Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (91)

classic 

všechny recenze uživatele

Žiadny náhly pohyb” horlivo sleduje kriminálny príbeh, v ktorom je najprv v centre diania istý dokument, pôvodne bezpečne uložený v zelenom trezore spoločnosti General Motors, ktorý má "ukoristiť" účtovník, tu zrovna pracujúci, pretože mu to priamo prikázal trojlístok (nebezpečných) mužov, so zbraňami v rukách, akurát ohrozujúci jeho rodinu. Na miesto činu pôjde s Mattom Wertzom i hlavný aktér - Curt Goynes, zatiaľ čo u neho doma budú hliadkovať ďalší dvaja aktéri -  Ronald Russo s Charleyom Barnesom... Spočiatku to vyzerá tak, že si všetci počas sotva pár hodín rýchlo prilepšia o pár tisíc $, ale zdanie väčšinou iba klame, keďže daná situácia sa akosi náramne skomplikuje, čím sa do problematiky automaticky zapájajú i ďalšie postavy, kedy to začína byť konečne viacej zaujímavejšie, ale súčasne i komplikovanejšie a zamotanejšie, kde si asi nemôžeme byť dopredu absolútne ničím istí, všakže ? Námatkovo, akonáhle spomeniem mafiánov - Franka Capelliho, či povedzme aj Aldricka Watkinsa, tak vtedy sa zbystrí naša pozornosť, lebo to skrátka smrdí samými problemámi, keď nikomu z nich ani ich vlastná mama nepomôže. / Režisérsky chameleón, a držiteľ oscara za réžiu (Traffic), Steven Soderbergh, opäť nakrútil jeden z tých chytrejších filmov, v ktorom nás jednoducho povedané - baví skladať jednotlivé dieliky puzzle, ktoré po zložení dohromady, dávajú svoj celistvý význam, no zároveň tiež diváka vodia i za nos, čím naberajú na väčšom rozmere až do poslednej minúty... Obsadenie v podobe Dona Cheadlea a Benicia Del Tora, nie je v režisérovej filmografii, vôbec nič nového, rád sa obklopuje svojimi starými-známymi, čo má rovnako prospešný charakter. Je to síce scenáristicky trochu viac "popretkávané" , treba si na túto (dobrú) vlastnosť iba zvyknúť, a všetko bude hneď v naprostom poriadku. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RÁD JSEM VÁS OBA POZNAL. JSTE INDIVIDUALISTÉ. POPÍRAČI PRAVIDEL. DVA MUŽI, KTEŘÍ SE NAVZDORY VŠEMU POTKALI NA TOMTÉŽ MÍSTĚ, I KDYŽ JICH MĚLI NA VÝBĚR SPOUSTU. PŘEJI VÁM ÚSPĚCH PÁNOVÉ...“   Ze začátku to vypadá jako další gangsterská hříčka z dílny G. Ritchieho. Hříčka s postavama zvláštních charakterů a zvláštním úkolem. Jenže postupně je vidět ten rozdíl… Soderbergh totiž nechává ty svý hlavní postavy zbytečně moc mluvit a konat věci, který nejsou k věci. Často to ti dva „sympaťáci“ (DelToro a Cheadle) zachraňujou sami sebou. Naštěstí jim to kecání život nijak nezpříjemňuje, takže se z těch svejch sraček musej vylízat sami. A sami si zase způsoběj další… a tak furt dokola. Takže to nějakej dějovej náboj má! Navíc tady máme morálního vítěze, což se často u takovejhle příběhů nestává….     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hraju mimo svojí ligu. 2.) Zajímaj mě počátky katalyzátoru v USA. /// Thx za titule „saurix“.   PŘÍBĚH ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Steven Soderbergh měl obrovské štěstí v tom, že naverboval na svůj snímek takové hvězdy. Bez nich by byla tahle gangsterka úplně bez života. Takhle tomu nefungovala "jenom" jedna plíce. Těšil jsem se na pořádnou, špinavou a temnou jízdu. Místo toho jsem dostal docela ustrašenou a celý film jsem nepocítil žádný ostrý náboj. Takže to chudáci museli zachraňovat herci, z nichž se mi v paměti nejvíce obtiskl rozhodně Brendan Fraser, který hlásí herecký comeback. Tady to byla docela zaměnitelná postava, ale svou proměnou mě herec šokoval. Steven tady prostě šlápnul vedle. Mělo to svoje kouzlo, hudba byla ucházející a přicházely i docela nečekané zvraty. Chyběla tomu ale nějaká jiskra. Koneckonců když vám tu pomyslnou jiskru nevykřeše ani Matt Damon, tak už je něco hodně špatně. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Soderbergh pri písaní scenára pôsobí rovnako ako postava Cheadla. Nemá dosť, kombinuje a prekrúca. Snaha šokovať ide až za hranicu únosného. Pri dvadsiatom twiste a snahe niekoho podfúknuť stráca význam ďalej sledovať dej, lebo reálne je dôležitých posledných pár minút filmu, tesne pred záverečnými titulkami - keďže už nie je čas na zvraty. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Soderbergh se konečně vrací k točení filmů. A i tentokrát si přizval výborné herce. Výsledek je nicméně pouze lehce nadprůměrný, nikoliv strhující. Snad příště, nicméně i tak Hbo max originály platí za vyšší kvalitu než ty od Netflixu. Těšil jsem se a toho času nelituji, ale vím, že byli lidi zklamáni i víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama