomuhle filmu ani nemám potřebu vracet. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama