Reklama

Reklama

Pavučina

Trailer 1

VOD (1)

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé ťukání, ťukání ze zdi jeho ložnice - ťukání, o kterém jeho rodiče tvrdí, že se mu jen zdá. Jak se Peterův strach stupňuje, věří, že jeho rodiče (Lizzy Caplan a Antony Starr) by mohli skrývat strašné, nebezpečné tajemství, a zpochybňuje jejich důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (218)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo víská tvé vlásky... a zdalipak z lásky?“ Výživný a docela chutný rodinný horor, zajímavě vonící po skořici, aneb školák deratizátorem. Finále filmu mě pak navrátilo do dětství, kdy mi sestra kradla hračky a já ji za to tahal za vlasy. Naštěstí krátké, účes typu „hrnec.“ Vzpomněl jsem i na ZDŠ a OKÉNKO ŘEDITELNY: [][] Jaká má být správná učitelka matematiky? 1) Zvědavá jak opice, vyptávat se nejvíce. 2) Vlezlá až do ložnice, v skříni hledat kostlivce. 3) Drsná jako Rambice, mít široké zornice. [][] Též státnice z psychologie, červený diplom z podezíravosti a černý pás v judu vítány. Při návštěvě rodiny problémového žáka má být taktní a používat neutrální otázky, např. „Dobrý den. Máte sklep? A mohla bych ho vidět?“ Měla by být i hudebně nadaná a znát písničku Jiřího Suchého:  Pramínek vlasů ... jí ustřihnu potají, já blázen pod polštář chci si ho dát... ačkoli sny se mi zásadně nezdají, věřím, že dnes v noci... budou se zdát!“ Užijte si dlabání dýní, Halloween s husí kůží i vypečenou šikanu: „Trick or treat!“ Aneb: „Koledu, nebo vám něco provedu! ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Upřímně, z tohoto snímku jsem opravdu zklamaná. Jevilo se to jako kvalitní počin, tu naději umocňoval ještě podařený trailer, ale..... za nic na světě nevěřím, že to má jen 88 min, strašně se to táhlo a nic zásadního se tam nestalo. Některé scény nedávaly hlavu ani patu. Jediné co mě na tom bavilo byla úča a psycho máti. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čakal som adepta na jeden z najlepších hororov roku, dostal som mysterióznu nudu. Nestáva sa často, žeby som nejaký film preskakoval, ale tu som inak nemohol. Okrem niekoľkých atmosférických záberov a hudby tu nebolo nič, čo by udržalo moju pozornosť. A nejde ani tak o individuálny problém, ako skôr o to, že je to proste zlé. V tomto roku vyšlo veľa lepších hororov a tento oproti ním nevyniká v ničom. Možno len v tom, že sa v ňom dejú divné veci, ale film môže byť divný aj bez toho, že by bol debilný. A Cobweb debilný je. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už veľmi dlho tu nebolo nič tak hlúpe, ako Cobweb. Aspoň za mňa. To, že si logika zobrala dovolenku a neunúvala sa sem tam ozvať(  mailom, telefónom) aby skontrolovala či je všetko okej, je zásadná chyba! Ale to, že sa tam každá jedna z postáv správa úplne inak, než by sa za daných okolností chovať mala je neodpustiteľné. Scenár pôsobí dojmom, že ho napísal 10 ročný chlapec, ktorý absolútne nerozumie pojmu motivácia. Je to tak veľmi hlúpe, že aj tie drobné závany nápaditosti ( režisér je očividne fanúšik expresionizmu a dlhých tieňov), sú v zásade neustále podkopávané nelogickým konaním. Pozerateľné to je, ale čo z toho? Tá strapatá Rapunzel je pri masakre mladíkov pomerne silná, len aby bola v ďalšej scéne trestuhodne slabá. A mohol by som s blbosťami pokračovať ďalších pár riadkov. Jedná sa o veľmi hlúpu vec, ktorá je výsmechom normálne uvažujúcemu divákovi. Atmosféra očividne nevie zachrániť všetko. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Koncept má samozřejmě fatální logické díry a trochu ztrácí efekt, pokud znáte jednu čarodějnickou epizodu Simpsonových… Ale sakra, já byl nervózní a každý přesně načasovaný zvrat jsem si hrozně užíval. Na Pavučině je nakonec nejvíc nešťastné, že v závěru bezpečně zúročí načrtnuté motivy a primárně zůstává mainstreamovým hororem, ačkoli mířila k vyššímu a ojedinělému vysvědčení. Jenže práce s těmito motivy v čele s odvážným rozhodnutím démonizovat na pohled milující příměstskou rodinu je natolik jistá, že žánroví fandové by měli vzít kina útokem. Ač nedosahuje jeho kvalit a nechce se jim přibližovat, loňského Barbara Pavučina připomene opakovaně. Neobejde se bez lehce nadpřirozených motivů a ve finále následuje obvyklou hororovou šablonu. Jenže provedením je většinou vítaně realistická a má vtahující příběh i proto, že obvyklé hororové šablony umně převléká. 80 % ()

Galerie (82)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama